6 november 2022

SVHA JO14 weet zichzelf uitstekend te herpakken

Vandaag mochten we voor de derde keer naar Millingen rijden. We zitten namelijk drie keer bij hen in de competitie.

Eenmaal daar en alle veters goed gestrikt beginnen we aan de bespreking. Eén ding was duidelijk: we moeten ons herpakken, want onze laatste wedstrijd was een oefenwedstrijd tegen DFS… die erg bedroevend was vanuit onze kant. Een duidelijke taak was er dus wel: ons herpakken en doen waar we goed in zijn.

Dat we er allemaal zin in hadden was duidelijk. Er werd een goede warming – up gedaan en alle koppen stonden dezelfde kant op. Kortom, een goed begin is het halve werk. Daarna Floot de scheids voor de aftrap. Helaas begonnen we de eerste tien minuten wat rommelig, maar kunnen we zeggen dat er daarna redelijk werd gevoetbald. Na twintig minuten werd dit dan ook beloond met een doelpunt! Allemaal lachende gezichten en we bleven doorgaan. Duels gingen goed. Soms nog echt te onrustig aan de bal en dit veroorzaakte soms de lange bal. Gelukkig gaan we nog wel met 0-2 de rust is.

In de rust bespreken we vooral de verbeterpunten of waar we slimmer in kunnen zijn. Eén ding was duidelijk: dat we wel snel de 0-3 moeten maken, want als zij een doelpunt maken krijgen we het nog zwaar.

We beginnen dan ook sterk aan de 2e helft. Millingen had een grote speler in het team die erg fysiek was. In de eerste helft had Jens hem aardig onder controle, maar in de tweede helft is hij van positie gewisseld en nu stond hij bij Bram, maar ook Bram had hem goed onder controle en kon hem na afloop van de wedstrijd in zijn broekzak terugvinden.

Na een mooie aanval weten wij de 0-3 te scoren…eindelijk… nu kan er toch niks meer fout gaan lijkt ons. Helaas weet Millingen toch af en toe los te komen van onze verdedigers ( ondanks dat ze allemaal heel goed stonden te voetballen ) en staan ze 1 op 1 met Niklas. En wat denken jullie…. Niklas heeft vandaag letterlijk alles! Wat stond je toch als een aap in de goal vandaag zeg, klasse jongen.

Normaal ben ik niet iemand die een paar namen noemt en de rest niet, maar om nu iedereen apart op te noemen zou dit verslag wel heel erg lang maken. Eén ding is zeker: dat wij allemaal stuk voor stuk hebben laten zien waar we goed in waren… vrij lopen / duels / coachen / driehoekjes; we hebben echt een hoop goede dingen gezien. Dit wordt dan ook beloond met een uiteindelijke 0-4 overwinning. Wij als staf zijn dan ook enorm blij hoe jullie dit hebben opgepakt, maar ook hoe jullie dit hebben uitgevoerd, ga zo door en op na volgende week! 💪🏻

Ps. Hierboven op de foto is onze keeper die wel een hele goede lunch verdiend had na z’n wedstrijd keepen.