Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

9 oktober 2017

SVHA JO11-1 schrikt pas wakker in de rust tegen Lienden

Nadat we al eens tegen Lienden oefende (Lees: 4-0 winst) stond vandaag opnieuw de Blauw/Witte formatie uit Lienden dus op het programma. Ditmaal voor de punten, ditmaal voor de competitie. Ondanks de ruime winst in Augustus was wel duidelijk te zien dat Lienden een prima ploeg had en wisten we dus vooraf al dat we het vandaag niet cadeau zouden krijgen.

We trappen af onder een donkere lucht. Een nat grasveld wat hevig is geraakt de afgelopen dagen door de regenbuien in het mooie Herveld. Onder toeziend oog van onze ouders beginnen we niet helemaal zoals onszelf. We spelen slordig maar eigenlijk is Lienden dat ook in de beginfase. Dit zorgt er voor dat de eerste grote kans al voor Bart Winnemuller is, waar Bart normaal een zekerheid met dit soort ballen is, blijkt nu dat het vizier ook bij Bart niet op scherp staat en mist, gelukkig is de rebound voor Mart Vink die de kans alsnog in een goal kan omzetten. 1-0.

Na de openingsfase lijkt SVHA het helemaal kwijt te zijn. Het speelde al slordig maar simpele afspraken werden niet nagekomen ook werd er veel te veel ontzag getoond voor onze leeftijdsgenoten uit Lienden en daarboven op durfde we zelf gewoon niet te voetballen. Het resulteert in matige mee verdedigen, veelal de lange ballen zoeken en daarom dus veel balverlies. Aan de andere kant zorgt er voor grote kansen voor Lienden. Niet alleen komt Lienden verdiend op gelijke hoogte, ook doet Lienden zich in deze fase enorm te kort. Het treft 3(!) keer de paal en vind ook Stijn van Bergen 2 keer op zijn weg. SVHA zet daar helemaal niks meer tegenover en kijkt uit naar de rust.

Gelukkig halen we deze rust met 1-1 en komen de Groen/Witte manschappen van trainer Roy Kuiper teleurgesteld naar de trainer. Er klinkt al meteen voor dat de trainer wat heeft gezegd: ‘We spelen echt heel slecht’ en zelfs ‘Nou hun zijn gewoon beter hoor, kunnen we niks aan doen’. De rust keert in de groep en de aandacht richt zich op de trainer. Die voor het eerst dit jaar enorm boos op zijn jonge groep word. De boosheid maakt al gauw plaats voor oplossingen, de oprachten worden opnieuw herhaalt en we spreken af dat we lef gaan tonen als we aan de bal zijn. Niet meer de lange bal maar de actie op over de grond je team genoten zoeken. Enkele speler worden individueel gemotiveerd en zelfs de Yell wordt opnieuw gedaan, we beginnen weer op 0-0 en de trainer eist een 4-0 overwinnen: ‘Wij zijn gewoon beter als hun, kom op mannen’.

Of het de speach was, de boosheid of de herhaling van de opdrachten laat ik even daar. Het is een SVHA wat de 2e helft begint zoals de trainers dat graag zien. Dat siert vooral de groep, de mentaliteit maar vooral de kwaliteit om je na zo een eerste helft te herstellen op het veld. Niet alleen gaan er doelpunten voor SVHA komen maar ook het veldspel was gewoon een stuk beter. Lienden krijgt geen kansen meer, nog een enkele mogelijkheid hebben we het wel mee gehad, aan de andere kant..

Lev van Hulst beloond zijn uitstekende wedstrijd met een prachtige goal. De jonge en kleine mid mid van SVHA begreep eigenlijk alleen wat er gevraagd werd de hele wedstrijd. Met een flinke dosis werk en strijdlust neemt Lev het voortouw. In de 2e helft dus de beloning voor Lev met een goeie knal vanuit de 2e lijn scoort Lev een prachtige goal iets wat hij viert tot iedereen zijn ‘schrik’ met een salto. Pas je op Lev ;). 2-1!

Niet veel later maakt SVHA de 3-1 met ditmaal Bart, die zich op duelkracht en snelheid vrij worstelt na een steekpass van Tim van Lent. De spits en topscorer van de onder 11 maakt op zijn eigen manier prachtig af en stift de bal over de uitkomende (overigens uitstekende) doelman. Een prachtige goal van Bart! 3-1.

Het slotakkoord is voor onze Tim, Tim speelt zichzelf kundig vrij en ontdoet zich handig van zijn directe tegenstander. De linksbenige middenvelder schiet vervolgens prachtig op goal en laat de goallie van Lienden opnieuw kansloos. 4-1!

Zoals gezegd komt SVHA nauwelijks in de problemen de 2e helft en overklast het de leeftijdsgenoten. Tot zichtbare frustratie van de trainer van Lienden, wie ik ook wel begrijp. Lienden heeft kansen gehad om SVHA pijn te doen en met een goed resultaat hier weg te lopen. Ik realiseer me ook als geen ander dat we vandaag echt wel geluk hebben gehad, maar laat ik voorop stellen dat we vandaag een Onder 11 hebben gezien die weet hoe ze moeten reageren, die weet hoe ze de rug moeten rechten en niet alleen een winst kunnen pakken in een moeilijke wedstrijd maar dit ook met goed voetbal te doen. De beste leerschool hebben we vandaag gehad door te zien en voelen wat er gebeurd als je zelf stopt met voetballen en onze opdrachten niet meer uitvoert, dat is pure winst voor mij, maar zeker voor de groep.

Volgende week, en de week daarop spelen we niet, dit heeft te maken met vakanties. We spelen weer op woensdag 25 oktober in Opheusden. We zullen het dan opnemen tegen DFS waar ik ook gewoon weer een goeie ploeg van verwacht. Wederom zullen we goed moeten zijn, maar vandaag des te meer gebleken als we in onszelf geloven gaat dat goed komen.  Bedankt voor de steun en support, hopelijk dan weer op een doordeweekse Champions League avond!

6d28de69-581e-4b78-9989-be1d1e2b9d48

Bovenstaande foto uitgekozen omdat het voetbal soms een onvoorspelbaar spelletje blijkt te zijn. Lev wist het ook even allemaal niet meer. Of zou Lev zich vooral afvragen wat die scout van NEC nou langs dat veld deed, wordt vervolgd!