Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

19 november 2019

SVHA JO11-1 pakte afgelopen zaterdagen de punten en hoe…

Vorige week speelden we uit tegen DIO. Iedereen had er erg veel zin in. We hadden een week lang lekker getraind en met een goede warming-up begonnen we aan de wedstrijd. Binnen vijf minuten stonden we al 0-2 voor. Ik keek Edwin aan en we zeiden tegen elkaar: “wat zal dit worden?”. Met het enthousiasme van alle spelers bleven we maar gaan en bleven we maar scoren en zo stond het al na een half uur 0-13 voor ons. Je zal nu vast denken, iedereen gaat voor zich.. uit spelen en scoren… nou nee, allesbehalve, er werd gevoetbald en overgespeeld …net ons hesjesspel.. spelen en weer vrij lopen. Kortom, de bal wordt goed rondgespeeld en als ze er dan achter komen dat Suus, Angelo en Niklas nog niet gescoord hebben doen de spelers er ook alles aan om hen de bal te geven. En ja hoor.. missie volbracht; alle 9 spelers hebben gescoord. Ondanks dat het 0-24 werd bleven we bij ieder doelpunt juichen. Overigens ook een compliment aan de tegenstander, ondanks dat ze er 24 om de oren kregen bleven ze wel voetballen. Zo werden ze dan ook nog weleens gevaarlijk voor ons goal. Complimenten naar jullie DIO 👍🏻.

Voor ons belangrijke 3 punten mee naar huis. Wij als staf moeten nu natuurlijk proberen dat de spelers van Avios, die op een nette 5e plek staan, niet te onderschatten.

Die stond namelijk 16 november op ons programma. Eenmaal op het veld bleken er een paar grote jongens tussen te zitten, maar dat maakt niet uit. Als wij ons spel maar spelen en doen waarin we goed zijn. Eigenlijk zeggen we altijd voor de wedstrijd: “duels winnen en overspelen”, dan komen we er wel. Dat blijkt maar weer uit deze wedstrijd, want meteen vanaf het eerste moment worden de duels gewonnen, acties gemaakt en overgespeeld. Het eerste kwartier stonden we 2-0 voor, maar het kon nog beter en dat hebben ze ook laten zien. De bal wilde er niet meteen in, want ze hadden een aardig keepertje in het goal staan, maar na drie kwartier stond het uiteindelijk 7-0 voor ons. Ik heb de jongens / meisje gevraagd wat voor doelstelling ze het laatste kwartier wilden hebben. Al snel kwamen ze zelf tot de conclusie nog 3 doelpunten en 0 tegendoelpunten, waarop er één iemand zei,”maar wel met mooi overspelen anders telt het niet”. Nou, dat willen we natuurlijk als staf horen👍🏻. Kom op allemaal, ga ervoor!

En daar was de 8-0 al… en na een kwartier inderdaad 10-0. Missie volbracht. Als staf kan je alleen maar trots zijn op deze groep: willen voetballen en strijd willen leveren. Klasse kanjers.

Volgende week zijn we een weekje vrij.

Maar 30 november zullen we er weer moeten staan, we moeten uit naar Ewijk om 10 uur.