Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

24 april 2022

SVHA JO13-1 is bezig met een goede race!

Na een gelijkspel tegen Aquila hebben we de koppen weer bij elkaar gestoken en het over onze verbeterpunten gehad. Daar kunnen we dan ook fijn op trainen. Voor ons mooi om te zien dat ze zelf gaan nadenken wat er beter kan gaan, maar ook wat er goed ging. Zo laten we de kinderen er zelf over nadenken om vervolgens elkaar te verbeteren.

Zo stond er 9 april een uitwedstrijd tegen Millingen op het programma. Dat dit lastig zou worden wisten we allemaal. Deze wedstrijd hebben we van alles gehad: zon, regen en zelfs hagel! Gelukkig stonden we al snel met 0-1 voor, voordat het los barstte. Als verzopen katjes gingen we dan ook de rust in, maar ondanks dat gingen de kinderen vol goede moed weer het veld op voor de 2e helft. Koud…dat hadden ze niet, want stuk voor stuk werd er goed bewogen. Helaas krijgen we “onterecht“ een penalty tegen, waarna Millingen de 1-1 scoorde. Balen, maar kop omhoog en doorgaan; gelukkig deden we dit ook en werden de duels feller en feller. Vlak voor tijd maakten wij dan ook de verdiende 1-2; gelukkig, maar want wij waren toch wel de betere ploeg deze dag.

Die week erna wisten we dat we nogmaals aan de bak moesten. Dit keer uit tegen de Treffers…nou ja… Uiteindelijk voetbalden we niet op het terrein bij de treffers, maar bij de club ernaast. Een beetje van slag waren de kinderen wel… we begonnen daarom ook best rommelig aan de wedstrijd en waren onrustig aan de bal. De treffers hadden hier weinig last van en tikten de bal leuk rond; tot onze verbazing kwamen wij wel met een 0-1 op voorsprong door een fantastische corner van Sen die precies op het hoofd van Sander terecht kwam. Met Sanders techniek weet die dan ook met zijn hoofd de bal netjes in het hoekje te prikken. Netjes hoor! We gingen met een 0-1 de rust in, maar gewonnen hadden we nog niet. We moesten blijven bikkelen en vechten, want eerlijk is eerlijk, de Treffers waren deze dag toch wel de betere ploeg. Helaas krijgen we toch de 1-1 heel ongelukkig tegen, ach ja eigen goal… kan gebeuren. Maar door ons vechtlust, duels aangaan en de steekballen op onze spitsen wisten we onverwacht de 1-2 nog binnen te schieten… nog zes minuten op de klok en proberen te overleven en dit over de streep te trekken. Makkelijker gezegd dan gedaan… maar het is ons gelukt: wij gingen met een 1-2 terug na Herveld.

Een lang weekend hadden ze wel verdiend, dus hadden maar één dag om te trainen… we hadden al besproken dat we de wedstrijd die eraan kwam (OSC thuis) niet moesten onderschatten. Want tjaa… in de eredivisie wint de onderste ook weleens van de bovenste. Gelukkig hadden ze dit onthouden vandaag en hadden we één afspraak: lekker voetballen en in de rust met 4-0 voorstaan. Nou ja, zoals Merlijn zei: helaas hebben we er niet aan voldaan en maandag straf training 😜😜. Uiteindelijk gingen we met een 7-0 de rust in. Er werd lekker gevoetbald; de bal werd elkaar gegund en wij konden weinig van de eerste helft zeggen. Wel wordt er in de rust gezegd dat we willen dat ze lekker blijven overspelen en het maakt niet uit wie er scoort, want je doet het eenmaal met zijn allen en niet alleen! Gelukkig wordt er dan ook vandaag regelmatig aan de afspraak gehouden en hebben wij met 12-0 gewonnen. Klasse gedaan hoor jongens/ meiden. We hebben veel mooie acties / combinaties gezien. Blijf zo door gaan!

Op naar 7 mei voor de volgende wedstrijd! ⚽️ 💪🏻