Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

28 augustus 2017

SVHA JO11-1 opent het seizoen met (oefen) winst op Lienden

Met een vernieuwde JO11-1 starten we het seizoen vandaag tegen Lienden JO11-1. Jay Daniël, Mart Vink, Stijn van Bergen en Bart Winnemuller zijn de mannen van vorig jaar die blijven. De groep wordt aangevuld met Lev van Hulst, Dries Vonk Noordegraaf, Raoul Siefkes, Tim van Lent en Isa van Anrooij. Met slechts 2 trainingen in de benen komt deze oefenwedstrijd voor trainers Roy Kuiper en Sven Oppel als geroepen. Uitproberen van verschillende posities en bekijken hoe de nieuwe en oude spelers op elkaar reageren.

Wanneer de wedstrijd begint knallen de jongens en ons meisje van SVHA er op. De drive naar voren is ontzettend groot, werkelijk waar ieder duel wordt overtuigend gewonnen. Het zijn deze eerste minuten dat Lienden absoluut geen idee heeft waar het de oplossing moet zoeken. De tandem aan de linkerkant domineert de tegenstander compleet. Het recept als volgt. Tim met de goede individuele actie die op zijn beurt Lev vrij speelt. Lev absoluut niet zelfzuchtig kiest voor de bal breed te leggen naar Bart die vervolgens kalm en zorgvuldig laag de verre hoek kiest en de keeper van Lienden kansloos laat. 1-0.

Enkele minuten later is het wederom Tim die de aanval in start. Opnieuw laat Tim zijn tegenstander achter zich en bediend ditmaal Bart direct. Bart drijgt om te schieten maar betaald de eerdere assist van Lev terug. Bart past naar Lev die vervolgens op identieke wijze scoort, laag in de verre hoek. 2-0!

Het dominante spel van SVHA vraagt echter wel veel energie. Met name ons middenveld op dit moment met Lev, Tim en Isa steken enorm veel energie in de wedstrijd. Er lijkt dan een goede kans te ontstaan voor Bart die op het laatste moment wordt neergehaald, Bart krijgt een vrije trap op een mooie plek. Bart neemt zelf de vrije trap en kiest voor een geplaatste boogbal, de bal wordt in eerste instantie gestopt door de doelman van Lienden maar die laat de bal los, de goed oplettende Isa is er als een speer bij en schiet de 3-0 binnen!

Het eerste kwartier domineert SVHA compleet de wedstrijd echter smijt het op de warme zaterdag morgen ook wat met de krachten. Het is genoodzaakt om een beetje gas terug te nemen. De wisselingen van posities in het elftal zorgen er ook voor dat er hier en daar wat gewend moet worden. Lienden mag in de eerste helft geen enkele keer gevaarlijk worden. Wel krijg SVHA nog 2 goede mogelijkheden via Tim en Bart maar die zien beide de goallie van Lienden hun inzet stoppen.

624a6a27-f1b4-43a2-8b5d-6a5acbef682d

Na de rust komt Lienden iets meer in het spel voor. De ploeg speelt ook gewoon 3e klasse waar wij eveneens in uit zullen komen. Het eerste schot op goal van Lienden is van een klein 35 meter. Het verrast Stijn niet maar het is een teken dat Lienden meer wilt brengen dan in de eerste helft. De eerste grote kansen zijn gewoon weer voor SVHA. Waar Tim in een 1 op 1 met de Lienden keeper niet weet te scoren, treft Mart even later verwoestend hard de binnenkant van de paal. De doelpoging van Isa verdwijnt ruim naast.

Er is een corner nodig om opnieuw tot scoren te komen. Een goede bal van Tim komt bij de 2e paal waar Isa klaar staat om de bal binnen te koppen. Een zeer terechte 4-0 staat er op het scoreboord.

Hierna lijken de krachten langzaam een beetje weg te vloeien bij SVHA. De middenvelder van de groen / witte gaan steeds meer uit de positie lopen en het mee verdedigen wordt een steeds grotere opgave. Gelukkig voor SVHA staan Raoul Siefkes en Jay Daniel absoluut hun mannetje achterin en de schaarse kansen die toch door komen staat Stijn goed opgesteld. Toch moet Jay eenmaal aan de noodrem trekken en brengt zijn tegenstander ten val binnen het strafschop gebied. De scheidsrechter kan maar 1 ding doen en legt de bal op de ‘stip’.

De speler van Lienden heeft er wat spanning op staan want de jonge speler uit Lienden schiet de bal zeer matig in en Stijn kan redden. De grootste kans op een doelpunt word dus gemist door Lienden. Echter in deze fase krijgt Lienden wel wat mogelijkheden en dat heeft alles met onszelf te maken. De laatste kansen van de wedstrijd zijn voor Bart die van dichtbij op de keeper schiet en Dries die zijn inzet maar rakelings naast ziet gaan.

De wedstrijd gaat verdiend gewonnen door de mannen van de onder 11. Het bleek een nuttige oefenwedstrijd waar we niet alleen heel erg goed voetbal bij momenten lieten zien, maar gelukkig ook nog ruimte voor verbetering. Al met al schrijft hier een dik tevreden trainer.

Na de wedstrijd hebben we met zijn alle een leuke team building middag gehad. We scoorde niet alleen de snelste tijd op de storm baan maar wonnen we ook het levend stratego en de mini voetbalwedstrijd. Met wat lekker te eten, springkussens en panna veldjes maakte dit een fantastisch leuke middag waarmee wij het seizoen absoluut fijn kunnen beginnen. Deze week weer hard trainen zodat we aankomend weekend klaar zijn voor de eerste bekerwedstrijd. Tegen Aquila om 09:30!