Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

23 februari 2017

SVHA JO11-1 komt slechte start niet meer te boven tegen HAVO

We zijn er weer! Na een winterstop die toch onverwacht langer duurde kwamen we toch tot 3 oefenwedstrijden. DFS E1 en Kesteren E1 gingen verloren terwijl het verschil tegen EMM in ons voordeel werd gemaakt. Door het slechte weer en toch de oefenwedstrijden die we speelde konden we maar weinig trainen. Toch waren de mannen er klaar voor, voor de start van de competitie. Beginnende tegen HAVO. De kampioen in de 4e klasse voor de winterstop en dus promotie afgedwongen naar onze klasse. De ploeg scoorde maarliefst 88 keer in 10 wedstrijden voor de winterstop.

Wanneer de wedstrijd gaat beginnen kan de trainer concluderen dat er een goede warming up is gedaan. De yell van Tim Berends klonk luidkeels over het veld en tijdens het omkleden leken de mannen goed op scherp te staan. Dat voetbal een vreemde sport is en compleet onvoorspelbaar blijkt als we binnen 7 minuten spelen met 0-4 (!) achter staan. HAVO laat al direct zien waar het aan al die doelpunten kwam in het vorige halve seizoen. De 2 spitsen waren niet alleen enorm snel maar ook nog eens zeer doeltreffend.

Een omzetting vanuit het trainersduo word gemaakt. Maurice Siefkes word opgeofferd om in een voorstopper rol te gaan spelen op de al hattrick makende buitenspeler van HAVO. De zet blijkt een teken tot rust en controle. SVHA was ondanks de 4 tegentreffers niet eens zo slecht aan het voetballen. De mannen zochten elkaar, speelde elkaar in maar liepen met ruimte in de rug steeds in het mes. Ook was het slap in de duels. Na de 7 minuten en de wissels bleek alles anders. SVHA krijgt controle over de wedstrijd en het betere van het spel. Zoveel beter dat HAVO geen enkele keer meer gevaarlijk word in de eerste helft.

SVHA nog wel één keer. De geblesseerde aanvoerder Senne Pieters speelde in overleg vandaag beperkt. Toch maakt de jonge spelmaker het verschil wanneer hij in het veld komt. Een goede individuele actie op de achterlijn zet de kleine pupil vrij voor de goal die eenvoudig binnen schiet. 1-4. En rust!

Na de rust blijft het spelbeeld nagenoeg het zelfde. Zonder echt heel veel kansen te krijgen heeft SVHA wel het betere van het spel. Er word bij vlagen gespeeld met durf en daarmee bedoelen we dat de spelers elkaar inspelen. Wanneer een goede actie van Tim Berends die op inzet  door blijft lopen en knap de verre hoek zoekt de 2-4 op het scoreboord zet begint het geloof er weer definitief te komen bij de jongens van de Onder 11.

Helemaal wanneer Bart Winnemuller met een droge knal laag in de linkerhoek de doelman van HAVO opnieuw verschalkt lijkt het niet anders dan dat SVHA deze wedstrijd volledig in handen heeft en de horrorstart van eerder te boven gaat komen. HAVO komt er nog een tweetal keer gevaarlijk uit. Eénmaal staat Stijn van Bergen goed opgesteld en de andere poging waait naast. Toch blijft het grootste gevaar van SVHA met nog een knappe redding van de HAVO goallie maar de kans op de gelijkmaker is wanneer een schot de HAVO doelman al gepasseerd is maar op de lijn een dappere HAVO krijger de bal weg kopt. De jonge verdediger red de 3 punten voor zijn ploeg en ziet SVHA buigen voor de slechte start.

Na de wedstrijd zijn er toch de complimenten voor de jonge ploeg vanuit trainer Roy Kuiper. ‘Ik vind dat jullie je vandaag goed hebben terug geknokt. Ik ben erg blij dat jullie je hebben hersteld na een zeer zwakke start. Een start die we in het vervolg echt beter moeten doen, maar ondanks dat ben ik blij met het vertoonde spel. De durf om te voetballen en we hadden vandaag gewoon een puntje verdiend. Jammer mannen, volgende wedstrijd beter’. De muziek voert de boventoon terwijl iedereen rustig omkleed is er weer een nieuw hip nummer en voerde vandaag Sevn Alias – Gass ft. Jason Futuristic de boventoon, met dit soort muziek word zelfs ik oud 😉

Volgende wedstrijd duurt vanwege de carnavals vakantie wel weer even. 11 maart weer om 10:00 thuis tegen Bemmel. Deze ploeg troffen we eerder in de beker competitie en wonnen we toen met 11-1. Goed bij voetbal weten we als geen ander, resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, tot dan!