4 oktober 2020

SVHA JO13-2 maakt vorige week weer ‘eventjes’ goed

Na een wat mindere pot van vorige week hadden we vandaag nieuwe kansen tegen SML. Vandaag voor het eerst zonder onze supporters. Vreemd was het zeker, maar een begrijpelijke keuze.

Na een super warming- up hebben ze er allemaal zin in. De eerste 10 minuten hadden we al wat kansen die er net niet in gingen. Totdat Alexander er doorheen was en aan het shirt werd getrokken: penalty voor ons. Na even een wisseling in het veld kon Xander de penalty nemen, die cool voor de bal ging staan en hem rustig in het hoekje schoot: eindelijk, na 15 minuten ligt de bal erin.

Nadat de 1-0 erin lag kregen we vleugels en werd er goed gevoetbald/overgespeeld en de duels gingen goed. We hadden veel balbezit en zo stonden we met 4-0 voor.

Rust; in de rust maakte Lize al duidelijk dat we moeten blijven voetballen en niet moeten denken dat we er al zijn. Klasse meid, goede woorden en zo is het. Iedereen is het hiermee dan ook eens en vol goede moed gaan we de tweede helft in.

Als snel lag de 5-0 in het net. Wij als staf zagen een team die voor elkaar werkte en elkaar de bal gunt. Zo kregen we een tweede penalty mee na een handsbal in de zestien van de tegenstander. Dit keer mocht Alexander de penalty nemen. Hij maakt vandaag voor het eerst zijn debuut bij ons. Ook Alexander staat Relax achter de bal en schiet de 6-0 binnen. Klasse jongen.

Helaas kregen we ook een tegen doelpunt, waarna Niklas meteen naar zijn keeperstrainer kijkt en meteen weet wat hij verkeerd deed (grappig om te zien die twee; hoeven alleen maar naar elkaar te kijken en ze weten genoeg). Ach ja Niklas, een foutje mag… verder heb je de hele wedstrijd weer fantastisch gekeept.

Het is ondertussen al 7-1 voor ons. Na een goede actie vanuit de linkerkant komt de bal bij Joudi terecht. Joudi wist niets anders dan alleen maar de bal te schieten, maar waarnaartoe???? Tot grote verbazing van haarzelf achter de keeper in het net …. ze schrok er zelf van, maar ja hóór, ook Joudi heeft na hard werken haar welverdiende doelpunt eindelijk te pakken!

Nog maar 5 minuten op de klok en het staat 8-1. Onderling wordt er dan ook geroepen nog twee en dan hebben we er 10. Nou kom op dan, ga er voor! We weten in die vijf minuten nog één keer te scoren. Klasse gevoetbald hoor jongens en meisjes, een verdiende overwinning voor ons.

Nu heb ik nog niet iedereen genoemd, maar met Niek, Jens, Angelo, Merlijn en Lize in de verdediging kreeg SML niet veel ruimte. Deze kinderen zaten er goed op vandaag.

Ook het middenveld met: Sen, Sander, Suus en Fero maakte dat ze weinig kans hadden. Deze kinderen hadden vandaag vleugels om…terug te verdedigen en vervolgens ook nog eens mee in de aanval…de tegenstanders waren jullie soms gewoon kwijt, zo snel waren jullie!

Dan onze aanvallers: Xander, Alexander, dias, Sofia en Joudi, welke hun mannetje vandaag wel stonden met mooie acties in huis.

En dan niet vergeten onze keeper Niklas die met uitstraling in het goal staat en de ballen (op één na) wel tegenhield vandaag.

Kortom, dit allemaal samengevat is dit een fantastisch leuk en gezellig team en zijn wij als staf trots dat we deze 15 kanjers mogen begeleiden!