9 november 2019

SVHA JO15-1: De Derby

Zaterdagmiddag 2 november stond de wedstrijd tegen Excelsior Zetten JO15-2 op het programma. In de bekerwedstrijd tegen hetzelfde team kregen we niet veel tegenstand, maar in de competitie had Excelsior volgens de uitslagen een aantal mooie overwinningen behaald. Onze spelers en staf hielden van tevoren dus rekening met een sterker team. Omdat ons team steeds voor de volle winst wil gaan, zat de derby bij de trainingen (en daaromheen) de afgelopen week toch al in hun hoofd.

Meteen bij aanvang van de wedstrijd werd druk gezet door de spelers van SVHA. Een vlotte aanval over de rechterflank stuitte nog op de Zettense keeper, maar al in de vierde minuut schoot Rowan tussen de palen: 1-0. Hoewel SVHA aandrong, bleef het spel nogal slordig: een groot aantal spelers was individueel zo op de goal gericht, dat er soms vergeten werd dat je met samen voetballen toch de grootste kansen creëert. Terwijl daar juist de kracht van het team ligt. Minstens een kwartier bepaalde dit het wedstrijdbeeld, ondanks een aantal wissels. Een enkele keer kwam het team van Excelsior eruit richting onze goal, maar de verdediging en keeper Tijn losten dit op. Ons middenveld en de aanval lieten zich nog steeds verleiden om te dicht bij elkaar te blijven spelen en er werd verzuimd om het veld meer open te trekken. Rond de 20ste minuut maakte Victor dan toch met een inloper de 2-0 en een minuut of 5 later zet hij goed voor, waardoor Mats de bal binnen kan tikken: 3-0. In de tijd daarna volgden de kansen zich snel achter elkaar op. Rowan wordt aangespeeld, gaat zelf door en rond prachtig af in de verre hoek. Kort daarna speelt Sem een lange bal naar voren en weet Rowan met een lob over de verdediging weer te scoren, en tenslotte geeft Mats een mooi geplaatste voorzet, waarna Rowan wederom de bal kan inlopen. Met een tussenstand van 6-0 gaan we de rust in. De druk is van de ketel.

In de rust werd besproken dat, ook als je minder tegenstand krijgt dan verwacht, je toch als team moet blijven voetballen. Méér samen en minder individuele acties was dus het devies. Met deze boodschap in het achterhoofd drong SVHA direct in de tweede helft weer aan. Binnen 5 minuten wist Joost, die net terug is van een blessure, zich vrij te dribbelen en de 7-0 te maken. Toch bleef het spelbeeld wat rommelig. Er waren wat kleine kansen, maar pas halverwege de tweede helft diende zich een echte grote kans op een goal aan. Victor kwam één op één voor de keeper en werd door de keeper stevig onderuit gelopen. De bal ging op de stip! Bart had zijn supporters meegenomen en mocht de penalty nemen. Tot zijn grote frustratie stuitte de bal keihard via onderkant lat en de doellijn uit de goal. Toch gaf dit moment het team weer een boost. In de minuten die volgden, wisten Victor (3x, waarvan eenmaal uit een mooie opgebouwde aanval), Robin (voorzet door Vasco), Rowan (geplaatste voorzet van Maurits vanaf de achterlijn) en Maurits het net te vinden. Hiermee kwam de eindstand op 13-0. Een uitslag waar van tevoren niet echt rekening gehouden werd, maar die ons doelsaldo lekker opvijzelt.

Tijn, bedankt voor het bijspringen, you’re part of the team! Ouders, dank voor de support. De kopplaats is behouden en we richten ons weer op de volgende wedstrijd: zaterdag 9 november om 12.45 uur thuis tegen SKV JO15-3G.