18 december 2022

SVHA JO14 eindigt op een mooie tweede plek

Vandaag stond onze laatste wedstrijd op het programma. Een derby tegen Excelsior waar we al twee keer hiervoor een oefenwedstrijd tegen gespeeld hebben, maar vandaag voor het echt.

Wij waren erg gedreven. Niet omdat het tegen Excelsior is, maar omdat we als we deze winnen op de tweede plek kunnen eindigen deze competitie.

Eenmaal begonnen aan de wedstrijd speelden wij veel op hun helft. We proberen te communiceren en gevaarlijk te worden. In het begin wat schoten op goal welke gemakkelijk waren voor de keeper van Excelsior. Eindelijk weet Alexander zich los te maken van de tegenstander en kan een mooie voorzet geven op Xander, die hem dan ook echt prachtig afmaakt. Hé hé 1-0. Helaas staan we vervolgens te slapen en weet Excelsior de 1-1 binnen te prikken. Helaas, want wij waren toch wel de betere deze minuten. Desondanks houden we de koppen omhoog en gaan gewoon door met waarmee we bezig waren. Zo werden we nog even gevaarlijk met een schot van Joudi die we net naast zien gaan. Uiteindelijk wist Fero net voor rust de 2-1 erin te schieten met een goed schot… geen idee hoe je het elke keer doet, maar wat een schot heb jij gekregen zeg!

Na rust kakten we in en ging niet alles meer vanzelfsprekend. We maken het onszelf dan ook onwijs moeilijk wat totaal onnodig is! Totdat we een corner kregen…ik vertel Fero dat hij bij de tweede paal de bal moest leggen en coach Xander dat hij daarheen moet lopen. Ze zeggen altijd “makkelijker gezegd dan gedaan”, maar deze twee jongens werkten dit perfect uit en zo knikt Xander de bal netjes binnen; klasse hoor jongens!

Ondanks dat het 3-1 stond weten wij dit helaas niet vast te houden en maakt Excelsior weer snel de 3-2: zo wordt het nog spannend en billen knijpen voor de laatste paar minuten! Gelukkig weten we dit met vechtlust vast te houden met zijn allen! En hebben we stuk voor stuk gestreden tot de laatste minuten!

Een mooie 2e plaats voor deze kanjers.

Wij willen Kyano en Ferran bedanken voor het meedoen vandaag. En Paul die een uitstekende wedstrijd heeft gefloten! En hopelijk goed naar Van Baal heeft gekeken hoe hij scoren moet 😜