25 november 2018

SVHA JO15-1 gaat, ondanks een goede dosis vechtlust, onderuit bij ST.SVO’68/VVLK JO15-1

Voor SVHAJO15-1 was de wedstrijd tegen ST.SVO’68/VVLK JO15-1 van cruciaal belang om mee te blijven doen voor het kampioenschap. Helaas gingen we met 5-1 onderuit en zijn we gekelderd naar de 4e plaats op de ranglijst. Bij de wedstrijd van vanmiddag speelde de scheidsrechter een grote rol die in het nadeel van SVHA werkte. In de 1e helft kwamen we snel met 2-0 achter. ST.SVO’68/VVLK benutte iedere kans en SVHA had pech door twee keer de lat te raken, door Rowan Schuiling en Tijn Verwoert. SVHA bleef doorgaan met aanvallen (alsof het 0-0 stond), maar helaas een corner tegen werd niet goed weggewerkt en toen stonden we 3-0 achter. SVHA bleef erin geloven en vlak voor rust kreeg Namco vd Lienden een goede schietkans in het strafschop gebied. Namco wilde schieten, maar werd gevloerd en kon op dat moment niet meer verder. Een zuivere strafschop werd onthouden.
In de rust waren er wat omzettingen in de opstelling en speelden we alles of niets. Sem Verwoert laatste man, Bram Latta voorstopper, Mats Krijnen rechtsback en Nick Bartholemeus op rechtshalf waren de meest opvallende wijzigingen. Ook Namco kon gelukkig weer meedoen.
De 2e helft was goed en wel nog geen twee minuten oud en het werd maar liefst 4-0! Ondanks deze kansloze tussenstand deed SVHA er toch nog een schepje bovenop. Olav Hartman in een zeer dominante rol speelde fantastisch, maar werd samen met Namco en Tijn Verwoert vele malen neergemaaid. De scheidsrechter gaf af en toe een keer SVHA een vrije trap, maar meer deed hij niet. Geen enkele waarschuwing! Na een prachtige actie van Tijn Verwoert, die van 25 meter afstand schoot, werd het 4-1 en kregen we weer een klein beetje hoop. ST.SVO’68/VVLK raakte toch lichtelijk in paniek en ging stevig, nee zeg maar hard, spelen tot het gemene toe! Zo werd Victor vd Oord keihard neergehaald en wéér werden er geen maatregelen genomen door de scheidsrechter. Slechts een vrije trap (ongelooflijk). De wedstrijd liep zo rustig aan naar het einde, maar vlak voor het eindsignaal werd Tijn Verwoert voor de zoveelste keer na een actie keihard onderuit gehaald op de rand van de 16 meter . Deze overtreding was zo gemeen dat Tijn niet meer verder kon en van het veld moest worden gedragen (bedankt Marco Latta voor je hulp). De eindstand werd 5-1, maar wat deed het er nog toe. De wedstrijd was gewoon uit de hand gelopen.

De roep om goede scheidsrechters wordt steeds groter, want wat we vanmiddag hebben meegemaakt was té gênant voor woorden. De creatieve spelers van SVHA hebben geen moment vanmiddag hun klasse kunnen tonen, omdat ze totaal niet in bescherming werden genomen door de zeer matige leiding van deze wedstrijd.

Mannen, ondanks de fysieke sterkte van ST.SVO’68/VVLK en het gemis van een aantal basisspelers zijn wij wederom trots op jullie.
Van opgeven weten jullie niet, welke stand er ook op het scorebord staat! En na afloop een echt team zijn. Klasse!!