Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

24 mei 2017

SVHA JO11-1 sluit het seizoen krankzinnig maar in stijl af

In de laatste wedstrijd van het jaar tegen Orion kwam SVHA uitstekend voor de dag. Onder toeziend ook van coördinator Rudie Doeze Jager die speciaal mee was afgereisd om nog eenmaal te scouten voor volgend jaar, legde de jonge formatie van trainer Roy Kuiper een ware voetbalshow op de mat. Helaas vertekend de uitslag alles en is dit een juiste afspiegeling voor onze tweede seizoenshelft. Voetballend vaak prima tot erg goed (op een uitzondering wedstrijd 1 of 2 na) maar vergeten jezelf daar echt voor te belonen.

Het bleek een wedstrijd waar werkelijk iedereen, met name de eerste helft fantastisch speelde. Prachtig gevoetbalde goals leiden tot een verdiende 2-4 voorsprong. Onbegrijpelijk dat we nog toestonden dat Orion tweemaal wist te scoren. Voetballend was de ploeg uit Nijmegen werkelijk onmachtig maar het op geluk naar voren schieten werd ook nog beloond.

In de tweede helft krijgt SVHA voetballend kans op kans. Het is misschien wel voetballend gezien de beste wedstrijd die we gespeeld hebben dit jaar. Wederom vergeten we te scoren en laten we onze tegenstander in leven. Als dan Roan Gaal in de fout gaat zo een 10 minuten voor tijd slaat alles om. 3-4 de aansluiting en ineens valt alles goed voor Orion. We verliezen met 5-4…. tot grote frustratie onder de spelers zelf. De trainer ditmaal niet, nee die is gewoon tevreden over het vertoonde spel van deze wedstrijd en ondanks dat werkelijk alle goals stommiteiten van onszelf waren, overheerst toch het goede voetbal spel.

8d938f1e-0de8-43c3-a92d-904124ca9a04

Ik kan niet anders concluderen dat dit een wedstrijd is geweest die onze hele 2e seizoenshelft samenvat. Goede wedstrijden afgewisseld met hele slechte wedstrijden, maar wat we altijd zijn blijven doen is voetballen. Vandaag des te meer gebleken dat niet altijd het voetbal wint. Een keuze die Sven en Roy samen maken aan het begin van het seizoen, we gaan zo veel mogelijk proberen te voetballen. Dat hebben we vaak gedaan, soms gereageerd en soms het spel gemaakt. Helaas beloonde we ons nauwelijks voor de moed en het lef, het heeft niet zo mogen zijn maar met deze bagage kunnen we volgend jaar absoluut verder.

IMG_1995

Tim Berends

Tim is lang niet altijd gelukkig geweest dit jaar. Tim kwam als topscorer samen met Bart uit de F1. Speelde daar als bepalende speler maar moest ineens in de E1 onder ogen komen dat hij een enorm sterke concurrent had. Hierdoor werd Tim al snel een middenvelder in de E1, iets wat Tim niet gewend was en daar heeft Tim lang mee gevochten. Lang leek het erop dat Tim de strijd van zijn motivatie zou verliezen, maar toch stond Tim in de 2e seizoenhelft op. Lang niet altijd door goed voetbal, want daar heeft Tim gewoon moeite mee gehad, maar de absolute winst voor Tim is de werklust geweest, in wedstrijden waar we zeer ondermaats presteerde was het enige lichtpuntje vaak Tim, Tim werkte altijd. Voor zichzelf en voor het team. Tim heeft enorm veel potentie iets wat hij te weinig heeft kunnen laten zien dit jaar, toch moet het goed komen met Tim als hij deze werklust weet te behouden!

IMG_1815

Mart Vink

Mart is een jongen die beschikt over een enorme basis techniek en leergierigheid. Mart is daarentegen ook onzeker en beseft zelf niet, hoe goed hij kan voetballen. Hij is vaak bang voor de (grote) tegenstanders en kruipt dan snel ineen. Niet alleen in de duels maar ook in het vragen of opeisen van de bal heeft Mart nooit het voortouw genomen. Toch bleek de jonge speelmaker een enorme winst voor trainer Roy Kuiper. Een geweldig loopvermogen en de absolute kwaliteit om een opdracht goed uit te voeren, iets wat zeer van pas kwam als middenvelder in de E1. Mocht Mart ook nog leren van zich af te bijten wordt het een hele goede voetballer!

IMG_1929

Jay Daniël

Jay is een fatastische jongen in de omgang. Heeft het hart op de goede plek zitten en liet dat met name in het begin van het seizoen teveel blijken. Ook aan zijn tegenstanders. Was vaak te lief en liet zijn tegenstanders vaak teveel toe. In de 2e seizoenshelft waar we het veelal moeilijk hebben gehad tegen grote tegenstanders werd Jay wat mannelijker en gemener. Iets waar de kleine pitbull die hij is in hem naar boven kwam. Grote tegenstanders wonnen de duels niet zomaar meer wat een absolute verdienste was van Jay. Jay heeft het in de opbouw nog wel vaak moeilijk maar ook daar maakt hij mooie stappen in, als Jay nog meer in zichzelf gaat geloven aan de bal, komt het helemaal goed!

IMG_1806

Maurice Siefkes

Maurice won dit jaar de aanvoerdersband. Maurice heeft een geweldige ontwikkeling doorgemaakt. Wat veel mensen niet weten, of vergeten, is dat Maurice pas voor zijn 2e jaar voetbalt. Maurice heeft nooit de basis mee gekregen uit de F en heeft dit pas respectievelijk in de E opgedaan. Ik heb Maurice nu 2 jaar onder me gehad en hij heeft bijzonder goeie stappen gemaakt. Het feit dat Maurice dit jaar de aanvoerdersband won was ook teken dat Maurice niet alleen op het veld goed bezig was, maar ook als leider erop en er buiten. Maurice heeft zich enorm ontwikkeld als leider, sturen van de spelers maar ook aan de bal is Maurice enorm verbeterd dit jaar. Vooruit verdedigen en lef tonen in de duels. Maurice het ga je goed in de D jongen!

2a1ee285-f683-4ba2-bd24-03979044a5d8

Cas van Schaik

Cas is voor mij een bijzondere speler geweest. Cas heeft een houding waar hij zich niet zo druk maakt om dingen. Dat blijkt op het veld, er om heen, tijdens het douchen en omkleden, het eten, tijdens het gamen of simpelweg als je Cas wat vraagt. Cas oogt dus heel laconiek en zeker toen Cas het moest laten zien aan het begin van het jaar, had Cas daar vaak niet zoveel zin in. Toch verbaasde Cas alles en iedereen toen de jonge middenvelder de uitdaging vond om op links te gaan spelen. Samen stimuleerde we hem om meer te gaan doen met het linker been. Cas heeft een goed loop en doorzettingsvermogen wat hem absoluut ten goede kwam als middenvelder. Na de winterstop heeft Cas enorme sprongen gemaakt. Ging niet alleen scoren maar pendelden als een ware ‘box-to-box’ speler tussen aanval en verdediging. Cas kon je ook ineens prima een opdracht geven waar hij bloed fanatiek in werd. Cas heeft zich enorm ontwikkeld, tot verbazing van misschien wel iedereen. Voor Cas zelf denk ik niet, wat die geloofd altijd in zichzelf!

IMG_2011

Stijn van Bergen

Een enorm lieve, intelligente en gedreven jongen. Wil altijd presteren. Bij de kleinste partij vormen of spelletjes wil Stijn graag winnen. Het bleek dit jaar een alles behalve gelukkig (voetbal) jaar. De jonge doelman brak tot tweemaal toe zijn pols. Moest veel toekijken en zag zijn team vaak worstelen zonder keeper. Stijn als keeper is altijd enorm belangrijk voor ons geweest. Heeft veel voorkomen en is vaak een uitblinker. Als doelman valt er op Stijn weinig aan te merken. Voor een E pupil doelman is hij gewoon al heel ver in zijn ontwikkeling. Wel hebben we dit jaar gewerkt aan de spelhervatting. Waar Stijn vaak nog passief op de lijn stond te keepen, vraagt hij nu om de terugspeelballen, heeft hij een enorm goede uit trap ontwikkeld en durft hij de verdedigers in te rollen om te gaan voetballen. Ook is Stijn in de coaching iets verbeterd maar daar valt nog zeker winst te boeken!

IMG_1804

Roan Gaal

Roan en de bovenstaande foto. Bewust gekozen omdat het Roan typeert. Hij zeurt op het veld nauwelijks en kan een flinke beuk uitdelen maar is er ook niet vies van om te incasseren. Kan veel hebben en is een enorme sterke speler. In een duel is Roan ook bijna onverslaanbaar. Fysiek enorm sterk en de wedstrijden waar we Roan in zijn kracht kregen was hij vaak ook een van de betere. Echter was Roan aan de bal vaak te wisselvallig. Maakte veelal de verkeerde keuzes en staat nog te vaak voetbal te kijken. We zijn dit jaar met Roan enorm bezig geweest om proberen om hem heen te kijken. Roan heeft hier wel stappen in gemaakt maar kan hier nog veel winst behalen.

IMG_1788

Bart Winnemuller

Zoals Sven altijd zegt: Bart, de man met de goude trap. Nou zijn Bart en Sven sowieso vrienden omdat ze samen dat Vitesse gevoel delen, maar er is niks aan gelogen. Bart heeft een goude trap techniek en is bijzonder sterk in de kleine ruimte. Dat is ook niet gek, want Bart is zonder twijfel de meeste in ons elftal die ik zie voetballen. Zijn we klaar met trainen gaat Bart nog een half uur door. Hebben we gevoetbald op zaterdag? Loopt Bart de hele middag op de goal te schieten. Het is dus ook niet gek dat hij fantastisch kan schieten. Iets wat je niet op nauwelijks leert op zo een veldje is lopen zonder bal. We hebben met Bart dan ook vooral veelal gewerkt aan zijn loopvermogen (arbeid zonder bal) en andere spelers bedienen. Bart heeft hier mooie stappen in gemaakt, heeft in de 2e seizoenshelft zeker de spitsen vaker voor de goal gezet die op hun beurt vaak ongelukkig waren. Toch kan Bart nog steeds veel winst boeken bij beweging zonder bal.

IMG_1187

Senne Pieters

Senne, net als Maurice heb ik twee jaar mogen genieten van deze kleine spelmaker. Een typische buitenspeler die fantastische wedstrijden afwisselt met wedstrijden waar het niet wilt lukken. Alles bepalen voor Senne is de manier waarop hij in zijn vel zit. Dat is vaker zo met grote buitenspelers die we hebben zien komen en gaan. Senne is daar een uitstekend voorbeeld van. Misschien is een creatieve buitenspeler als Senne wel de moeilijkste in zijn soort, want mentaal moet je er toe kunnen zetten dat ook al loopt het niet, je acties niet lukken je toch moet blijven gaan. Daar kan Senne dan ook nog zeker winst op boeken. Voetballend is Senne een geweldenaar, een fantastische dribbel, passeer beweging, schot, scorend vermogen, perfecte motoriek en lef. Ik durf te zeggen dat als Senne in zichzelf blijft geloven en meer arbeid gaat leveren bij wedstrijden die niet lopen dat dit één van onze betere spelers uit de jeugd wordt.

IMG_2017

Het is voor ons een goed seizoen geweest. Wij zijn trainers die vooral opleiden in plaats van altijd op de prestatie spelen. Bewijs geleverd is dat wij altijd het hele jaar hebben geprobeerd te voetballen ondanks dat dit ons vaak tegen doelpunten kosten of vaker nog de wedstrijd. Toch zijn wij van mening dat we bezig zijn als E pupillen trainers om de jongens op de langere termijn beter te maken en dat kan alleen maar door nu al te leren voetballen. Die stappen hebben we zeker gemaakt, voetballend zijn we echt veel beter geworden en positioneel is het echt een verademing. Team taken zoals wij die hebben worden begrepen en vaak ook keurig uitgevoerd. Ruimte voor verbetering is er zat, daar zullen wij als trainers aan blijven werken, bij onszelf maar zeker bij de jongens. We kunnen indien we de groep bij elkaar houden (of grootste deel) volgend jaar gaan profiteren van de lessen dit jaar.

Dat kan niet zonder de ouders, ik wil een klein bedankwoordje richting de ouders doen. Die dit jaar altijd ruim hebben mee gedacht en altijd bereid zijn geweest om ons te helpen. We hebben nooit commentaar gehad of witte zakdoekjes gezien 😉 Ook is er altijd voldoende support geweest bij de wedstrijden wat niet alleen ons als trainers goed doet maar ook zeker onze jongens. Dus bedankt voor dit seizoen en ik hoop jullie volgend seizoen weer te mogen zien! Fijne zomerstop!