Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

17 november 2016

SVHA JO11-1 pakt drie punten bij DVOL na een uitstekende comeback

SVHA – Een week nadat SVHA JO11-1 met 0-8 kansloos onderuit is gegaan tegen SCE zijn de mannen van Roy Kuiper en Sven Oppel gebrand om revanche te nemen op hun spel van vorige week.

Deze week is DVOL uit Lent de tegenstander. Op het moment de koploper van de competitie (met één wedstrijd meer gespeeld dan de nummer 2). Het zal voor de mannen van SVHA geen makkelijke wedstrijd worden.

Bij SVHA JO11-1, dat het net als afgelopen weekeinde zonder hoofdcoach Roy Kuiper moest doen, werd de leiding overgenomen door assistent en teamleider Sven Oppel. Hoofdcoach Roy Kuiper dat zelf in de lappenmand zit met een vervelende enkelblessure is er volgende week wel weer bij. Ander goed nieuws is, dat keeper Stijn van Bergen terugkeert na paar wedstrijden gemist te hebben door een gebroken arm.

Bij aankomst viel al gelijk iets op. Het veld zag er namelijk spierwit uit waar de lijnen amper zichtbaar waren. Trainer Sven Oppel was bang dat er schaatsen nodig waren voor het spekgladde kunstgrasveld. Gelukkig begon het zonnetje te schijnen tijdens de warming up en veranderde het veld snel in het welbekende groene veld.

Klokslag 10:00uur begint de wedstrijd met SVHA dat de aftrap mag nemen. Niet veel later is de eerste kans ook voor SVHA. De bal wordt laag voorgegeven voor het doel. De bal komt bij Tim Berends en hij besluit te schieten. Met wat geluk wordt de bal van richting veranderd en valt de bal in het doel; 1-0 voor SVHA!
Bij de teams die in de eerste minuten van de wedstrijd aardig gewaagd zijn aan elkaar krijgt DVOL niet veel later na de 1-0 een vrije trap. De vrije trap wordt prima genomen en uitstekend ingekopt; 1-1!

SVHA verliest een beetje de grip op de wedstrijd. Een voorzet van de rechterkant en dezelfde speler die de 1-1 maakt dan een volley en schiet de bal tussen de palen; 1-2!
Deze beste kansen komen van DVOL, maar met wat uitstekende reddingen van de keeper Stijn van Bergen en met een bal die van de lijn wordt gehaald is het SVHA die uit een counter weet te scoren. De snelle spits Senne Pieters mag het doelpunt op zijn naam schrijven; 2-2!

Het is spannend maar toch is het DVOL dat de voorsprong neemt. Met een afstandsschot dat net buiten bereik is van de keeper en een simpel uitgespeelde aanval gaat SVHA met een achterstand van 2-4 de rust in.

De trainer Sven Oppel spreekt de jongens toe en zegt dat ze zeker niet minder zijn dan de tegenstander en dat er dat er zeker niet verloren hoeft te worden, zolang ze gewoon door blijven voetballen en inzet tonen.

De 2e helft is begonnen en SVHA begint sterk. De bal gaat lekker rond en de meeste duels worden gewonnen door SVHA. DVOL is de grip op de wedstrijd verloren. Bart Winnemuller komt het veld op. Trainer Sven Oppel besluit Bart op de mid-mid positie te zetten om de spits Senne Pieters diep te kunnen sturen. Bart en Senne die elkaar steeds beter beginnen te vinden tijdens het seizoen hoopt de trainer nog wat te kunnen forceren.

Bart laat zich gelijk zien met een schot op doel; 3-4! Bart die lekker in de wedstrijd zit is dan ook betrokken bij het volgende doelpunt. Met een mooie dubbele 2-1 weten Mart Vink en Bart Winnemuller aan de linkerkant de verdediging uit te spelen en weet Bart de bal voor de goal te geven en is het Tim die bij de 2e paal scoort en zijn 2e van de dag maakt; 4-4!

SVHA is helemaal terug in de wedstrijd, maar het is nog lang niet afgelopen. Zo blijkt bij een aanval van DVOL waar een hele scrum voor het doel ontstaat. De bal komt tegen de paal en lijkt binnen de palen te vallen, maar Roan Gaal is alert en poeiert de bal weg. Het is SVHA die de betere is. SVHA dat goed gebruik maakt van de zijkanten. De verdediging van DVOL heeft hier geen antwoord op. Keeper Stijn van Bergen die de bal achter het middenveld weet te schieten, schiet Tim Berends de bal op doel en scoort; 5-4 voor SVHA!
Tim die zijn eerste hattrick maakt sinds hij dit jaar bij JO11-1 is aangesloten. Tim heeft dit seizoen nogal pech gehad met zijn afronding, daarom is de hattrick nu nog mooier. Klasse Tim!

Met nog een minuut of vijf te gaan is het bikkelen voor de mannen van SVHA om de voorsprong te behouden. Omdat DVOL nog wel gevaarlijk is in de counter schreeuwt trainer Sven Oppel dat iedereen mee moet verdedigen bij balverlies om de gelijkmaker te voorkomen. Wat je vaak ziet bij teams die vol in de aanval gaan is dat er veel ruimtes komen te liggen en kwetsbaar zijn voor een counter. Dit is bij DVOL op dat moment ook het geval.
Tim Berends krijgt de bal op het middenveld en ziet Senne diep lopen. Een goeie pass komt bij Senne Pieters aan en sprint op de goal af en er ontstaat één op één situatie. De verdediger kan de snelle spits van SVHA niet bijhouden. Senne doet waar die zo goed in is en scoort de 6-4!! Precies wat ze nodig hadden!!

Met nog een minuut te gaan is de wedstrijd wel gespeeld. De scheids fluit af en de mannen van SVHA JO11-1 zijn door het dollen heen. Zwaar bevochtend, maar ook verdiend gewonnen van de koploper. De trainer is vooral trots op de jongens dat ze inzet hebben getoond; iets wat vorige week ver te zoeken was. Dat maakte de overwinning nog net wat mooier.

Volgende week nemen de mannen het op tegen de Beuningse Boys. Het team uit Beuningen dat een erg sterk seizoen draait en dat nog maar één wedstrijd verloren heeft, uitgerekend van DVOL !E. Er is daarom veel vertrouwen binnen de ploeg dat de Beuningse Boys ook verslagen kunnen worden. De wedstrijd wordt op het Sportpark Jan van Baal gespeeld om 10:30 uur. Tot dan!