Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

23 april 2017

SVHA JO11-1 wint van aanstaand kampioen DFS

Het lijkt een beetje eenzijdig te worden. En zo kan ik goed begrijpen dat de verwarring begint toe te nemen. 2 weken geleden Arnhemse Boys die boven aan stond, vorige week Elistha. En nu weer DFS wat is het nou?

Elistha en Arnhemse Boys spelen bij ons in de competitie en staan bovenaan. DFS speelt in een andere competitie (ook 3e klasse) en staat daar stijf bovenaan. We spelen vandaag voor de 3e keer tegen DFS in dit seizoen. De eerste confrontatie ging nipt verloren met 7-6, terwijl de 2e wedstrijd kansloos werd verloren met 0-5. Gezien de competitie status van DFS en hun huidige vorm kan dit alleen maar, wederom weer een lastige wedstrijd worden.

De afgelopen weken hebben we al aangetoond dat we een wedstrijd goed en sterk beginnen. Zo ook vandaag tegen DFS. We voetballen keurig en laten de bal goed rond gaan op het heerlijk te bespelen echte gras in Opheusden.

Op wat schietpogingen van DFS na die beide ruim over en naast gaan wordt de Wit – Blauwe ploeg nauwelijks echt gevaarlijk. Daarentegen heeft SVHA nog geen enkele echte kans gekregen en was het slechts met een mogelijkheid voor Tim Berends dichtbij.

IMG_1793

Toch is het SVHA wat de openingstreffer voor zijn rekening mag nemen. En terecht, voetballend is de ploeg uit Herveld wel gewoon echt beter dan het fysiek sterke en grote DFS. Een prachtige individuele actie van Cas van Schaik die de combinatie zoekt met  Bart Winnemuller. De laatst genoemde stuurt Cas in de diepte weg en die komt links van de goal uit. De goallie van DFS komt  uit en duikt naar de grond, Cas stift met zijn linker been (mindere been!) over de doelman naar de verre hoek. Cas bekroond zichzelf opnieuw voor een geweldige vorm na de winterstop, de jonge middenvelder legt enorm veel werklust in zijn spel waarbij het de laatst weken ook nog gepaard gaat met enorm zorgvuldig voetbal en dus al een 6 tal doelpunten. 0-1.

IMG_1788

Niet veel later is het opnieuw SVHA wat aanzet, ditmaal is het Bart Winnemuller die vandaag weer is in de spits mocht beginnen. Bart heeft een transformatie ondergaan de laatste weken en speelt veelal op het middenveld. Bart zijn echte kracht ligt echter gewoon voor de goal. Bart is enorm doeltreffend en heeft een gouden rechter been. Omdat wij niet vaak op de helft van de tegenstander spelen ligt er dus vaak veel ruimte naar de goal van de tegenstander. Om die reden benutten we Bart dus vaker en vaker op het middenveld.  Echter vandaag dus in de spits en wat een prachtig doelpunt maakt Bart weer. Bart heeft sowieso een patent op mooie goals maar ditmaal vind ik hem de mooiste van allemaal. Het is geen schot van 25 meter, geen volley of een omhaal. Geen knappe kop goal of een mooie spitsengoal bij de eerste paal. Nee het is Bart die in een één op één zijn directe tegenstander opzoekt, aanhaalt met rechts waarbij zijn sterke tegenstander gefopt word en het blok wil zetten, in plaats van schieten sleept Bart de bal mee naar het linker been en schiet met links heel kundig raak! 0-2.

IMG_1810

Voor rust valt nog de 0-3, ditmaal is het Senne Pieters. De jonge spelmaker en enorm talentvolle spits is niet altijd even koelbloedig voor de goal, maar dit kunstje lijkt voor de aanvaller geen probleem en schiet goed en hard raak in de rechter hoek. Een bekroning voor het vandaag echt actieve en goede spel van Senne. 0-3!!

Doet DFS dan helemaal niks? Nou eigenlijk voor de 0-3 echt niet. SVHA speelde goed en frivool. Echter na de 0-3 krijgt DFS wel degelijk een 3 tal grote kansen. Een kop bal die net naast  gaat en 2 sublieme reddingen van Stijn van Bergen.

IMG_1801

Rust, trots ben ik op de jongens! Let’s go mannen..

Na de rust heeft de ploeg uit Opheusden wel degelijk op zijn donder gekregen. Het word sterker en sterker. Toch lijkt de definitieve beslissing te vallen als opnieuw Bart Winnemuller een doelpunt maakt. Vanuit een kluts valt de bal voor Bart die vervolgens hard raak schiet. 0-4.

IMG_1806

DFS heeft een drietal jongens die echt enorm goed kunnen voetballen. De jongen spelende op links, de aanvallende speler en de verdediger. Ze zijn ook allemaal 2 meter 30 dus imponeren ook nog is. Toch liet SVHA zo klein als we zijn ons niet van de wijs brengen. De nee schuddende DFS coach wordt dan eindelijk getrakteerd op goed spel van zijn mannen. Wanneer een goede en knappe combinatie van DFS zorgt voor een goede 4-1 lijkt DFS ineens bloed te ruiken. Want niet veel later valt dan ook de 4-2 door een klein slippertje van Stijn van Bergen. De doelman ziet de bal wat laat en zo verwend als we zijn, is dit normaal geen probleem voor Stijn toch laat hij hem gaan maar kunnen we hier nauwelijks over in zitten. Stijn van Bergen houd ons in de fase ook meermaals op de been. Het is een fantastische doelman, enorm zelf bewust en kritisch. Wil zichzelf graag verbeteren en werkt hard aan zichzelf. Stijn is voor mij zonder twijfel de meest talentvolle keeper in de SVHA jeugd. 2-4 dus..

IMG_1804

Over en weer vallen wat kleine kansjes maar de beide defensieve taken worden nu door de ploegen goed uitgevoerd. Roan Gaal is echt een rots in de branding. De laatste 3 wedstrijden is Roan echt een kartrekker in het geheel. Roan heeft een lastig seizoen tot nu toe gehad. Speelde vaak tegen wendbare aanvallers en moest bij Stijn zijn langdurige blessure(s) ook nog opdraven als keeper. Ook raakte Roan nog geblesseerd aan zijn enkel waar hij weken mee liep te klooien. Toch is Roan de laatste weken enorm goed bezig. Het is nogmaals niet altijd makkelijk voor Roan. Roan speelt naast Maurice Siefkes die niet alleen aanvoerder is, een jaar ouder maar ook nog eens enorm talentvol en snel is. Roan lijkt met zijn robuuste postuur en wendbaarheid het tegenover gestelde van Maurice. Toch bewijst Roan zijn ongelofelijke meerwaarde in de duels. Hij is voor niemand bang en is enorm sterk. Een doorbijter en een winnaar. Roan grijpt dan ook richting de slotfase nog 2 maal cruciaal in waar hij een 1 op 1 met Stijn voorkomt puur op wilskracht. Klasse Roan, ga zo door!

Het slotakkoord is voor niemand minder dan Senne Pieters, maar dit wordt wel ingeleid door Bart Winnemuller. De keeper verwerkt de bal niet helemaal goed en schiet hem slecht weg van een dikke 25 tot 30 meter roep ik naar Bart: “Schietennn, schietenn!!”. Ik roemde Bart al eerder om zijn trap dus zoals je verwacht schiet hij de bal prachtig over de doelman met de juiste snelheid. Echter komt de bal onderkant lat en stuitert hij net het goal uit. Daar duikt Senne op die de bal over neemt. De enorm talentvolle DFS verdediger lijkt Senne dan te grijpen maar de klein spelmaker ontdoet zicht van de tegenstander. Senne kan dan schieten in alle haast maar bewaar uiterst koel de rust. Dribbelt voor de goal langs waar nog 2 verdedigers en een keeper mee rennen. Vervolgens schiet hij hem knap tegendraads in waar de eindstand mee een feit is. 2-5!!

IMG_1821

Een enorm knappe prestatie van de jonge Herveldse ploeg. Fysiek absoluut de mindere tegen deze tegenstander. Waar we tweemaal eerder al onze meerdere moesten erkennen in DFS, slaan we nu keihard terug. En niet tegen een DFS in een moeilijke fase, nee tegen een DFS wat stijf bovenaan staan en waarschijnlijk kampioen word.

Een knappe, heel erg knappe prestatie! Ik ben een trotse trainer, ook trots op het onderstaande fotoverslag. Prachtig weer, mooi licht, natuurgras en veel duels. Dan nog een goede fotograaf die dat vast kan leggen en je heb deze prachtige plaatjes, bedankt mama Senne!