Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

17 oktober 2016

SVHA JO11-1 pakt dik verdiende driepunter bij Alverna

Trainer Roy Kuiper was een trots man na afloop van de wedstrijd met Alverna. ‘De jongens hebben agressief gespeeld, gretig naar de bal, kans gecreëerd, gescoord, gecombineerd en bovenal zich klasse hersteld na vorige week. Ik ben een trots trainer’.

Een mooie schappelijke tijd in Wijchen trappen we af. Onder het prachtig schijnende zonnetje is er een 9 tal Herveldse krijgers dat uiteraard weer onder het toeziend oog van de veel meegereisde supporters aftrappen. Al vanaf de aftrap is het duidelijk dat dit SVHA de bovenliggende ploeg is. Met goed voetbal combineren de jonge mannen probleemloos door de defensie van Alverna. Alverna wat op hun beurt maarliefst 11(!!!) spelers hadden kwamen er totaal niet aan de pas.

Het is dan ook niet gek dat de eerste kansen voor SVHA zijn. Helaas vind SVHA veelvuldig de keeper, het vangnet of de speler van Alverna die vast op de lijn naast de keeper was gaan staan en alles met zijn voeten er uit keepte. SVHA speelt in deze begin fasé de beste periode van het jaar. Met name Mart Vink die uiteindelijk de hele wedstrijd een top niveau haalt, is ongrijpbaar voor de Alverna defensie. De jonge buitenspeler haalt veelvuldig de achterlijn en legt dan goed voor, helaas zijn de spitsen niet scherp genoeg nog.

Met grote kansen voor Jay Daniël (afstandschot op de binnenkant paal) en Bart Winnemuller (onderkant lat) duikt de onder 11 groep van SVHA in het zelfde probleem als het hele seizoen. Het veldspel is bij vlagen goed tot prima, er worden veel kansen gecreëerd maar er word gewoon te weinig rendement gehaald uit deze kansen. Uit de counter van deze kans van Bart slaat het noodlot toe, met wat geluk komt Alverna op een 1-0 voorsprong.

SVHA laat zich niet van de wijs brengen en blijft echt goed voetbal spelen. Zonder te overdrijven hebben we in deze fase al een klein 10 doelpogingen ondernomen. Echter een oude voetbalwet zal nooit doen verdwijnen, dat is wanneer je zelf niet scoort doet je tegenstander dit wel. Alverna komt er nog één keer uit, bij een bal die eigenlijk al onschadelijk gemaakt is door de defensie geven we compleet onverwacht ineens de bal aan de tegenstander en staan we 2-0 achter. Tot grote vreugde bij de tegenstander.

In de laatste 10 minuten voor de rust word SVHA wat minder sterk. Het blijft wat kansjes krijgen maar niet meer zo groot. Alverna word niet meer gevaarlijk. Vlak voor  rust schiet Bart Winnemuller gelukkig de aansluiting treffer binnen en komen we op 2-1. De trainer is vrij kort: ‘Mannen, blijf doorgaan met wat we doen, de kansen blijven dan komen, en kan niet zo zijn dat we niet scoren.’ de trainer geeft wel aan dat we moeten blijven werken en dat de laatste 10 minuten beter moeten. Met name is de trainer hard voor zijn aanvoerder Senne Pieters.

In de tweede helft blijft het spelbeeld het zelfde, behalve dat nu de kansen wel omgezet worden in doelpunten. Aanvoerder Senne Pieters bewijst zijn trainer meteen een sportief ongelijk. De jonge dribbelaar van onder 11-1 is vrij, werkt hard en scoort dan ook 2 goede goals. De eerste goal is tekenend voor het aanvalpel van Senne, een sterke individuele actie vanaf links schuift hem sterk in de verre hoek.

Verder scoren Tim Berends (een gelukkige goal), Tijn Verwoert (goede goal, na individuele passeer actie) en een slotakkoord voor Bart Winnemuller die nog tweemaal het net weet te vinden. De lange spits van SVHA zet hiermee zijn hattrick op het scoreboord en mocht dan ook symbolisch de bal houden(foto). Eindstand 2-7.

Het bleek een eenvoudige middag voor invallende keeper Roan Gaal (bedankt!!), Maurice Siefkes die verdedigend vooral erg goed het spel weer voetballend hervatten en een bijzonder sterk optreden van Cas van Schaik die verdedigend echt als een bikkel stond. Onze alleskunner Jay Daniël stond verdedigend prima, maar het mooiste compliment moet zijn dat hij probleemloos Tijn Verwoert afwisselde in de as van het veld.

Na de wedstrijd zat de stemming er goed in, de kleedkamers zaten onder de grond dus we moesten het met een beperkt muziek aanbod doen. Er is er altijd één bij SVHA die hele verhalen kan praten. Hij heeft overal een goed antwoord. Onderbouwd dit vaak ook nog goed ook. Zegt ook vaak dat hij de knieën van zijn vader heeft, die zijn ook niet goed. Hij is altijd de laatste maar wederom had hij weer een prachtige analyse deze week: ‘Ik speel liever op het middenveld, maar als ik moet verdedigen dan doe ik dat gewoon’. Hij vervolgt: ‘Ik speel gewoon waar het team mij nodig heb, ik vind dat niet erg, wel wil ik graag wat vaker scoren, want dat kan nog altijd beter, hé trainer, misschien moet je mij gewoon in de spits zetten’. Het lijkt soms wel praatjesmakers met Ome Willem maar het is fantastisch, deze praatjesmaker beter bekend als Cas van Schaik 😀

Na de wedstrijd gingen we nog even lekker frietjes eten bij de club, omdat het spel zo goed was, de jongens zich goed hebben hersteld van vorige week en omdat we volgend weekend niet spelen. Lekker een vrij weekend voor iedereen, dat is ook wel is lekker. Vooral voor onze afwezige keeper Stijn van Bergen die hierdoor een wedstrijd minder mist en steeds dichter bij zijn rentree komt, nog even wachten Stijn, leuk dat je er was!