Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

26 maart 2018

SVHA JO11-1 wint moeizame wedstrijd van Victoria’25/SCD

We mochten weer een keer. Na wederom een koude periode stond er vandaag weer een fantastische dag op het programma. Ditmaal moesten de jongen naar Afferden om tegen Victioria’25/SCD  te spelen. Een combinatie club gevormd in het land van Maas en Waal. Eerder dit seizoen troffen de mannen van SVHA al eens deze tegenstander. In de bekerpoule wonnen we met maarliefst 7-2 van deze jonge mannen uit Afferden. Echter werd vervolgens deze ploeg ongeslagen kampioen in de 3e klasse met slechts 5(!!!) tegendoelpunten over de hele eerste seizoenshelft.

Wanneer de wedstrijd begint straalt de koploper van de huidige 2e klasse. SVHA staat met 2 gespeeld 6 punten niet voor niets bovenaan en laat dat duidelijk zien de eerste 10 minuten. De goede lijn van Excelsior Zetten en Beuningse Boys wordt moeiteloos doorgezet in de openingsfase en die beloning pakken we dan ook. Bart Winnemuller maakt gemakkelijk in een 1 op 1 de 0-1, terwijl even later Tim van Lent met een prachtig afstandschot de 0-2 besluit. De 0-3 volgt al snel via opnieuw Bart die in een 1 op 1 wederom de betere is over de Afferden doelman. Het is in deze fasé dat de ouders van de Victoria’25/SCD combinatie zichtbaar teneer geslagen zijn. De trainer van de jongens daar is onderste boven van de matige prestatie van zijn ploeg. Dat laat hij luidkeels horen en zelfs directe wissels op zijn jonge pupillen.

Na deze 0-3 voorsprong lijkt de ploeg uit Herveld het een stapje minder te gaan doen. Iedereen lijkt het af te kunnen doen met een pasje minder. We worden immers ook niet echt getest door de jongens uit Afferden. De mannen krijgen geen enkele kans en het voetbal is hopeloos. Het probleem echter is dat de JO11 van SVHA hierin mee gaat en de ballen net zo snel gaat inleveren als de tegenstander. Positioneel gaan we minder goed uit elkaar staan en we vergeten aansluiting te houden en vooruit te verdedigen. De teamtaken worden steeds minder goed uitgevoerd of niet door iedereen. Het zorgt 5 minuten voor de rust voor een (prachtige, dat wel) tegentreffer van Victoria’25/SCD die voor het eerst in de wedstrijd laten zien waarom het kampioen is geworden in de 3e klasse. 1-3. Rust.

In de rust geeft trainer Roy Kuiper duidelijk aan dat hij niet tevreden is. Het positieve is dat de jongens zelf aangeven waar ze vinden dat het fout gaat. We bedenken samen het strijdplan voor de 2e helft en gaan er voor.

Helaas valt dan binnen de eerste 5 minuten al de aansluitingstreffer. Nadat we voetballend eruit willen komen leveren we de bal in en plots staat het 2-3. De fanatieke trainer uit Afferden laat luidkeels horen dat hij blij is met het opportunistische voetbal van zijn jonge team. Goed is het allang niet meer. Van 2 kanten niet. In deze fase krijgen we nog wel kansen. Zo raken we 2 keer de lat via Bart en Tim en schiet Isa van Anrooij na een fatastische actie van Mart Vink haar inzet hard en laag op de keeper. Prachtige redding. Daar tegenover zet Victoria’25/SCD een fantastische kans waar de aanvaller 1 op 1 naar de goal gaat maar vervolgens wild over schiet..

Uiteindelijk haalt Tim 10 minuten voor tijd definitief de trekker over en schiet met een droge lage knal de bal binnen. De treffer komt wel goed uit want de marge van 1 voelde niet lekker, zeker niet na de mega kans van Victoria’25/SCD.

In de slotfase zijn er nog een 2-tal kansen voor SVHA. Bart krijgt een levensgrote kans maar schiet compleet mis, iets wat we absoluut niet van Bart gewend zijn en de inzet van Lev van Hulst een paar minuten later wordt van de lijn gehaald. De tegenstander krijgt wederom een 1 op 1 die uitstekend gepakt word door snel en goed uitkomen van Stijn van Bergen en een afstandsschot die goed gekraakt word door aanvoerder Jay Daniël.

We winnen verdiend. Het was echt niet goed vandaag maar we zijn ook verwend de laatste weken. Soms moet je ook blij zijn met de 3 punten en niet meer terug kijken. Er van leren gaan we zeker, dat is onze taak de komende 2 weken want in het paasweekend voetballen we niet. Daarna wacht DVOL. Een echte test want die jongens verloren ook nog niet en presteerde uitstekend in de 2e klasse voor de winter. We zijn gewaarschuwd, het moet dan beter! Graag tot dan om 10:30 thuis in Herveld.