27 maart 2017

SVHA JO11-1 stort in de 2e helft in tegen OSC

Een machtig mooie zaterdag ochtend zorgt voor lachende gezichtjes, bij trainers, spelers, ouders en andere supporters. Het is heerlijk weer om langs de kant te staan en te zien of de JO11-1 van SVHA zich kan herstellen van de offday vorige week tegen ESA.

Wanneer de wedstrijd begint lijkt het spelbeeld zo te zijn; SVHA heeft het wat betere van het spel. Het voetbalt aardig maar word niet echt heel erg gevaarlijk. Toch verrovert het vrij snel de bal wanneer het deze kwijt is. Met name Cas van Schaik en Jay Daniel zijn echt in goede doen en winnen elk duel. Niks aan de hand nog dus.

De eerste kans is ook voor SVHA. Senne Pieters gaat 1 op 1 met de OSC doelman maar twijfelt te lang en ziet zijn inzet met buitenkant voet gepakt worden door de goede Oosterhoutse doelman.

Enkele minuten later begint nu echt de druk toe te nemen op het OSC goal. Opnieuw een goede bal van Bart Winnemuller zet ditmaal Tim Berends oog in oog met de doelman. Tim blijft opmerkelijk cool en schiet zijn inzet zeer knap in de verre hoek en zet de verdiende 1-0 neer.

OSC dat enkel en alleen dreigend word door wat corners. Toch worden ook deze goed verdedigd en kan Roan Gaal iedere keer de gelukkigste zijn en de bal op pakken. De verdediger staat voor de 3e keer in de goal en heeft enorm zijn best gedaan. Wel zijn we weer blij voor zowel Stijn van Bergen als voor Roan dat ze volgende week weer op hun eigen plek kunnen staan. Stijn herstelt van een gebroken pols.

5 minuten na de openingstreffer is het opnieuw Tim Berends die ontsnapt aan de greep van de verdedigers. De OSC verdediging kan geen vat krijgen op de snelle aanvaller en moet aan de noodrem trekken op het allerlaatste moment. Hij brengt Tim ten val binnen het strafschop gebied die vervolgens een lelijke botsing op loopt met de OSC doelman. De penalty word genomen door Senne Pieters die zonder twijfel de penalty benut en de voorsprong verdubbelt.

In de rust waarschuwt trainer Roy Kuiper voor het feit dat we achterin de bal te makkelijk inleveren. Roan schiet een aantal keer zijn doeltrappen door het midden bij OSC in de voeten. Het plan om de middenvelders iets meer te laten zakken naar de flanken en die aan het voetballen te krijgen zodat we niet meer door het midden de bal verliezen.

Na de rust is er nog niet veel aan de hand. Zo komt al vlot de volgende grote kans voor SVHA. Een goed lopende aanval beland bij Bart die in een wat moeilijke positie staat maar zich hier met een individuele klasse beweging uit weet de spelen. Zonder twijfel schiet Bart zijn bal langs de keeper maar brengt de paal redding voor OSC.

Dan lijkt ook de volgende kans zich op te dienen voor SVHA. Cas en Senne gaan over de linker flank naar de goal van tegenstander toe. Met nog één verdediger uit te spelen lijkt Cas een eenvoudige taak te hebben door Senne 1 op 1 te zetten echter levert Cas de bal in. De OSC verdediger schiet de bal direct lang en deze valt goed voor de aanvaller, die blijkt de eerste grote kans dan ook meteen binnen te schieten. 2-1.

Je heb van die wedstrijden fases waar alles dreigt mis te gaan. Niks aan de hand in de vorige 35 minuten (25 min – 1e helft, 10 min – 2e helft) had SVHA de controle. OSC speelde wel aardig mee en SVHA was niet oppermachtig maar het liet OSC nauwelijks gevaarlijk worden. Toch gaat het compleet mis een voorzet vanaf onze rechter flank word verkeerd weg geschoten door Jay die zijn eigen doel treft. 2-2..

Binnen 2 minuten is het opnieuw raak. De bal valt stil tussen Jay en de OSC aanvaller, de laatst genoemde geeft de bal net op tijd een tikje langs Jay de beweging van Jay was al ingezet en maait zijn tegenstander in het strafschop gebied onderuit. De goed fluitende scheidsrechter beoordeelt opnieuw een penalty.. Waar Roan 2 weken geleden nog de penalty kon tegenhouden gaat de hard  genomen penalty die recht op hem af komt nu wel binnen, was te mooi geweest om waar te zijn 2 penalty’s in 3 weken tegen houden.. 2-3..

Na deze dramatische 5 minuten is er dan toch een opleving van SVHA. Iedereen hoopt dat SVHA zich kan herpakken want iedereen kon toch wel concluderen dat gezien de wedstrijd hier verliezen totaal onnodig is. Senne Pieters word goed bediend die vandaag in één van zijn weinige bevliegingen nu wel zichzelf goed vrij speelt. De aanvaller kampt met enkel problemen en hierdoor wat angst. Het is typerend dat Senne zijn inzet van 20 meter gaat schieten waar hij normaal gesproken de 1 op 1 zou opzoeken, toch is het een fantastisch schot van de kleine aanvoerder, nog veel mooier is de knappe redding van de OSC goallie die de bal uit de kruising tikt. Het moment waar we ineens weer terug in de wedstrijd waren geweest..

Wanneer ook de 2-4 valt besluit SVHA alles of niets te gaan spelen met Tim en Senne voorop en alleen de goed verdedigende Maurice Siefkes achterop. De druk neemt iets toe maar je merkt dat het zelf vertrouwen bij SVHA helemaal weg is. Er ontstaat nog één kans voor Mart Vink die zijn poging hard in de korte hoek schiet maar wederom knap de OSC doelman als een sta in de weg vind. SVHA liep zeker niet over in kansen maar de OSC doelman maakte op cruciale momenten wel het verschil. Uiteindelijk valt de definitieve beslissing en eindstand bij ons… 2-5…

Met een bijzonder chagrijnige trainer wordt de kleedkamer opgezocht en is de stemming bepaald niet om van te genieten. Goed we hebben vandaag van onszelf verloren. De tegenslagen kwamen vandaag te snel achter elkaar. Vorige week een maatje te klein, deze week onszelf te kort gedaan. Volgende week gaan we om 08:30 het opnemen in Wijchen tegen Woezik. Woezik wist in 5 wedstrijden nog niet te winnen, en verloor dit weekend met 4-3 van Orion. Statistieken die nu even niks zeggen want we zullen weer zelf goed moeten zijn en vooral niet tegen onszelf spelen, tegenstanders zijn al lastig zat.

Ouders bedankt weer voor de support! Hopende volgende week weer op jullie steun, en hopelijk geven wij dan de overwinning terug! De prachtige foto’s zijn van Jessica Pieters, mijn dank is weer heel groot!