2 oktober 2022

SVHA JO14 laat het in de eerste helft al liggen

Vandaag 1 oktober stond Beuningse Boys op het programma. We wisten vooraf al dat dit een zware pot zou worden. Helaas moesten we die kant op rijden met twee geblesseerde jongens…Niklas en Angelo, wel klasse dat jullie er gewoon bij zijn vandaag.

Zo moesten we dus vooraf al schuiven in de opstelling en stond Jens de eerste helft in het goal. Met lichte zenuwen begonnen we aan de warming – up. Dit ging goed, totdat we een kreeft op het veld zagen. Tja die moest nog even weggehaald worden, maar hoe…gelukkig kan Jens niet alleen keepen maar ook kreeften van het veld halen 😂. Onze concentratie was daarna even ver te zoeken; gelukkig stonden er een paar jongens op en riepen de rest bij de les.

Om tien uur floot de scheidsrechter voor de aftrap. Helaas bleken wij toch niet helemaal scherp en binnen 5 minuten kregen we de 1-0 al om te oren… we proberen ons te herpakken, maar na persoonlijke fouten en niet goed de duels aan gaan kregen we ook de 2-0 tegen. Gelukkig kunnen we ons na 20 minuten herpakken en werd er wat beter gevoetbald… goed is anders, maar er werd tenminste gewerkt.

In de rust hebben we de koppen bij elkaar gestoken en besproken wat goed en minder goed ging. Gelukkig waren we het al snel met elkaar eens en waren we klaar voor de tweede helft. Wel met een keeperswissel, want Xander gaat de tweede helft onder de lat en Jens begint in de spits.

De tweede helft beginnen we dan ook heel anders dan de eerste helft. Gelukkig maar, want nu werd er gevochten voor elkaar en de duels werden harder. Soms moet je niet altijd mooi voetbal willen spelen; vooral als dit gewoon niet lukt, maar dan is strijden voor elkaar het beste wat je dan ook kan doen!

Zo weten we via een mooie vrije trap van Fero de 2-1 erin te prikken. Wij kregen vertrouwen en waren ook op zoek naar de 2-2. De helft van de tijd spelen we dan ook op hun helft en kregen we kans op kans, maar de bal wilt er helaas nog niet in. De keeper van de tegenstander kreeg het wel heet onder zijn voetjes, want hij was continu tijd aan het rekken bij zijn doeltrappen, waarna hij ook regelmatig waarschuwingen van de scheidsrechter kreeg. Wij proberen de laatste 10 minuten alles op de aanval te spelen om toch nog een gelijkspel eruit te kunnen halen. Helaas krijgen we door risico vanuit de staf de 3-1 ongelukkig tegen. Helaas jongens en meiden, maar we hebben veel leermomenten vandaag gehad en daar gaan we mee verder en op na volgende week.

Wij willen Isa bedanken voor het meespelen met onze wedstrijd; klasse gevoetbald meid!

Ook Jens en Xander: wat dapper dat jullie zo onder de lat durven te staan, goed gekeept jongens!