18 november 2017

SVHA JO11-1 strijdend ten onder in topper tegen DTS Ede

Vandaag was het de dag dat de koploper naar Herveld kwam. Vooraf wisten we al dat we alles moesten geven om nog de enige ongeslagen ploeg in onze competitie te verslaan. De manschappen van trainer Roy Kuiper waren er dan ook al zichtbaar vroeg klaar voor. Na een uitstekende warming up en een goede trainingsweek zat er niets anders meer op dan het 2 keer 25 minuten in de wedstrijd te laten zien.

Als de wedstrijd start grijpt SVHA direct zijn leeftijdsgenoten bij de keel en zet het tegen de muur. Op alle fronten is SVHA heer en meester in het eigen winderige Herveld. Het is dan ook dik verdiend als SVHA al vroeg de voorsprong pakt via een uitstekende steekpass van Lev van Hulst is het Bart Winnemuller die zijn beer van een tegenstander kwijt is en raakt schiet. 1-0!

De fasé na de goal is het zichtbaar dat DTS compleet overdonderd word door de agressie, pressie en fanatisme van de groen / witte. Zo stapelen de kansen zich aaneen met een schot van Tim van Lent en Mart Vink die eerst de lat treft en daarna de keeper op zijn pad vind. Grote kansen voor de jonge groep die geweldig begint.

Uit het niets, zonder dat DTS überhaupt bij de SVHA goal is geweest maait de beer van DTS de bal van 30 meter op de goal af. Geholpen door de wind treft ook hij de lat met zijn vuurpijl. Met alle geluk van de wereld komt de bal via de lat tegen de achterkant van doelman Stijn van Bergen aan en is het ineens 1-1….

Een tegentreffer die de koploper absoluut nodig had, het was in de eerste fasé al klaar om afgestraft te worden maar door deze gelukkige goal komt de ploeg uit Ede weer in de wedstrijd en begint het te geloven in een goed resultaat. Toch blijft de betere van het spel voor SVHA. Opnieuw treft Mart de lat en ziet Lev zijn schot maar rakelings voorlangs schieten. DTS doet niet veel terug maar schiet wederom van grote afstand op de goal, door de wind en een zwabberende bal verkijkt Stijn zich op de poging en ziet tot zijn eigen verbazing de bal binnen vallen.. 1-2, klote!

De jongens van SVHA begrijpen er niks van, er wordt goed gevoetbald, kansen gecreëerd en onze tegenstander komt er met minimale inspanning vanaf met een voorsprong. Het is ook voor het eerst in de wedstrijd dat SVHA een beetje de grip verliest. De handige krullenbol van DTS die absoluut de beste speler is van deze ‘oude’ groep speelt zichzelf handig vrij. Hij laat ook zijn team beter voetballen en dat beloond hij. Met een goede actie speelt hij zich vrij en met nog een paar verdedigers voor zich krult hij de bal naar de verre hoek en binnenkant paal valt de bal binnen, een goede actie van de jonge spelmaker maar opnieuw valt de bal weer net gelukkig voor DTS binnen. 1-3..

Ondanks dat de wedstrijd kwa veldspel wat meer in balans is gekomen zie je bij momenten toch echt dat SVHA de betere van de 2 ploegen is. De grote verdediger die absoluut opvalt is sterkhouder van dit DTS Ede. Hij ruimt enorm veel op, wint al zijn duels en omdat hij met weinig ruimte in zijn rug hoeft te spelen (lees: SVHA valt aan op helft DTS) speelt de grote verdediger absoluut in zijn kracht en geeft in de duels niks weg. Met een kleine omzetting waarbij Bart vanuit mid mid speelt ontstaat er een grote kans voor Bart, maar ook de topscorer van de onder 11 treft de lat.

Dat het SVHA helemaal, en ook absoluut niet mee zit vandaag blijkt wanneer er een communicatie fout tussen keeper en verdediger DTS ontstaat en Tim hier goed op reageert. Er ontstaat een duel op de doellijn waarbij de bal alle kanten op schiet behalve de goeie kant voor ons en met een enorme dosis geluk ontsnapt DTS aan de aansluitingstreffer. Enkele minuten later ontstaat gek genoeg eigenlijk de zelfde situatie aan onze kant van het veld waarbij Raoul Siefkes de bal eerst goed verdedigd maar vervolgens de bal niet kan weg werken, hij schiet de bal via binnenkant paal via Stijn, via voet tegenstander zo in onze goal. Typerend en tekenend voor de eerste helft 1-4…

In de rust zijn er vooral complimenten voor SVHA, het valt welles waar absoluut onze kant niet op maar de ploeg speelt goed. Het laat zien eigenlijk de betere ploeg over de koploper te zijn maar het is de eerste helft niet gegund. De 2e helft met de wind mee, en meer druk naar voren. Knokken voor een goede afloop.

De ploeg begrijpt dit uitstekend en vechtend en strijdend worden er meters gewonnen en hebben we het betere van het spel. We spelen moedig met veel ruimte in onze rug en de verdedigers durven vooruit te stappen en te verdedigen. Dit zorgt voor een enorme druk op de DTS goal maar helaas resulteert dit niet in hele grote kansen de 2e helft. De grootste kans is voor Dries Vonk Noordegraaf die met een fantastische uithaal de doelman test en deze doorstaat en verwerkt tot corner.

Met wat mogelijkheden voor Tim, Bart, Mart en Lev is het niet echt een keiharde vuist aan het maken. Veel corners die door de grote kerel van DTS worden verwerkt die absoluut de hoofdrol pakt in deze wedstrijd. Toch komt SVHA terug in de wedstrijd wanneer een goed schot naar de verre hoek van Lev gekeerd word door de doelman. Isa van Anrooij let goed op en verzilverd de rebound tot een goal. De jonge meid scoort hiermee voor de 3e wedstrijd op rij en in een wedstrijd waarbij de allergrootste tegenstander haar man was, weerde ze zich haar dapper en moedig. 2-4..

SVHA drukt en zoekt naar de aansluiting. Gezien het spelbeeld verdienen we die wel maar grote kansen blijven uit. Corners vallen net niet goed en worden vaak in de kluts verwerkt. Zo ook al snel na onze 2-4. Een counter van de mannen uit Ede die de complimenten verdiend. Met veel man er snel uit en een goede passing en voorzet waar uiteindelijk een knappe 2-5 wordt gemaakt door DTS, de nekslag.. auw..!

Mooi om te zien dat de SVHA mannen blijven vechten en strijden. Een prachtig schot van Bart wordt opnieuw knap gepakt door de doelman van DTS. En in de slotfasé krijgt SVHA nog een penalty. De topscorer en penalty koning Bart legt de bal neer en schiet rakelings naast de goal waarbij Bart tot iedereen zijn verbazing naast schiet en dat typeert onze hele wedstrijd. Zekerheidjes, gelukjes en cadeautjes zijn vandaag absoluut niet van de partij. DTS Ede was vandaag de gelukkigste maar absoluut niet de betere daar waren gelukkig ouders van beide partijen het wel redelijk over eens. Het geluk van de kampioen dan? Ik zou het niet weten, wij vonden zelf Ede/Victoria beter maar deze ploeg heeft nog niks verloren en met de enorme fysieke kracht afwisselend met het geluk en wat zeer kundige spelers zie ik deze ploeg ver komen. Mede door het onbegrijpelijke verlies ineens van Bennekom bij Kesteren zorgt voor een vrije doortocht in Ede, die gaan het wel halen. Vizier op plaats 2!

Volgende week gaan we naar Aquilla die we in de beker al eens tegen kwamen. De jonge ploeg uit Dreumel speelt in de middenmotor mee en zal gebrand zijn om te profiteren van deze dreun die het SVHA opleverde. Want we kunnen van alles vinden of denken, maar winnaars mentaliteit en vandaag dus traantjes zat bij deze talentvolle JO11-1. Volgende week dus om 10:30 in Dreumel tegen Aquilla, graag weer tot dan!