Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

16 maart 2019

SVHA JO11-1 moet flink aan de bak op woensdagavond

Woensdagavond stond er een oefenpotje op het programma tegen SCE. Natuurlijk kijk je als trainer zijnde even hoe ze ervoor staan. Voor de winterstop 2e klasse gevoetbald en 4e geëindigd om vervolgens te promoveren naar de 1ste klasse. Kortom, als trainer zijnde weet je dat dit een zware pot wordt.

In de kleedkamer merk ik al dat de sfeer in het team zeer goed is. Totdat de deur dichtging en het serieuze werk op tafel komt. Voor het hele team had ik drie taken, waarvan de belangrijkste was: werken voor elkaar. De opstelling was duidelijk, dus we kunnen aan de bak.

Helaas was de warming-up niet helemaal serieus, waardoor wij als staf elkaar aan kijken.. als dat maar goed gaat.

Nou het antwoord was zeer positief: ze vlogen de duels in, wonnen velen van deze ook en er werd met vlagen heel goed gevoetbald.. acties maken,, passes alles zat erin. SCE weet hierop even geen antwoord en zo scoren wij in het eerste kwartier al twee keer. SCE is het eerste kwartier niet gevaarlijk. Nu een taak aan ons om de spelers ervan te overtuigen dat ze zo moeten doorgaan en niet moeten verzwakken, want dan hebben we een probleem. Het is zo namelijk makkelijk vergeten dat SCE echt een sterke ploeg is die ook kan voetballen!

…en dat is ook te zien aan ons tegengoal; we verliezen de bal en SCE is er dan ook als de kippen bij met het omschakelen waar ze het netjes uitspelen. Jammer voor ons, maar wij houden de koppen omhoog. Ervoor vechten, zoals afgesproken. Een 1-2 voorsprong, maar de wedstrijd kan nog alle kanten op. Wij krijgen kansen, maar zij ook. Zo is het laatste kwartier helaas voor SCE. ZIJ krijgen de betere kansen, waardoor wij met één spits gaan spelen en op de counter gaan. Helaas hebben wij het laatste kwartier ook de wind tegen, dus veel moet over de grond.

Al met al kunnen wij zeggen dat we het laatste kwartier hebben gestreden om deze overwinnen naar ons toe trekken. We hebben gestreden met zijn allen tot de laatste minuut. Door deze vechtlust is de eindstand 1-2!

De taken die we vooraf hadden afgesproken hebben ze uitgevoerd en daar ging het ons om, want een overwinning hadden wij persoonlijk niet verwacht ( tja…er werd al geroepen dat komt door de bananen en appels in de rust… ).

Maar waar wij vooral blij om zijn is dat dit 9 jongens zijn en 1 meisje die alles voor elkaar over hebben. Die van elkaar willen leren, maar ook willen strijden voor elkaar!

Wij willen SCE bedanken voor deze zeer sportieve pot en wie weet tot snel 🤗.