Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

28 november 2017

SVHA JO11-1 met weinig inspanning langs Aquilla

Na de domper van vorige week was het vandaag zaak om ons te herstellen tegen Aquilla. Eerder dit seizoen wonnen we met 8-2 van deze jongens in de beker competitie.

Tijdens onze warming up roept de Aquilla trainer meermaals naar zijn jongens dat ze een voorbeeld moeten nemen aan de Groen/Witte warming up. De bal gaat bij ons goed rond en met een goed fanatisme.

In de wedstrijd echter blijkt het vandaag niet makkelijk te worden. Onze tegenstander Aquilla is niet ineens een topper geworden maar met een goeie dosis werklust en de wil naar een goed resultaat is een compliment voor de ploeg uit Dreumel. Mede door een matige bal en een veld waar net de Rally van Wamel is langs gekomen maakt het voor SVHA geen makkelijke wedstrijd

Dit zorgt dan ook maar voor een 1-0 rust stand door een goeie goal van Mart Vink. De meeste kansen waren wel voor SVHA maar het veldspel was heel erg matig. Vooral in balbezit is SVHA slordig en met een beetje geluk hadden onze leeftijd genoten uit Dreumel nog kunnen scoren door een paar goeie kansen.

Na de rust hopen de trainers beter voetbal te zien maar tevergeefs was het vandaag gewoon geen goed SVHA. We scoren wel met een gelukje via Bart Winnemuller, een van richting veranderd schot van Tim van Lent en nog een goeie goal van Jay Daniel. Leuk voor onze aanvoerder die daarmee zijn eerste treffer van het seizoen maakt en hoe typerend via een hoekschop een keiharde kop bal. Als een echte centrale verdediger hoger dan alle andere spelers.

Buiten dit hoogtepunt van Jay was er eigenlijk maar 1 speler die zijn niveau haalde. Stijn van Bergen pakte een aantal prachtige ballen en hield lang Aquilla van het scoren af. Toch wordt het uiteindelijk 1-4 maar Stijn heeft er vandaag alles aan gedaan en daarom – by far – de man van de wedstrijd!

Ondanks het mindere spel ben ik toch blij met de reactie van mijn ploeg. Het was geen goeie wedstrijd en voetballend gezien misschien wel de minste die we speelde maar toch nemen we de winst mee terug naar Herveld. We scoren 4x en we komen eigenlijk nauwelijks in de problemen. Aankomende wedstrijd tegen SKV moet het gewoon een stuk beter, zeker omdat we na dit weekend weten dat we toch nog kampioen kunnen worden. Dit kan alleen op doelsaldo nog, daar zullen we dus aan moeten werken tegen SKV, onze laatste thuis wedstrijd om 09.00, hopelijk weer tot dan!

20171125_125550

SPEELRONDE 10

SVHA JO11-1 — SKV JO11-3

Kesteren JO11-1 — Ede/Victoria JO11-1

DTS’35 JO11-3 — Aquilla JO11-1

ONA’58 JO11-2 — Bennekom JO11-3

SPEELRONDE 11

Bennekom JO11-3 — SVHA JO11-1

Ede/Victoria JO11-1 — DTS’35 JO11-3