Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

8 juni 2023

SVHA JO14 sluit het seizoen af met een mooie beker in Tiel

Jo14 pakt de eerste plek!

Na een drukke week voor de meeste spelers van de jo14 met de Avondvierdaagse, werkweek en de nodige feesten in Herveld (uiteraard het belangrijkste), moesten we vandaag klaarstaan voor een toernooi in Tiel. Gelukkig konden we uitslapen, dus dat was een meevaller.

Vandaag gingen we dan ook met 17 spelers op pad. De eerste wedstrijd was meteen een goede…namelijk tegen Kesteren. Wetend dat zij eerste zijn geëindigd in de competitie (wij 2e) willen we vandaag natuurlijk niet verliezen tegen hen. We beginnen dan ook aardig aan de wedstrijd, goed was het zeker nog niet, maar prima een 0-0 tegen hen als eindstand.

Daarna hebben we eventjes rust en daarvan wordt goed gebruik gemaakt…. Een tosti ging er dan ook goed in bij de meeste… sommigen zelfs zo goed dat ze te laat waren voor de 2e wedstrijd. Ach ja, met 17 spelers kan je nog wel eens wisselen, hihi! Nu stond Houten voor ons. Wetend dat dit een heel goed voetballende ploeg is, handige jongens zaten erin. Dat blijkt ook, want we komen door wat geklungel vanuit ons op een 0-1 achterstand. Helaas, maar koppen omhoog en weer doorgaan. We bleven werken, maar tot scoren kwamen we deze wedstrijd echt niet. Houten maakt het dan ook af met een fraai doelpunt in de kruising. Helaas eindstand: 0-2.

Met nog twee wedstrijden te spelen en er eigenlijk neutraal ingaan stond de 3e wedstrijd Feyenoord tegenover ons. Eindelijk hadden we het weer te pakken en werd er hier en daar goed getikt, waarna we dan ook twee keer weten te scoren. Het tweede doelpunt mag even benoemd worden aangezien de ijzersterke keeper van ons een mega uittrap had die letterlijk bij hen in de 16 terechtkwam en door een slippertje van de keeper Ferran hem zo binnen kan tikken. Heel bizar, maar wat een goede uittrap had je vandaag Niklas 💪🏻.

Na twee spannende potjes die voor ons gespeeld werden en heel gunstig voor ons uitkwamen hadden wij dan ineens de finale voor ons. Wie er deze wedstrijd wint mag zich nummer 1 noemen, bij verlies werd je ineens 3e. Nog een keer de koppen bij elkaar en nog een keer 20 minuten lang alles geven. Hier en daar waren er  wat pijntjes en waren we vermoeid, maar wij gingen ervoor. Het was niet de allerbeste wedstrijd, maar gelukkig hadden wij “ Ronaldo “ ook wel “Alexander” genoemd die een prachtige goal maakt: 1-0 voor ons.  Nu nog een kunst dit negen minuten vast te houden en te blijven werken. En ja hoor, eindelijk was daar het eindsignaal en zijn we dus eerste geworden van dit toernooi!

Wat een toernooi was dit zeg, wie had dit gedacht. Klasse gedaan hoor. Maar… deze toppers waren ook nog niet vergeten dat Menno de sloot in ging als we eerste werden…. Dus Menno, je moet er aan geloven jongen! En ja hoor, daar ging Menno de sloot in. Niet alleen Menno, want hij nam Sen even mee. Ik denk dat alle lezers wel merken dat dit echt een team is, een team die alles voor elkaar over heeft, een team die wilt vechten voor elkaar, een team die van gezelligheid houdt! EEN TEAM, EEN TAAK!

⚽

️ 

🏆