Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

13 maart 2022

SVHA JO13-1 weet zichzelf snel te herpakken

Na een enorm slechte wedstrijd vorige week tegen Quick, waarbij ik ook even niet wist wat ik moest schrijven, hadden we maandag 7 maart de evaluatie met de kinderen. Wij als staf vragen dan altijd aan ze wat er wel en niet goed ging. Waarbij wij  als staf soms best verbaast zijn dat ze precies hun minpunt kunnen benoemen van de wedstrijd. Sommigen zien zelf al wat er bij hem / haar verkeerd ging in de wedstrijd en durven dit te benoemen.

Wij als staf zeggen dan ook altijd: dit zijn verbeterpunten en geen kritiek, want iedereen doet zijn of haar best.

Eenmaal de punten besproken te hebben gaan we er deze week juist op trainen. Soms te bizar voor woorden, want op trainingen gaat natuurlijk dan wel alles goed eh…. 😕.

Dat iedereen hard en goed getraind hadden was wel duidelijk, want ze hebben het ons erg lastig gemaakt met de opstelling.

Wij eenmaal de opstelling en de spelers een goede warming-up. Iedereen had er zin in. Totaal andere inzet dan vorige week. Dat belooft wat. We begonnen een beetje rommelig aan de wedstrijd. Gelukkig pakten alle middenvelders dit goed op en kunnen ze de voorhoeden regelmatig wegsturen met een steekbal. Ook vanuit de corner waren we regelmatig gevaarlijk. Zo schoot Sen de bal goed voor en kon Sander hem lekker aanhalen. Een hele opluchting voor ons, maar ook voor de spelers. Dit hadden ze verdiend en zo zie je maar weer: hard werken wordt beloond. Zo werd Xander wegstuurt bij de zijlijn en weet hem precies op het hoofd van Fero te plaatsen die hem klasse binnenkopt. Twee mooie goals, maar we moeten blijven opletten en blijven voetballen. Dit wordt helaas even vergeten door de verdedigers en Orion weet de 1-2 binnen te prikken. Gelukkig was het daarna meteen rust om even de puntjes op de ï te zetten.

In de rust bespreken we wat er beter kan. Zo waren de verdedigers het er allemaal mee eens dat het harder moest en dat de duels gewonnen moesten worden. Ook dat de middenvelders soms wat sneller moesten terugzakken of vrij lopen. Allemaal koppen omhoog en er met zijn allen voor gaan.

Nou… dat deden ze echt wel! Orion kwam amper bij ons goal en als ze er waren stond daar onze oplettende keeper Niklas die weer een berewedstrijd staat te keepen. wij kregen regelmatig wat kansen en zo ziet Sander de keeper ver voor het goal staan en schiet hij van 25m afstand over de keeper heen…. Goal (jammer dat onze vaste supporter er vandaag niet was… en deze prachtige goal heeft moeten missen; de opa van Sander, want wat zou hij trots op zijn kleinzoon zijn geweest ). Hier bleef het vandaag niet bij, want SVHA had duidelijk zin in meer goals. Er werd met vlagen lekker getikt en goede combinaties gemaakt. Zo wist Simon het netje ook nog te raken. Zie je Simon, hard werken wordt beloond jongen, klasse! Ook Fero ontsnapte bij de verdedigers en wist zelfs de keeper nog even uit te spelen om er een mooie 1-5 van te maken.

Nu heb ik niet alle spelers vandaag erin benoemd, maar dat wil niet zeggen dat ik jullie vergeten ben. Ook jullie hebben het fantastisch gedaan vandaag. Na wat mopperen vanuit de staf maandag over de wedstrijd tegen Quick hebben jullie vandaag jezelf herpakt individueel, maar ook als team. Jullie stonden er samen met zijn allen voor en hebben gestreden tot de laatste minuut. Neem dit lekker mee kanjers en op na de volgende wedstrijd 💪🏻⚽️!

Ps. Bijna vergeten…onze stille kracht Edwin was vandaag jarig en dit vertelde hij pas na de wedstrijd, want toen trakteerde hij op cake met slagroom. Gefeliciteerd Edwin en een fijne verjaardag 🥳 🎂.