Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

20 oktober 2017

SVHA JO11-2 laat Lienden JO11-2 met weinig achter

Vorig weekend stond de wedstrijd SVHA JO11-2 tegen Lienden JO11-2 op het programma op sportpark Jan van Baal. Nadat we eerder dit team in de beker hadden verslagen met 2-7 in Lienden wisten we toch dat we er niet te makkelijk over moesten denken. Met Roel, Kyano, Danny, Thomas, Jacques, Diego, Nathan, Ferran en Dylan op papier gingen we van start. De wedstrijd werd gespeeld op het tweede veld waar het gras een beetje lang en vochtig was, maar met dit topteam mochten we daar geen last van hebben. Nadat de spelers hun warming-up hadden gedaan en dachten dat ze er klaar voor waren floot de scheids voor het begin van de wedstrijd, waarin de tegenstander andermaal een stuk fysieker was, begonnen we toch een beetje slapjes en leek het wel of we nog helemaal niet wakker waren.
Toch komen we op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Nathan, dus als er één bal in het doel ligt volgen er meer zou je denken. Niets was minder waar, want we kwamen maar niet in de wedstrijd en het leek bij vlagen zelfs of dat we niet gemotiveerd waren en Lienden kreeg ook een paar kansen, waaruit zelfs de 1-1
binnenviel. Na veel doelpogingen over en weer behoedde Roel ons voor een achterstand door goed keeperswerk en veel coachen vanuit het doel. Toch komen we voor rust op een 2-1 voorsprong door een doelpunt van Kyano; dat was tevens ook de ruststand.

Na een donderspeech van Julian en Andre in de rust wist SVHA dat het allemaal veel beter moest. Dat leek te helpen, want met beter voetbal liep SVHA uit op Lienden door doelpunten van Jacques 3-1 en Nathan 4-1, maar na een handsbal bij een corner kreeg Lienden een strafschop, dus eigenlijk was de 4-2 al een feit en zou Lienden weer terug in de wedstrijd zijn. Maar…daar dacht Roel, inmiddels al met veel prachtige reddingen uitgegroeid tot onze held in het doel, anders over. Met een geplaatst schot bij de paal stopte Roel de penalty. Met een mooie duik hield hij de tegenstander van het 2e doelpunt. Uiteindelijk zette Thomas de eindstand op het bord; 5-1 en wonnen we dus toch nog vrij eenvoudig van Lienden.