16 mei 2018

SVHA JO11-1 ontsnapt in de slotfase tegen DIO’30

De wedstrijd afgelopen zaterdag was al een waarschuwing. We presteren moeizaam tegen lager geklasseerde teams en hebben het dan ook nog vaak moeite met de openingsfase. Iets waarvoor de trainers meermaal waarschuwde voor de wedstrijd. Een goede warming up leek een goede basis om te starten tegen DIO’30. De ploeg uit Druten kreeg de afgelopen 2 weken al mede koplopers AWC en DVOL voor de kiezen waar het beide hard onderuit ging met 8-2 en 11-2. Als de ploeg dan naar Sportpark Jan van Baal komt in Herveld is het strijdplan duidelijk voor DIO’30: “We zijn hier niet gekomen ons af te laten slachten” aldus de trainer van DIO’30.

Als de wedstrijd begint zien we spijtig genoeg weer de zelfde dingen fout gaan waar we al weken tegen aan hobbelen. We wachten af, zijn terug houdend en laten onze tegenstander in het spel komen. Onze tegenstander van vandaag DIO’30 is geen wonder ploeg. Ze voetballen ook echt niet zo goed maar ze zijn levensgevaarlijk in de omschakeling waar ze steeds forceren dat wij 1 op 1 achterin staan. Tegen dit soort ploegen moet je gewoon zuinig op de bal zijn en met de 4 mans defensie die DIO’30 had opgesteld kun je het beste vanaf de flanken blijven aanvallen.

Slechts een enkele keer lukt dit maar, wat dreiging en wat corners forceren we maar we zijn in het geheel gewoon matig aan de bal. Iedereen ziet dat SVHA het moeilijk heeft met zichzelf en komt niet tot voetballen. Aan de andere kant wordt DIO’30 een aantal keer gevaarlijk maar staat Stijn van Bergen opnieuw een geweldige pot te keepen. De doelman van SVHA wordt soms wel eens vergeten in het geweld van veel doelpunten, mooi voetbal en prachtige individuele acties, maar Stijn zijn aandeel in het succes is enorm, Stijn kan ons levend houden in wedstrijden waar we eigenlijk de deksel op de neus verdienen.

Het is een collectieve tekortkoming deze eerste helft, we roepen de tegengoal op ons af en die komt er ook als een mislukt schot van DIO’30 per toeval bij de vrij staande DIO’30 speler beland die vanaf de lijn binnen mag schieten. Vlak voor rust dus 0-1 achter en het spel van vandaag bied geen tot weinig hoop. 0-1.

In de rust is de trainer heel even boos. De boosheid maakt al snel plaats voor de oplossingen, aangedragen en gepresenteerd. Niks nieuws maar het herhalen van wat we altijd doen, hoe we moeten spelen en waar de bal voornamelijk moet zijn. De groep is hoopvol en vol vertrouwen dat we dit nog kunnen omdraaien.

Na de rust is er dan wel het SVHA wat we willen zien. Veel acties over de flanken waarbij met name Mart Vink in de openingsfase dominant aanwezig is. De rechter flank speler toont initiatief en maakt met veel dreiging eindelijk de DIO’30 defensie aan het wankelen. Heel SVHA is zuiniger aan de bal, speelt beter en we vormen enorm veel dreiging. Zoveel dat er veel kansen ontstaan. Eerst kan de DIO’30 goallie nog knap redden en daarna zien we de paal nog eens redding brengen. Nog altijd kijken we tegen die 1-0 achterstand aan en moeten we waken voor de omschakeling. Als dan toch de bal via een prachtige individuele actie van Lev van Hulst bij Bart Winnemuller terecht komt schiet de spits hard en laag raak en staan we gelijk. 1-1.

Na de gelijkmaker blijft SVHA veel zoeken naar de voorsprong. We dwingen enorm veel corners af en we creeëren veel kansen. De paal en de lat wordt meermaals geraakt maar ook de DIO’30 doelman lijkt een obstakel. Het is ook veelal domme pech dat we nog niet voor staan. We spelen eindelijk op goed niveau en zetten onze tegenstander echt onder druk. Helaas lijkt de bal maar niet goed te vallen en tikt de tijd langzaam weg. In de omschakeling word DIO’30 zelfs nog een keer levensgevaarlijk maar staat ook Stijn in de 2e helft weer uitstekend op te letten en pareert een bal laag in de hoek.

Met nog 4 minuten te gaan lijkt SVHA tevergeefs af te stormen op een gelijkspel. We lijken ons stuk te bijten op deze stugge ploeg die met man en macht verdedigt. Een ploeg die ook nog een al het geluk aan de kant lijkt te hebben. Tot Lev opnieuw zichzelf vrij speelt, en van afstand schiet. Isa van Anrooij staat in de baan van het schot en realiseert zich dat ze zelf niks met de bal kan, ze fopt de doelman en springt aan de kant, hierdoor valt de bal van Lev binnen en klinkt er een luid gejuich van het sportpark. 2-1!

Als het dan 3 á 4 hele spannende minuten dreigen te worden, blijven we toch het initiatief houden. We blijven ver naar voren spelen en willen de wedstrijd in handen houden. Dat lukt en we gooien direct daarna de wedstrijd definitief in het slot. Na een afgeslagen corner is het de aanvoerder zelf die zijn ploeg bij de hand pakt en in veilige haven schiet. Jay Daniel schiet van afstand raak iets waar eerder in de wedstrijd nog de lat in de weg stond is deze inzet onhoudbaar en de bevrijding. 3-1!

We ontsnappen enorm, en O, O, wat hadden we het lastig. Complimenten voor de DIO’30 ploeg die lang hebben stand gehouden en ons bijna punten af snoepte. Het is een bekend verhaal aan het worden maar na Leones, SCP en vandaag DIO’30 hebben we de 3 ploegen die onderaan hangen gehad. Aankomend weekend krijgen we een goede ploeg in de vorm van Orion, een fysieke ploeg maar ook een ploeg die wilt voetballen, het voordeel hiervan is dat er wel degelijk ruimte zal ontstaan, iets wat onze vorige tegenstanders alles aan deden om niet weg te geven. Makkelijk wordt het niet maar we spelen weer tegen ploegen die wat willen, daar zijn we vaak goed, al moeten we wel even hard aan de bak op de donderdag training want er zijn nog 3 hindernissen tot het kampioenschap te gaan.

Iedereen bedankt voor het kijken, jullie waren weer massaal aanwezig en dat heeft ons ongetwijfeld geholpen. Graag tot zaterdag uit in Nijmegen, om 10:45.