Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

6 mei 2019

SVHA JO13-1 in de achtervolging titelrace na BVC, Eldenia en VVO

De afgelopen weken werden veelal gehinderd door feestdagen en vrije weekenden. Het zorgde niet alleen voor een wisselend programma maar ook voor een verrandering in de titelrace. We zijn niet langer de koploper, er wordt niet lange op ons gejaagd, vanaf nu zijn wij de jager.

Na het gelijke spel tegen Spero, moesten we onze rug rechten tegen het BVC uit Beek. Een stugge tegenstander zo bleek. Fysiek sterk, en een makkelijke en verre lange bal. Iets waar wij heel veel moeite mee bleken te hebben. De minsten opmerkelijke staf van BVC was volcaal goed aanwezig en schreeuwde het uit. De jongens van Herveld bleken deze dag niet zuiver aan de bal. We waren veel slordig in de passing en kregen niet genoeg de juiste mensen aan de bal. BVC door steeds de lange bal te pompen bleef het lang gevaarlijk. Uiteindelijk na een lange 1-0 voorsprong werd de voorsprong uitgebouwd naar 2-0 en 3-0. BVC deed nog iets terug maar kon na de 3-1 niet meer voorkomen dat SVHA uit liep naar 4-1.

Tot dusver bleek Eldenia de enige ploeg die ons kon volgen. Het werd dus ook een wedstrijd tussen de nummer 1 en 2 van de competitie. Eldenia speelde net als ons gelijk tegen Spero. Verder won het alle wedstrijden. Vooraf wisten we dus dat we een sterke tegenstander zouden treffen. Toch bleken de trainingen al een teken aan de wand. En zowel tegen Spero als tegen BVC werd er niet goed gevoetbalt. Tegen het sterke en ook fysieke Eldenia geven we geen moment thuis. De Arnhemmers overklassen ons niet alleen in de duels, maar ook in veldspel. Geen moment hebben we onze tanden kunnen laten zien en dat is iets wat we onszelf kwalijk moeten nemen. Wedstrijden kunnen we verliezen maar nog geen enkele keer (ook niet tegen de 2e klassers) werden we zo weg gespeeld zonder daar tegenover ook maar iets te zetten. Eldenia kwam door corners en fouten in de opbouw eenvoudig op voorsprong waarna wij alleen bij 5-0 achterstand nog een eretreffer maakte. 5-1.

Met het kampioenschap niet langer in eigen hand kunnen we alleen maar de druk hoog houden op de leeftijdsgenoten uit Arnhem. We moeten dus ons herpakken tegen een middenmotor uit de 3e klasse. Voor het geval u het vergeten was. Wij komen nog altijd uit een klasse lager en de winst is allemaal vanzelfsprekend geworden maar je moet het maar even doen. Zeker na de teleurstelling van Eldenia werd er veel afwisselend getraint. Meerdere jongens trainde nauwelijks tot niet. Echter de week voor de wedstrijd tegen VVO werd er goed getraind. Automatisme zagen we terug op de trainingen die we graag zien, jongens begonnen ook scherp aan de wedstrijd. VVO wat ons toch deed verbazen met een goed veldspel en een goede spelopvatting (opbouw) kwam lang goed mee. Bij rust leek een 3-1 voorsprong al voldoende te zijn voor vandaag en alhoewel SVHA nooit meer in de problemen kwam, kreeg het toch nog 2 knullige corners tegen in de slotfase van de wedstrijd waarmee uiteindelijk 6-3 werd genoteerd.

We hebben het dus niet meer in eigen handen. En ik verwacht niet dat Eldenia het nog gaat weg geven. De Arnhemmers kwamen goed weg in Haalderen afgelopen weekend door met 4-3 te winnen maar ik verwacht geen gekke dingen meer hun laatste wedstrijd. Deze spelen zij tegen Bemmel en dit was de slechtste tegenstander waar we tegen gespeeld hebben dit seizoen. Dus het rest ons strijden voor een 2e plek wat helemaal geen slecht resultaat is, in tegenstelling zelfs. Een klasse promoveren en zo uit de verf komen is gewoon heel erg knap. Ik verwijs even naar Kesteren en UHC die beide in onze 4e klasse ook promoveerde. Zowel Kesteren als UHC staan beide onderaan in de 3e klasse.

Eerst moeten we nog maar is 2e worden. Gezien het programma verlang ik dat van de jongens. Ik weet wat ze kunnen en dat moeten we opnieuw brengen de komende 2 wedstrijden. Beginnende in en tegen Westervoort. We starten om 11:15. Graag weer tot dan!

Foto’s tegen BVC’12