19 augustus 2018

SVHA JO13-1 opent seizoen met oefenwedstrijd tegen SV Loo

Daar zijn we weer! Met het eerste wedstrijdverslag van seizoen 2018/2019. We zijn met ze alle naar een groot veld verhuisd en met wat goede aanvullingen uit de JO13-2 en de vleugelaanvaller van de JO13-1 van vorig jaar hebben we een mooie groep bij elkaar. Enorm jong dat wel want buiten de laatst genoemde vleugelaanvaller is iedereen een eerste jaar D (JO13) speler en hebben we zelfs met Dries Vonk Noordegraaf, Lev van Hulst en Thomas Wouters een drietal JO11 spelers in ons midden.

Vandaag namen we dan ook uitgebreid de tijd voor de wedstrijd om de verschillende spelregels en posities uit te leggen. Een kleedkamer discussie met white board en veel de jongens tot nadenken zetten. Schuiven met magneetjes en zelf oplossingen bedenken was de boodschap. We namen hier een goed 30 minuten de tijd voor, voor we begonnen aan onze warming up.

Wanneer de wedstrijd begint tegen SV Loo wat in bijna dezelfde situatie als ons zit (nieuw en jong) merk je dat er 2 ploegen staan die wat onwennig spelen. Posities blijkt op het whiteboard makkelijke dan in het veld en veel moeten zoeken naar de juiste posities. Toch komt voornamelijk SVHA er beter in. SV Loo blijft wat zoeken en stoeien met de posities maar SVHA krijgt er steeds meer grip op. Het begint zelfs bij momenten enorm goed te voetballen. Laat de bal goed rond gaan, laat deze vallen en ziet verschillende spitsen de diepte in gestoken worden zonder buitenspel te staan.

In het bijzonder Chris de Wit en Senne Pieters die samen de rechterkant vormen vinden elkaar enorm makkelijk. Senne wordt in de eerste helft wel 3x vrij weg gestuurd door Chris maar krijgt de bal er nog niet in. Eén van de 3 pogingen legt hij uiteindelijk terug op Lev die deze kans ook niet kan verzilveren en de keeper op zijn weg vind. Toch wordt het verdiend een voorsprong voor SVHA als Lev een vrije trap van een goeie 25 meter op de goal moet schieten, met een hoge boog kan de keeper maar net bij de bal maar  krijgt de bal niet goed weg, de bal stuitert achter de lijn als de keeper zijn herkansing probeert en de bal weg slaat, echter keurt de scheidsrechter de bal goed en nemen we die verdiende voorsprong.

SV Loo wordt wel dreigend, we krijgen de bal niet goed onderschept op het middenveld en laten onze leeftijdsgenoten vaak vrij het middenveld over steken. Echter staat er achterin een blok en laat de defensie veelal de aanval van SV Loo stranden in de eindefase. Toch is het éénmaal nodig voor Stijn van Bergen om in te grijpen en doet dit fantastisch. De Loo aanvaller schiet zijn inzet goed naar de hoek maar Stijn kan op tijd redden en de gelijkmaker voorkomen.

Het valt SVHA verder te prijzen dat het weinig weg geeft en spelers die op andere posities spelen dan normaal goed uit te voeten komen. Een speciale pluim voor zowel Mart Vink die vandaag aan de linksbuiten positie speelde en regelmatig het publiek deed opveren met zijn acties en aan Tim Berends die op de rechtsback uit kwam en dat zeker in de eerste helft fantastisch deed.

Na de rust is SVHA eigenlijk veel sterker dan de jongens en meisje van Loo. De bezoeker gaan steeds meer uit positie lopen en laten het veldspel voor wat het is. Vanuit de omschakeling en de lange bal proberen de jonges gevaarlijk te worden maar SVHA staat steeds goed opgesteld. Zo komen er kansen voor SVHA met wederom Senne maar ook topscorer van vorig jaar Bart Winnemuller en  Teun Wittenberg. SVHA had de score al veel verder uit moeten breiden maar het is uiteindelijk Lev die opnieuw SVHA doet juichen. De spelverdeler krijgt de bal in stilstaande positie op 19 meter van de goal, even lijkt Lev te willen passen of schieten maar besluit te doen dribbelen, soleert tussen 4 spelers de 16 meter binnen en speel zichzelf helemaal vrij voor de Loo doelman die hij kansloos laat en de 2-0 neer zet, met de welbekeende ‘Siiiiiiiiiiiiiii’ viert Lev het doelpunt en poseert in de Ronaldo houding.

Terwijl SVHA genoeg kansen krijg de score te vergroting is het 10 minuten voor tijd dat ook SVHA slordiger gaat worden. We worden minder dreigend en spelers gaan meer spelen op posities waar ze nog niet eerder speelde. Het zorgt niet direct voor grote kansen voor Loo maar toch komt 1 minuut voor tijd Loo op een gelukje terug in de wedstrijd. Vanaf de zijkant wil de Loo speler voorzetten maar treft op zijn pad Stijn die onverwachts zelf de bal in zijn doel frommelt. 2-1.

Slechts een minuut later is het opnieuw raak voor Loo als een miscommunicatie tussen Cas van Schaik en Stijn zich voordoet. De aanvaller krijgt met een gelukje de bal voor zijn voeten en werkt opnieuw af en zet de gelijkmaker neer. Tot vreugde van heel Loo.

Een teleurgesteld SVHA druipt af, maar de trainers niet. Die hebben genoeg gezien om mee aan de slag te gaan. En de einduitslag is nu zeker niet relevant. Jammer voor de jongens maar misschien wel gunstig voor de trainers. Dit houdt iedereen scherp en weet dat er misschien wel nog iets harder getraind moet worden deze week. We hebben een goed SVHA gezien dat zeker verder was dan Loo, zichzelf niet beloond heeft en uiteindelijk direct de deksel daardoor op de neus krijgt. Mogen duidelijk zijn dat we deze week weer vol gaan werken aan een nog beter SVHA wat in de volgende oefenwedstrijd tegen Kesteren er weer zal moeten staan op volgende week zaterdag 25 augustus. Opnieuw om 10.30 thuis, bedankt allemaal voor het kijken, bedankt voor het lezen en tot volgende week!