15 april 2019

SVHA JO11-1 krijgt het dit weekend niet cadeau

Vandaag stond FC Jeugd op het programma. Vooraf wisten we dat dit een zware pot zou worden. Na een mega slechte wedstrijd vorige week hadden we elkaar beloofd om deze wedstrijd te gaan vlammen. Niet alleen, maar met zijn allen.

De warming-up ging dan ook vlekkeloos. Iedereen was gefocust op de wedstrijd en anders riepen ze elkaar wel bij de les. Na wat wijzigingen in de opstelling konden we beginnen aan de wedstrijd. Het eerste kwartier ging aardig goed. We kwamen erachter dat die jongens stuk voor stuk wel een mannetje konden uitspelen en onze taak was dan ook om die duels aan te gaan en hier winnend uit te komen. Dit werd dan ook 9 van de 10 keer gedaan. We waren keihard en vochten voor elk duel. Met voor rust een mooie goal. Kortom, 0-1 voor ons.

Na rust merkte we al een irritatie bij de tegenstander, aangezien zij achter stonden. Alles wat wij deden werd afgefloten, maar als zij iets deden, al lagen wij huilend op de grond, liet de scheids de wedstrijd doorgaan. Kortom, gewoon erg teleurstellend zo’n scheids. Daarom grote klasse van onze spelers, want ze bleven ondanks dit werken en vechten voor de bal. Helaas krijgen we ongelukkig de bal tegen en werd het 1-1. Het voetbal was helemaal geen voetballen meer te noemen. Het was geen leuke wedstrijd, maar ik ben trots op onze kinderen. Ze hebben de eer aan hunzelf gehouden. Als kers op de taart brak in de laatste minuten hun spits uit, waardoor Kyano niets anders kon dan een slimme overtreding maken. Natuurlijk kregen we een penalty tegen hiervoor, maar het mooiste van alles is dat onze uitblinker, Niklas, de penalty pakte. Voor ons gevoel zijn we als winnaars van het veld afgelopen en zo mogen wij onszelf denk ik ook wel noemen. Punten pakken in zo’n wedstrijd is gewoon grote klasse. Wij zijn trots op ze.

A.s. woensdagavond hebben we een oefenpotje en daarna hebben we even twee weken rust om vervolgens nog vier wedstrijden aan de bak te moeten.