3 april 2017

SVHA JO11-1 voetbalt zich naar de overwinning tegen Woezik

Het was weer vroeg, heel vroeg. Half 9 voetballen in Wijchen, het zijn niet mijn favoriete bezigheden en ook niet mijn favoriete tijd. Toch is het altijd prettig om naar Wijchen af te reizen. De kleedkamers zijn daar goed voor elkaar, de velden zijn oke en het is een fijne club in de omgang. De leden van de Blauw Witte ploeg zijn altijd zeer prettig in de omgang en zo is het ook helemaal niet erg dat vandaag de leider van de tegenstander het fluitje in de hand neemt. Woezik een ploeg die het moeilijk heeft en tot nu toe al haar wedstrijden verloor. Het trof wel al beide koplopers en heeft het dus moeilijk. Vandaag mogen wij het gaan opnemen tegen Woezik. De JO11-1 van SVHA speelt al na de winterstop met name tegen zichzelf. Het verkeerd niet in een goede doen en zal deze wedstrijd moeten aangrijpen om nog naar boven te kunnen blijven kijken.

Wanneer de wedstrijd begint is het spelbeeld goed te overzien. SVHA is gretig, heel gretig. Het heeft veel de bal en laat hem goed rond gaan. Met name de rechterkant eerste met Mart Vink en later met Senne Pieters blijkt een geweldig gevaarlijke kant en creëert enorm veel gevaar. Als Mart Vink al tweemaal de paal heeft getroffen in een 1 op 1 en ook Senne Pieters niet de score kan openen proberen we het uit standaard situaties. Deze lijken steeds net niet goed te vallen. De keeper acteert als een vliegende doelman en duikt overal met zijn voeten heen en vanuit de kluts en wat hulp van zijn verdediging komt hij wonderbaarlijk wel 2 á 3 keer goed weg. In de omschakeling word Woezik ook 2 keer enorm gevaarlijk. Het zijn een van de schaarse momenten van Woezik maar wel levensgevaarlijk. Keeper Stijn van Bergen is eindelijk weer terug en bewijst in deze beide gevallen zijn meerwaarde, heerlijk dat de doelman weer terug is!

SVHA is dominant op het veld, enorm dominant en sterk. Tot frustratie van de Woezik trainer die wanhopig zijn ploeg naar voren schreeuwt. Echter is en blijft het SVHA in de eerste helft wat de kansen blijft creëren. Het komt pas vlak voor rust op voorsprong, eindelijk kunnen we wel stellen. De vliegens vlugge Senne Pieters dribbelt met een goede individuele actie langs 2 spelers over de rechter kant. Hij zoekt de achterlijn op en legt de bal terug richting de inkomende Bart Winnemuller die net voor hem een Woezik verdediger ziet opduiken en die werkt de bal in eigen goal. 0-1.

Na de rust lijkt SVHA in eerste instantie door te kunnen gaan met het goede spel. Een werkelijke beauty goal van Bart Winnemuller die van een meter of 30 zijn bal prachtig binnen schiet tekent dan ook voor de 0-2. In de hoop dat we na rust kunnen uitlopen naar een uitslag die ook het spelbeeld tekent. Tim Berends lijkt de grootste kansen te hebben, Woezik is wel wat sterker geworden en speelt veel verder naar voren. Iets waar SVHA duidelijk meer moeite mee heeft, maar het is Stijn die met een goede uit trap in de begin fase Tim tot 3 maal  richting de doelman van de tegenstander kan sturen. Echter lijkt Tim net wat geluk maar ook controle te missen om de inzet tot goals te verzilveren.

We krijgen dan dezelfde periode als vorige week tegen OSC. We worden wat minder, verdedigende taken worden minder goed uitgevoerd en daar profiteert het opnieuw opgestaan Woezik van. Een één op één situatie ontstaat waar eerst nog Stijn knap redding kan brengen valt de rebound gelukkig opnieuw voor de aanvaller die de bal nu wel langs Stijn krijgt 1-2.

SVHA krijgt nog wel wat kansen waarmee het via Senne Pieters nog een keer de lat raakt maar het is en blijft Woezik wat in deze fase beter speelt. Zo komt ook de 2-2 tot stand en lijkt SVHA zich zorgen te moeten gaan maken om hetzelfde scenario als vorige week(lees: 2-0 voor en 2-5 verliezen in de 2e helft). Echter herpakt de ploeg zich, het gaat iets beter voetballen. Niet zoals in de eerst helft maar wel een stapje extra. Dit stapje blijkt voldoende wanneer SVHA weer langzaam wat kansen krijgt via Senne, Tim en Bart. Gelukkig is het dan 5 minuten voor tijd alsnog de voorsprong voor SVHA. Senne Pieters test opnieuw de doelman die in eerste instantie redding kan brengen maar de bal valt ditmaal gelukkig voor ons en voor de voeten van Bart, die alsnog de 2-3 binnen werkt.

De definitieve beslissing komt vanuit Tim Berends. De iets wat ongelukkig spelende aanvaller krijgt toch een treffer op zijn naam na hard werken. Vanaf de rechterkant komt hij door en schiet zijn bal naar de verre hoek. De doelman krijgt er nog een hand tegen aan maar dat is niet genoeg om de bal te keren en rolt de goal in. Woezik wat zeker de laatste 10 minuten nog nauwelijks gevaarlijk werd, en een SVHA wat zich in tegenstelling tot vorige week nu wel kan herpakken na een tegenslag pakt hiermee uiteindelijk een dik verdiende overwinning.

85c72000-3c61-4fef-b8c4-85f8a5f7936cZo ontstaat er na deze dag een duidelijk verschil op de ranglijst. Lijken de eerst 4 ploegen echt een maatje te groot voor de overige 8. Hiermee blijft de doelstelling voor de JO11-1 ondanks de matige start nog steeds overeind(middenmotor, 5 tot 8). Aankomende weekend spelen we thuis, tegen het 3e geplaatste Arnhemse Boys. Deze wedstrijd gaan we weer vol vertrouwen in. Als deze groep in goede doen is, kan het namelijk van iedereen winnen. Helaas hebben we de afgelopen weken aangetoond dat als we tegen onszelf voetballen ook van iedereen kunnen verliezen. Op naar volgend weekend maar eerst weer een weekje trainen, bedankt voor de support weer!