30 september 2017

SVHA JO11-1 wint overtuigend van ONA’53

Voor de volgende horde moest vandaag ONA’53 uit Wageningen genomen worden. Vooraf vertelde de trainer van ONA dat hij vandaag wel kansen zag. De week daarvoor had ONA op hun kop gekregen van DTS uit Ede. De ambitieuze trainer ziet wel kansen tegen een fysiek dezelfde ploeg als die van hemzelf.

Wanneer de wedstrijd begint is het al snel duidelijk dat ONA helemaal niet zoveel kans gaat maken. SVHA voetbalt namelijk gewoon veel en veel beter dan zijn leeftijdsgenoten. En zonder heel gevaarlijk te worden heeft SVHA toch het betere van het spel en is het al meermaals dreigend voor de goal.

Het eerste echt wapenfeit voor SVHA is het ook meteen raak. De in de spits startende Isa van Anrooij ziet het wel zitten in een bal die tussen keeper en de verdediging in valt. De spits krijgt eerder de punt van de schoen er tegen aan dan de keeper bij de bal is. De grote vreugde vooral bij Isa zelf is mooi om te zien. 1-0!

ONA’53 wordt in de eerste helft 1x echt gevaarlijk. Namelijk via een vrije trap recht voor de goal op een mooie plek. Met een streep gaat de inzet naar de kruising, toch krijgt Stijn van Bergen op prachtige wijze zijn hand er tegen en verwerkt de inzet tot een hoekschop.

Vanaf de openingsgoal lijkt het los te zijn bij SVHA. Het veldspel is in de eerste helft helemaal niet onaardig. Er wordt elkaar goed gezocht en vooral de voetballende oplossingen gezocht. Zo speelt Dries Vonk Noordegraaf zijn directe tegenstander uit op onze eigen achterlijn waarna hij Lev van Hulst zoekt, die draait goed open en vind de diepte via Bart Winnemuller, Bart behoud de bal binnen speelt zijn directe tegenstander uit en in plaats van de bal voor de goal geven trekt Bart zijn bal terug waar de instormende Raoul Siefkes aan komt lopen en prachtig binnen schiet 2-0!

Na de 2-0 lijkt het al gedaan met onze tegenstander uit Wageningen. De eerder vol vertrouwen zittende ONA coach lijkt zich te beseffen dat er niet veel te halen valt hier in Herveld. Het gaat dan ook hard. Bart schiet in korte tijd 3 maal raak waarbij de 3e van Bart en onze 5e absoluut vernietigend hard en mooi raak is. 3-0, 4-0 en 5-0!

In de rust verteld trainer Roy Kuiper dat de jongens op positie moeten blijven voetballen en zoveel mogelijk de opdrachten moeten blijven uitvoeren. Dat is simpel achter de bal komen en blijven voetballen met elkaar.

Toch heeft het na de rust veel problemen met zichzelf. We zijn slordig aan het worden en benutten niet meer de enorme ruimte die er ook na rust nog steeds ligt. Het is wel al heel snel in de 2e helft raak. Raoul Siefkes schiet opnieuw vanuit de 2e lijn, en opnieuw raak. 6-0.

Onze tegenstander komt iets meer op onze helft en krijgt een enkele corners en wat momentjes. SVHA komt echter geen enkele keer meer echt in de problemen en het weet zelf nog wel te scoren via Mart Vink. Eerst treft de rechtshalf nog de buitenkant van de paal maar een aanval later schiet de vlugge buitenspeler hard en hoog raak in de goal. Mart viert het doelpunt met zijn moeder waarbij Lev graag mee deelt in de vreugde, echter duikt Lev over Mart heen en dat levert nog wat gelach op langs de lijn. 7-0!

Zonder veel in de problemen te zijn geweest winnen we vandaag relatief eenvoudig. Volgende week staat Lienden op het programma. Deze ploeg troffen we al eerder in een oefenwedstrijd waarin we wonnen. Toch bleek toen al dat Lienden geen onaardige ploeg heeft, ook heeft Lienden het goed gedaan in de beker en won het vandaag ook van Kesteren. Het gaat dus een strijd worden waar we weer alles moeten geven en het niet cadeau gaan krijgen. Bedankt voor de massale support vandaag en ik ga me best doen om voor volgende week beter weer te regelen. Fijn weekend!