Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

12 februari 2022

SVHA JO13-1 mocht eindelijk weer aan de bak; en hoe!

Nadat de wedstrijden twee weken achter elkaar niet door konden gaan vanwege Corona gevallen konden we vandaag eindelijk weer voetballen. We waren dan ook helemaal compleet.

Sander zei vorige week al zo leuk in de kleedkamer: nou jongens deze moeten we wel winnen want we hebben er al drie weken hard voor getraind. Iedereen sloot zich bij Sander aan en was het met hem eens.

Vanochtend om 8.00 uur verzamelen we bij SVHA om richting Bemmel te gaan. Het veld was nog bevroren. Kortom, koud was het zeker. Gelukkig hebben we geen mopperteam en beginnen we aan een stevige warming-up onder leiding van Xander.

Met de warming-up was al te zien dat ze er allemaal zin in hadden. Het veld was even wennen, want doordat het bevroren was hobbelde de bal soms alle kanten op. Na een goede en duidelijke yell kon de wedstrijd beginnen. Het was in het begin erg zoeken en best wel rommelig, want hoe spelen de tegenstanders nou? Hoe kan er nou elke keer één vrij lopen in het midden? Ondanks dat we hier duidelijk wat moeite mee hadden wisten we al snel de 0-1 te scoren met een goede combinatie die vanuit achteren begon. Langs de kant keken we elkaar aan en hoopten we dat het nu duidelijk was hoe ze speelden en wie wie moest houden. Desondanks had Bemmel wel wat kansjes richting onze kant, maar werd het of al geblokt of ver weg naast geschoten. Niklas hoefde daarom ook nog geen redding te verrichten.

De eerste helft vloog voorbij en in de rust worden er duidelijk afspraken gemaakt, maar vooral ook persoonlijke tips gegeven aan sommige spelers.

De tweede helft kan beginnen. Het veld was ondertussen ontdooit wat soms wel een glijpartij veroorzaakte.

Gelukkig hadden wij daar weinig last van de eerste tien minuten, maar vooral Bemmel. Onze Jens bleef de achterhoede maar opjagen en zij kregen de bal niet weg. Zo kwam die in de voeten van Jens terecht en schoot Jens heel mooi de 0-2 binnen. Een hele opluchting, want in de rust hadden we tegen elkaar gezegd: scoren zij de 1-1 dan weten we niet welke kant het op gaat.

Het was duidelijk te zien dat beide teams last van het veld hadden; het was zwaar. Combinaties maken ging daarom ook wat moeizamer dan dat wij van de spelers gewend zijn.

Fero had in de rust de opdracht gekregen om meer vooruit te spelen. Dit voerde hij dan ook uitstekend uit en daardoor werden wij steeds gevaarlijker. Eenmaal in de 16 schoten we hard voor en kwam die in de kluts tegen een been van de Bemmel speler aan… 0-3.

We bleven werken en zoeken naar nog een goal, maar helaas door een foutje achterin schoot Bemmel hem van dichtbij hard in: 1-3.

Wij als SVHA hebben hard gewerkt; het was misschien niet het mooiste voetbal wat we hebben laten zien vandaag, maar zo zie je maar met hard werken kom je er ook 💪🏻.

Owja ik vergeet bijna te zeggen: deze jongen op de foto was vandaag jarig. En zijn verjaardag kon natuurlijk niet beter beginnen met een overwinning voor SVHA. Gefeliciteerd Niek 🥳.