Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

30 oktober 2018

SVHA JO13-1 opnieuw simpel winnaar in derby tegen Valburg

Vandaag stond de 2e ontmoeting met Valburg op het programma. Na het bekertreffen wat met 1-8 gewonnen werd door de ploeg uit Herveld ging het vandaag om de knikkers en begonnen we na een uitstekende week trainen weer vol gas aan de wedstijd.

Vandaag was de opdracht zoveel mogelijk voorruit verdedigen. Niet teveel de tegenstander aan de bal laten en proberen op onze manier druk te zetten. We wisten op voorhand natuurlijk dat we een stuk beter waren dan onze leeftijdsgenoten. Sterker nog Valburg wist ook in de competitie geen enkele keer te scoren. We beginnen da nook als betere ploeg, zijn bij momenten wat slordig maar Valburg verdedigd ook met man en macht. We lijken te moeten op boxen tegen 8 verdedigers die voor de goal blijven staan.

Er is dan ook een corner voor nodig om op voorsprong te komen. Niemand minder dan Dries Vonk Noordegraaf is de meest alerte en schiet met rechts de voorsprong uit de hoekschop binnen. 0-1. De verdubbeling van de voorsprong volgt al snel wanneer Mart Vink eerst nog de doelman vind maar de rebound is voor Senne Pieters die daar de scherpste is en binnen mag schieten. 0-2.

Na de rust is Valburg echt geslagen. En ondanks dat de coach van Valburg zichzelf verliest en zijn jonge doelman zo nu en dan met de grond gelijk maakt is het juist deze doelman die zijn ploeg meermaals op de been houd en erger doet voorkomen. Onze afronding is dan ook niet best maar we geven niks meer weg. De defensie en onze omschakeling is uitstekend. Opnieuw is het Dries die bij een corner de meest scherpe is en maakt de 0-3.

Als het iets later onze spelverdeler Lev van Hulst is die solleert door de defensie van Valburg en raak schiet. 0-4. Is het slot akkoord voor onze aanvoerder Jay Daniel. Een afgeslagen hoekschop valt voor de voeten van de jonge laatste man en schiet hard richting de goal. De keeper zit er goed bij maar kan de inzet net niet goed verwerken en frommelt de bal in de goal. Het zal Jay gestolen worden want de blijdschap van Jay wanneer die scoort is altijd een genot om naar te kijken. 0-5.

Een goed resultaat met een goede collectieve prestatie. We hebben nauwelijks iets weg gegeven en we hebben veel gecreerd. We mogen alleen kritisch zijn op onze afwerking vandaag maar met zoveel verdedigers voor de goal viel het ook zeker niet mee. Volgende week treffen we een andere beker opponent namelijk Redichem. Hier gaan we opnieuw vol gas voor een goed resultaat, wel moeten we echt beter met onze kansen om gaan, dat is zeker een eis van de trainers.

Op naar zaterdag om 11:00 thuis tegen Redichem.