26 september 2016

SVHA JO11-1 wint zwaarbevochten wedstrijd van Victoria ’25/DCS ’33

SVHA – Na de dik verdiende overwinning van vorige week tegen Blauw Wit mogen de mannen van JO11-1 het opnemen tegen Victoria’25/DCS’33; het combinatieteam uit Afferden en Deest. Victoria’25/DCS’33 wist vorige week met 4-5 nipt te winnen van S.V. Nijmegen. Dit beloofd dus een spannende wedstrijd te worden op de zaterdagochtend.

Bij SVHA JO11-1, dat het dit weekend zonder hoofdcoach Roy Kuiper moest doen, werd de leiding overgenomen door assistent en teamleider Sven Oppel. Zelfs bij de afwezigheid van hoofdcoach Roy Kuiper houdt SVHA JO11-1 zich in aanloop van de wedstrijd gewoon aan dezelfde speelwijze en teamtaken.

In het begin van de wedstrijd pakten de mannen van SHVA hun teamtaken goed op en was de eerste kans dan ook van SVHA. Bart Winnemuller maakte vanaf de zijkant een individuele actie en gaf de bal voor bij de 2e paal waar Tim Berends zo door kon lopen. Helaas lukte het Tim Berends niet om de bal in te tikken en kwam de bal tegen de paal. Het was duidelijk dat de mannen van Victoria’25/DCS’33 nog wakker moesten worden.

Nadat SVHA zichzelf niet wist te belonen beginnen de mannen de controle over de wedstrijd te verliezen en worden de duels niet meer gewonnen. Het team van Victoria’25/DCS’33 begint wakker te worden en ze laten zien dat ze aardig wat snelle jongens voorin hebben lopen. De kansen komen dan ook van Victoria’25/DCS’33 en daarbij heeft SVHA geen antwoord op de snelle jongens voorin. SVHA komt er dan ook goed mee weg dat de kansen niet worden benut. Uiteindelijk komt SVHA toch op achterstand door een snelle counter van de tegenstander en slapende verdedigers en middenvelders van SVHA die zich niet aan hun taak hielden (Meeverdedigen bij balverlies). De speler van Victoria’25/DCS’33 weet zich door de verdediging heen te lopen en tikt simpel de 1-0 binnen.

Tot ergernis van trainer grijpt hij dan ook direct in met twee wissels. Hierdoor komt Jay Daniël op de mid-mid positie te spelen en Senne Pieters in de spits. Het is meteen te zien dat het team van SVHA beter begint te draaien. Victoria’25/DCS’33 blijft de eerste helft nog wel domineren en heeft de beste kansen, maar kansen blijven onbenut..

Dan uit het niets komt SVHA onverdiend op 1-1, nadat een goeie aanval is opgezet door Jay Daniel en de bal bij Senne Pieters terechtkomt die zichzelf door de verdediging weet te soleren en de linkerhoek uitkiest om te scoren. Niet veel later fluit de scheids af en is het rust.

In de rust laat de trainer weten dat hij niet tevreden is met het spel en vooral met de verdedigende taken die niet worden uitgevoerd. De trainer wilt meer inzet zien en wilt dat de jongens doen waar ze het best in zijn en dat is voetballen!

De 2e helft begint goed voor beide teams en de wedstrijd gaat op en neer en er worden harde duels uitgevoerd op het middenveld. Zoals ik aan het begin al zei beloofde dit een spannende wedstrijd te worden en dat was het ook zeker! De wedstrijd kon beide kanten op en het was wachten tot er een goal zou vallen.

In de laatste 10 minuten begon SVHA de controle te krijgen over de wedstrijd en werden vooral de zijkanten goed benut. Mart Vink speelde een uitstekende 2e helft en met zijn rushes aan de rechte kant was hij veruit de gevaarlijkste man van SVHA.

Victoria’25/DCS’33 is de flow kwijt en weten even niet meer wat ze moeten doen.

Weer is het de sterk spelende Mart Vink die een duel wint aan de rechter kant en door kan lopen richting de goal. Het was wachten tot Mart de bal voor zou geven omdat er twee man voor de goal stonden, maar toch besluit hij zelf te schieten en boem goal! Zeer verdiend en een beloning voor Mart voor zijn goede spel in de 2e helft. 1-2 voor SVHA!

In de laatste fase van de wedstrijd was het vooral de taak om de voorsprong te behouden en dat betekende voor het hele team dat er mee verdedigd moest worden. Victoria’25/DCS’33 krijgt nog een grote kans met een schot op het goal met een vervelende stuiter, waardoor de bal een effect krijgt, maar gelukkig kon de keeper Stijn van Bergen de bal vangen.

Het was wachten op het fluitsignaal, maar dat bleef wel erg lang duren. Op het einde krijgt SVHA nog een kans met een schot op goal dat door de keeper werd opgevangen. Uit het niets laat de keeper de bal los en is Cas van Schaik alert en weet hij de bal in te tikken; 1-3 voor SVHA! De trainer van de tegenstander protesteerde nog bij de scheids, maar die wilde hier niks van weten en keurde de goal goed.

Bij de aftrap was daar dan eindelijk het laatste fluitsignaal en gaan de punten na een zwaarbevochten wedstijd mee naar Herveld/Andelst!

De trainer is trost op de jongens dat ze zich zo hebben teruggevochten. In de kleedkamer werd nog een klein feestje gevierd en werd er ook nog getrakteerd door Bart Winnemuller die jarig is geweest. Gefeliciteerd Bart!

Volgende week mogen de mannen het opnemen tegen DIO’30. De wedstrijd wordt op het Sportpark Jan van Baal gespeeld om 10:30. Tot volgende week!