Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

1 november 2016

SVHA JO11-1 vecht zichzelf naar winst tegen SV Nijmegen

SVHA – Door vakanties en blessures hadden we al de hele week niet fatsoenlijk kunnen trainen en hadden we ook een tweetal F1 spelers nodig om mee te doen.

Wanneer de wedstrijd begint lijkt SVHA nog even in slaapmodus te staan. SV Nijmegen laat de bal goed rond gaan en scoort 2x eenvoudig. Zoals wel vaker dit jaar, een vroege achterstand; 0-2.

Na deze achterstand begint SVHA eindelijk te voetballen. Beetje bij beetje krijgt het meer grip op de wedstrijd en krijgt het ook het betere van het spel. Zo krijgen de Nijmegenaren ook geen grip op de jonge talentjes van SVHA. Bart Winnemuller houdt knap het overzicht, neemt aan, houdt heel even in en steekt dan naar Senne Pieters, die gaat goed door en met een knappe individuele actie zet hij de aansluitingstreffer op het scoreboord.

Nog voor rust komt SVHA op gelijke hoogte. Het bleek moeilijk scoren bij de reusachtige Nijmeegse doelman en zo kregen we wat hulp van Nijmegen zelf. Via een voorzet valt de bal verkeerd op een Nijmeegse schoen en wordt het 2-2. Rust!

In de rust zet de trainer de mannen nog even extra op scherp en sporen we aan vol te houden. Het veldspel is bij vlagen gewoon goed, maar bovenal is het geconcentreerd gezamenlijk spelen erg goed.

SVHA komt dan ook al vlot in de tweede helft op voorsprong. De Nijmeegse ploeg word steeds fysieker en onvriendelijker. Mede door het onsportieve gedrag van trainers en ouders gaan de spelers mee in het gedrag. Ondanks dat is het SVHA wat als team bijzonder hard blijft werken. Met name Mart Vink en Tim Berends verdienen een groot compliment door steeds maar het hele veld te belopen om zowel te aanvallen als verdedigen. Ook een groot compliment voor F1 debutant Dries Vonk Noordegraaf die niet alleen verdedigend niks onderdeed, maar vooral aan de bal toonde met een gouden linkerbeen prima mee te kunnen bij het hoogste elftal onder 11.

Toch komt Nijmegen dan gelukkig op gelijke hoogte. Uit de rebound van onze jonge goed keepende F1 goalie scoort Nijmegen de 3-3.

SVHA is op de eerste 10 min na van deze wedstrijd de ploeg met het betere van het spel. Nijmegen hoopt vooral op de fysieke kracht en de lange halen van de doelman die werkelijk bij onze goal terechtkwamen. Het is dan toch niet onverdiend als wederom Senne Pieters en Bart Winnemuller elkaar opnieuw goed vinden. Dit keer de rollen omgedraaid.

Goed voorbereidend werk van Senne Pieters met een knappe individuele actie behoudt de jonge spelmaker goed het overzicht. Hij bedient Bart die genadeloos de 4-3 maakt.

In de slotminuten blijft het spannend en wordt het commentaar naar de goed fluitende arbiter steeds vervelender vanuit het Nijmegen kamp. De laatste hoofdrol is dan voor Nijmegen of beter gezegd voor de andere debutant doelman Ferran Nikkelen. Een vrije en harde schietkans lijkt hard binnen te vliegen maar de jonge F1 pupil redt zeer knap en tikt de bal via de lat weg. Daarna is het afgelopen en blijven de punten terecht in Herveld.

Met alweer Senne Pieters en Jay Daniel als DJ zat de sfeer er weer lekker in na afloop. De grootste praatjesmaker was dit weekend op vakantie dus was er niet veel analyse vanuit de groep behalve de mooiste van Maurice Siefkes: ‘Hun speelden wel heel erg gemeen, het is maar goed dat we gewonnen hebben’. Ouders bedankt weer voor de massale steun, op naar volgende week!