11 mei 2017

SVHA JO11-1 is zichzelf totaal niet tegen RKHVV

Wanneer men naar de ranglijst kijkt van de 2e seizoenshelft kan iemand makkelijk concluderen dat het niet goed gaat met de JO11-1 van SVHA. Het ziet dat het veel te veel tegedoelpunten krijgt en verreweg te weinig wedstrijden wint. Wanneer iemand echt naar het spel kijkt van de laatste weken kunnen we alleen maar concluderen dat SVHA JO11-1 wel degelijk in een goede fase zit. Het voetbalt probleemloos mee met koplopers als Arnhemse Boys, Elistha, de Bataven maar ook DFS.

Echter bleek dit niet het weekend van SVHA JO11-1. Sterker nog het bleek niet het weekend van trainer Roy Kuiper. De trainer die na afloop zeer gehumeurd was na RKHVV en al vlot naar huis was, moest dit nog eens dunnetjes over doen de dag daarna tegen Excelsior (Red. Feyenoord verliest met 3-0 van Excelsior waardoor het nog geen kampioen is). Goed RKHVV en SVHA deden niet zoveel voor elkaar onder vooraf gezien. Beide presteren nagenoeg het zelfde en hier moesten dus de punten worden behaald.

Het bleek niet zo te zijn, waar in de eerste 10 minuten soms nog een aardige combinatie werd gevorm was het restant van de eerste helft zeer onvoldoende. De mannen in het groen wit konden de bal nog niet over 10 meter naar elkaar passen en het werd nauwelijks echt gevaarlijk. De tegenstander RKHVV (Lees: Absoluut geen wonder ploeg!) deed wel het simpele en dat was de bal naar de zelfde kleur spelen. Voor rust staat het dan ook al 0-3 voor de bezoekers.

Na rust een nieuw strijdplan maar eigenlijk was het de hele wedstrijd voetballen tegen beter weten in. De passie zoals tegen wedstrijden met Elistha (Red. 2-1 verloren) en DFS (Red. 2-5 gewonnen) was op geen enkel moment te zien. RKHVV weet nog 2 keer te scoren en SVHA komt niet verder dan wat kansjes via Tim Berends die op werklust nog enigsinds wat forceerde. De jonge aannvaller wist echter zichzelf niet te belonen en daardoor blijft SVHA doelpuntloos in deze wedstrijd.

Op naar volgende week waar wederom een gelijkwaardige tegenstander op het spel staat. Tegen Arnhemse Boys, Elistha en DFS was het simpel. Dan mag je mee voetballen omdat de tegenstander simpel weg iets beter is. Daar zijn we goed in en kunnen sterk reageren in de wedstrijd. Echter in wedstrijden zoals vandaag en volgende week tegen Spero (en Orion week daarop) is het zaak dat je zelf ook eens het spel maakt, de bal naar dezelfde kleur speelt over 10 meter en dat je niet teveel in de duels komt (daar zijn we gewoon fysiek niet sterk genoeg voor). Weken trainen we al op het positie spel en de opdracht om zoveel mogelijk elkaar te gebruiken. Blij momenten staat hier gewoon een hele goeie ploeg die dat uitstekend kan en dus heb ik er alle vertrouwen in dat onze jongens de komende 2 weken dat in ieder geval aan jullie gaan laten zien. Wat afgelopen zaterdag lieten wij met ze alle onze trouwe supporters in de steek. Tot zaterdag!

De Bataven – SVHA 6-1

De week voor deze wedstrijd speelde wij tegen de Bataven. Een enorm sterke en fysiek ploeg. Een ploeg die ook voetballend prima mee kwam met de bovenste ploegen. SVHA speelde goed en sterk. Kwam verdiend op voorsprong en deed niet veel onder. Het corner tegen syndroom van dit jaar werd pijnlijk duidelijk. We kregen 4 tegendoelpunten waarvan 3 een corner. We stonden te slapen bij iedere corner en dat was jammer. Tegenstander Bataven liep uiteindelijk weg bij SVHA naar 6-1 wat absoluut het spelbeeld vertekend. SVHA kreeg nog uitstekende kansen maar een sublieme keeper bij de tegenstander voorkwam meer doelpunten.

Foto’s van de wedstrijd tegen RKHVV. Ik dank mama Senne opnieuw.