Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

18 september 2018

SVHA JO13-1 vol spektakel, emotie en strijd tegen OVC’85

De wedstrijd tegen OVC’85 is vooraf de doelstelling duidelijk. We moeten winnen om door te bekeren tegen deze tegenstander die al eens 15-0 won en een week later 12-0 won waar wij respectievelijk 8-0 en 8-1 tegenover zetten. We wisten dus dat deze jongens heel ver zijn in de ontwikkeling en dat we alles moeten geven in deze strijd.

Dat wordt des te meer duidelijk als er een verkapt C elftal (gevoelsmatig) het veld om komt om warm te lopen. De reuzen van OVC’85 zijn minstens imponerend te benoemen en als de trainer va OVC’85 kort daarna bekrachtigt dat hij geen enkele eerste jaars heeft en zelfs over een aantal 3e jaars beschikt weten we dat dit met onze volledige eerstejaars groep (-1), enkele zelfs nog JO11 enorm lastig gaat worden.

Als de wedstrijd begint is wel direct duidelijk dat wij de bal goed rond kunnen laten gaan. Het wordt ook bij de eerste aanval van de wedstrijd binnen de eerste minuut ook zichtbaar dat wij voetballend helemaal niks onder doen voor deze jongens. Echter het fysieke is en blijf een probleem. De eerste 10 minuten zijn echt voor SVHA als ineens het fysieke een verschil gaat maken. Niet eens door een duel of overtreding maar gewoon simpelweg omdat zijn benen van reuze formaat zijn en iedere stap die hij maakt wij moeten compenseren met minimaal 3 stappen. Over onze linkerkant stormt de aanvaller op en bedient zijn collega en ineens staan we 0-1 achter.. *slik..

Het kan hard gaan, wat opzich oneerlijk is want voetballend is de tegenstander niet eens zoveel beter, maar wanneer de brommers starten van OVC’85 is het voor ons gewoon lastig bijhouden. De 2-0 valt dan ook op een moment dat we het moeilijk hebben. Een hoge bal valt binnen de 16 en de OVC’85 aanvaller twijfelt geen moment en verdubbelt de marge voor de uitploeg. Het lijkt een vervelende ochtend te worden. 2-0.

Toch doen we geen moment onder voor de tegenstander. We blijven best behoorlijk veldspel neer zetten en als de keeper nog ternauwernood kan ingrijpen bij een bal van Senne Pieters is al duidelijk dat SVHA meer aan het drukken is. Er komt een aansluitingstreffer vlak voor rust via een corner waar uit een scrimmage Bart Winnemuller de meest alerte is. De aanvaller prikt de 1-2 binnen we gaan rusten.

Na rust is duidelijk dat vooral OVC’85 bezig is zichzelf uit de wedstrijd te halen. Veel mopperen op team genoten, op elkaar en op de scheidsrechter. Dat wordt gevoed door de staf van OVC’85. Wat niet onbelangrijk is, is dat SVHA ook gewoon wederom goed voetbalt. Het maakt met de lichtgewichten het de reuzen toch bijzonder moeilijk. Waar kleine jongens normaal in elkaar kruipen zoek SVHA veelal de strijd op en geeft het alles wat het heeft. Dit zorgt voor veel strijd en passie op het veld. Soms overtredingen en commentaar. De scheidsrechter heeft van beide kanten zijn handen vol aan de wedstrijd.

We kunnen het niet onverdiend noemen als we dan ook de gelijkmaker vinden. Via een bal die diep gaat op Bart, verschalkt de spits de uitkomende keeper met een hoge bal. De bal stuitert binnen en tot grote vreugde van SVHA staan we gelijk, maar hebben we nog steeds geen ticket tot de volgende ronde. 2-2.

Hoorbaar vanaf de bank van OVC’85 en het veld weten de jongens dat ze nog steeds de marge hebben. Toch wordt er meer druk gezet door OVC’85. We kiezen ervoor om de maker van de 2 doelpunten te wisselen en Senne in de punt te zetten. We krijgen steeds meer ruimte achter de defensie van OVC’85. Een juiste keuze als we al snel door een fantastische actie van Senne tussen 2 reuzen van OVC’85 de voorsprong vinden. We zijn op zoek en vinden, we worden beloond voor het lef wat we vandaag getoond hebben met ze alle als team. Senne prikt de 3-2 voorsprong langs de keeper met de punt van de schoen. 3-2!

In de slotfase beseft OVC’85 ineens dat het niet meer door gaat, de jongens gaan alles of niets spelen. Ze worden sterker dan ons en de kracht die wij hebben moeten investeren om de 0-2 achterstand ombuigen is zichtbaar weg. OVC’85 vind in een korte periode 3 keer de vrijheid en schiet hard vanaf de zeikant op de goal. Steeds is het Stijn van Bergen die goed opgesteld staat en eenvoudig kan pakken. Toch is de grootste kans opnieuw voor ons wanneer Senne opnieuw ontsnapt, identiek aan de 3-2 sluipt Senne tussen de defensie door en prikt opnieuw langs de keeper. Ditmaal stuitert de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal en ontsnapt OVC’85 aan een  4-2 achterstand en de beslissing.

Helaas kom in de laatste minuut OVC’85 alsnog langszij met een kopbal uit een corner. Het is enorm sneu voor de hardwerkende SVHA strijders vandaag maar we zien in de slotminuut OVC’85 alsnog het beker ticket pakken. Het voelt een beetje alsof je grote broer je playstation controller af pakt en na 50 minuten hem terug heb om vervolgens die vervelende broer te zien die de playstation uit drukt. Dat laatste, uit, dat is het voor ons. We liggen uit de beker na dit 3-3 gelijkspel omdat ons doelsaldo iets minder was.

Vandaag hebben we het volledig op strijd gedaan en gebracht. Bij momenten ook gewoon niet bang geweest om te laten zien dat we het met goed voetbal kunnen. Eigenlijk beter voetbal dan OVC’85 wat vooral op kracht, opportunisme speelde en daarmee gezien de leeftijd en lengte een heel eind komt.

Na de wedstrijd heerst vooral de teleurstelling in de kleedkamer waar trots de boventoon viert bij de trainers. Wij hebben een jonge ploeg gezien die wilde vechten tegen reuzen en dit niet verloren. We hebben vandaag absoluut niet verloren van deze grote ploeg maar onszelf tekort gedaan in de vorige ontmoetingen met Valburg en Redichem.

De voorbereiding zit er nu bijna op. Voor onze competitie genoten begint het alweer volgende week, wij zijn dan vrij en zullen daarom op zondag een oefenwedstrijd spelen. En niet zomaar een wedstrijd. Wij mogen voor ons eerste elftal spelen. Een voorwedstrijd zoals je dat ook ziet bij de grote jongens. Wij gaan voetballen tegen SDZZ in Zevenaar waarna we een frietje, wat drinken en een snack ontvangen en eens rustig kunnen kijken hoe hopelijk ons eerste net als ons gaat winnen. Tot volgende week misschien bij SDZZ uit in Zevenaar, om 12.00!

Locatie: Herveld- 11:00
SVHA JO13-1 OVC’85 JO13-2 3-3
OVC’85 ’14 0-1
OVC’85 ’23 0-2
Bart Winnemuller ’28 1-2
Rust 1-2
Bart Winnemuller ’42 2-2
Senne Pieters ‘ 51 3-2
OVC’85 ’59 3-3

Wedstrijden duren tweemaal 30 minuten