31 oktober 2019

SVHA JO15-1 is goed op dreef

Wat doe je als er aan het begin van het seizoen geen staf is voor de JO15-1? Precies, dan steek je als ouders de koppen bij elkaar en zet de schouders eronder. Met speler-ouders Haico Krijnen en Arthur Schuiling als trainers en Antonie en Marije Vonk Noordegraaf als teamleiders ging het seizoen van start. Tel daar een gezellige en gedreven spelersgroep bij op en meelevende, -rijdende en vlaggende ouders, en je hebt een formule voor succes!

Zo ging SVHA JO15-1 dit seizoen niet onverdienstelijk van start. De bekerwedstrijden werden winnend afgesloten, dus dat wordt vervolgd. Ook bij alle competitiewedstrijden kwamen tot nu toe de drie punten mee naar huis met dit steeds gemakkelijker voetballende team. Afgelopen zaterdag speelden we uit tegen Kesteren JO15-1. Een fanatiek en sterk fysiek team dat we in de beker ook al een keer troffen en waar we toen echt ons best hebben moeten doen om die wedstrijd naar ons toe te trekken. De toenmalige eindstand van 1-5 was wel wat geflatteerd en de zucht naar revanche bij Kesteren beloofde weer een spannende en stevige pot voetbal.

Vanaf het eerste fluitsignaal probeert SVHA goed samen voetballend op te bouwen. Kesteren heeft geleerd van de vorige keer en zet steeds twee of drie man op onze voorhoedespelers. De eerste uitval is voor Kesteren, maar hun aanvalspogingen worden door ons sterk verdedigende blok, met Ivar als voorstopper, Maurice op rechts, Yannes op links en Sem als laatste man, steeds solide opgevangen. Het spel gaat het eerste kwartier redelijk gelijk op; het lijkt alsof SVHA door de ervaring van de vorige keer toch wat afwachtend is in hun spel. De passes zijn niet altijd even strak in de voeten en daardoor blijft het spel wat slordig en missen de aanvallen tempo. Na het eerste kwartier komen er toch goede kansen; Victor mist nipt de bal uit een vrije trap van Rowan, een vrijgespeelde Maurits schiet net naast en nadat Victor zichzelf knap vrijspeelt en een mooie pass geeft aan Rowan, krijgt die te veel tijd en schiet hij tegen de keeper aan. Hoe hard Kesteren ook probeert aan te dringen, SVHA ruikt kansen. Dat doelpunt moet toch een keer vallen….

En dat doet het ook. In de 25ste minuut weet Rowan de bal af te pakken op de helft van de tegenstander, hij gaat zelf richting de goal en rondt knap af. De 0-1 staat op het scorebord. Na deze goal gaat het spel heen en weer, maar de SVHA-verdediging staat goed en helpt elkaar waar nodig, gecoacht door keeper Bart. Ook het middenveld, met Mats, Maurits, Vasco en afwisselend Pim en Harm, gaat meer vrijuit spelen. Uit een heel goed opgebouwde aanval, waarbij de bal via Maurice en Vasco over de rechterkant breed naar Rowan wordt gepeeld, weet hij zijn tweede te maken in de 33ste minuut. Vlak daarna krijgt Victor een mooie kans, maar hij wordt vastgehouden voor de goal en kan niet gericht schieten. Hieruit volgt wel een corner, die Rowan bijna direct indraait, maar de bal treft de paal en stuit terug het veld in. Geen hattrick voor Rowan, maar Victor is scherp en scoort alsnog uit de rebound de 0-3. Met deze score gaan we de rust inIn de eerste helft was het spel redelijk gelijkwaardig, maar de verdediging van SVHA stond duidelijk beter en wij maakten wel onze kansen af, waar Kesteren dat naliet

In de rust zetten de trainers iedereen weer op scherp. Kesteren heeft best een goede ploeg en heeft nu kans om zich te herpakken. Het is zaak de wedstrijd niet te laten kantelen in hun voordeel. De opdracht is om strakker te passen en het veld breed te blijven maken. Weer op het veld zet SVHA direct druk. Kesteren komt er eigenlijk voetballend niet echt meer aan te pas en SVHA is duidelijk de bovenliggende partij. Maurits en Victor weten vaak de hoeken in te duiken en krijgen de bal voor de goal, maar er wordt niet afgerond. Een aantal grote kansen wordt niet verzilverd; zo treft Victor een keer de keeper en Bjorn komt vrij voor de goal, maar schiet over. Ook uit een corner en een vrije trap een aantal meter buiten het 16 metergebied komen geen goals. Totdat halverwege de tweede helft Victor hem eindelijk toch nog een keer binnen weet te werken en de eindstand hiermee op 0-4 brengt.

SVHA JO15-1 is op dreef. Na vier wedstrijden staan we nog altijd ongeslagen aan kop van de competitie. Maar we zijn natuurlijk pas net op weg, er zijn nog acht tegenstanders waar we ons mee moeten meten. Allereerst wacht aanstaande zaterdag de derby tegen Excelsior Zetten JO15-2. We rekenen op jullie support!