Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

22 mei 2018

SVHA JO11-1 wint onder bizarre omstandigheden van Orion

We worden wat verwend natuurlijk. Spelen wekelijks op goede velden, hebben goede kleedkamers en op dit soort momenten zijn we de invloed van Wilco van Vlaanderen op ons sportpark heel erg dankbaar. Iedereen voorzien van een kleedkamer, genoeg ruimte en tijd om warm te lopen, scheidsrechters met de juiste begeleiding en een prachtig sportpark waar we allemaal gelijkmatig gebruik van mogen maken. Het zijn juist dit soort momenten waar bij de tegenstander alles in het water valt je leert waarderen wat de mensen bij ons SVHA achter de schermen doen. Daarom wil ik in ieder geval starten met mijn dank uitspreken aan onze wedstrijdsecretaris Wilco.

We kwamen bij Orion al met het nieuws dat er geen kleedkamer was maar eenmaal aangekomen was er ook geen ruimte om warm te lopen, begon onze wedstrijd een kwartier later, waren er 2 scheidsrechters in opleiding aanwezig die nog niet echt aan het niveau toe waren en was het veld echt een regelrechte ramp (zie foto). Onder deze bizarre omstandigheden moesten we aftrappen tegen het op plek 5 geklasseerde Orion.

Gelukkig begonnen onze jongens scherper aan de wedstrijd dan de leeftijdsgenoten van Orion. Al binnen de minuut komen via een aanval over flank met Tim van Lent op voorsprong. Tim voert perfect het spelsysteem uit en geeft voor, daar is Mart Vink uitstekend naar binnen gekomen en bij de 2e paal schuift Mart binnen. 0-1!

De droomstart wordt al snel uitgebreid met een vervolg want opnieuw is het Tim die over de flank op komt. Ditmaal geeft de jonge pupil hoog voor waar Bart Winnemuller perfect naar de eerste paal komt en met een snoekduik binnen duikt en de marge verdubbelt. 0-2!

Voetballen is vandaag echt onmogelijk, met dit bizar slechte veld is het gewoon onmogelijk om een goede wedstrijd te spelen, dat geldt ook voor onze leeftijdsgenoten uit Nijmegen. Het zorgt voor een enorm rommelige fase waar veelal van beide kanten balverlies is. Via knullig balverlies mede door het hobbelen van het veld, komt Orion terug in de wedstrijd. Orion speelt het buitenkansje goed uit en komt op 1-2.

In het restant kan het alle kanten op. SVHA krijgt mega grote kansen, de uitstekende doelman van Orion houdt zijn ploeg op de been terwijl Stijn van Bergen ook 2 maal echt noodzakelijk is. De grotere kansen zijn voor ons maar soms breekt Orion ineens uit. Het levert moeilijke situaties op en houdt de spanning in de wedstrijd.

Na de rust moeten we door, het valt niet mee vandaag maar we zijn wel de betere ploeg. Dat laten we waar kan, zien. We komen al snel na rust op voorsprong via Bart Winnemuller. Met zijn lange benen frommelt hij de bal onder zich door en met zich mee, hij laat de uitstekende Orion doelman kansloos en vergroot de marge opnieuw. 1-3.

Onze tegenstander lijkt het even kwijt te zijn en al snel komen we opnieuw tot scoren. Opnieuw is het Bart die scoort en zijn ploeg mee neemt naar de overwinning. Terwijl Bart dus net de 1-4 maakt, maakt Bart niet veel later de 1-5. Het niveau is moeizaam maar zoals gezegd is voetballen vandaag onmogelijk. En terwijl Bart de beslissing aantekent had Bart wel het dubbele aantal doelpunten kunnen maken vandaag.

Ook zijn er nog kansen voor Lev en Tim, Isa en Mart. Zijn er nog een 2-tal kansen voor Orion, voordat Orion definitief de eindstand bepaald met een goed uitgespeelde aanval op 2-5.

Zoals gezegd dus, was het vandaag niet eenvoudig met de huidige omstandigheden en moeten we gewoon heel blij zijn dat we vandaag hier de punten mee nemen. Snel door naar de volgende competitie finale tegen OSC.

MAAAAAAAAAAAAAAAR……………. voordat we daar naar toe kunnen, heeft de KNVB ons ingeloot om OPNIEUW  een halve finale te spelen. Het lijkt oneerlijk en zo voelt het helaas ook, maar na de enorme strijd die we eerder in de halve finale al moesten leveren tegen VVLK lijken we nu opnieuw te moeten vechten voor een finale plaats. Tegenstander SCE waren ze vergeten in te roosteren waardoor er vlak voor de finale een team teveel bleek te zijn. Hierdoor zijn we op basis van loting ingeroosterd om alsnog te voetballen en een 2e halve finale te spelen.

Dit valt allemaal goed uit te leggen voor volwassenen maar leg kinderen onder de 11 jaar maar is uit dat ze na een heftige strijd in de halve finale en verdiend finalist zijn na 6!! wedstrijden je alsnog niet genoeg heb gedaan om finalist te mogen zijn. Je alsnog moet strijden voor een plek waar verliezen einde van de droom betekend. Het zal niet makkelijk zijn maar we gaan er alles aan doen om deze fout van de KVNB niet ons de kop te laten kosten en alsnog naar de finale mogen gaan, we moeten wel, kom ons steunen aanstaande zaterdag om 10:45 thuis tegen SCE waar we opnieuw de halve finale zullen spelen, voor de 2e keer, hopelijk allemaal tot dan!

orion2

Omstandigheden waar we de warming up afwerkte. Tussen de bomen op een heuvel naast een speeltuin in het verlengde van het parkeer terrein.