Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

3 oktober 2016

SVHA JO11-1 komt ondanks kansen regen horrorstart niet meer te boven tegen DIO’30

Na de goede overwinning van vorige week stond er opnieuw een wedstrijd op het programma tegen ditmaal het (verwachten we) gelijkwaardige DIO’30. Helaas moeten we het de komende weken doen zonder keeper Stijn van Bergen die afgelopen maandag zijn arm/pols brak.

Als de wedstrijd begint lijken de jonge krijgers uit Herveld nog niet helemaal wakker te zijn. Al binnen 3,5(!!!) minuut staat de jonge onder 11 groep al 0-2 achter. Eerst nog een klutsgoal waar toevallig de bal goed voor een DIO’30 aanvaller viel. Daarna vanuit een corner een knappe goal vanuit een volley van de DIO’30 aanvaller.

Het was dus even wakker worden. In deze fase hierna lijken de mannen eindelijk wakker te zijn. Er word veelal de aanval gezocht en met een paar goede individuele acties is Tim Berends een paar keer dicht bij de aansluiting treffer. Tim mikt zijn inzet net naast, op de lat en de paal. Het bleek een ongelukkige start voor de jonge aanvaller.

Een prachtige aanval dan over de rechter kant waar de combinatie een hoofdrol is voor Mart Vink die keurig het overzicht behoud en een knappe 1 – 2 aangaat. De rechter middenvelder van SVHA legt dan keurig terug waar Senne Pieters de bal voor het intikken heeft, en dan ook de 1-2 op het scoreboord zet.

Terwijl DIO’30 echt geen enkele keer meer gevaarlijk word is het SVHA dat kansen blijft creëren een goed schot van Bart Winnemuller gaat maar rakelings naast en Senne Pieters mist de kans op de gelijkmaker door recht op de keeper af te schieten. We gaan rusten met een 1-2 achterstand.

In de rust zijn de jongens het gezamenlijk over eens dat er vandaag niet verloren hoeft te worden. We hebben zoveel kansen gehad. Tim Berends baalt nog steeds: ‘Als ik gewoon had gescoord dan hadden we al lang voor gestaan’. Terwijl Maurice Siefkes nog een goede opmerking had: ‘Laten we niet te snel de bal weg schieten maar naar elkaar blijven spelen’.

Na de rust blijft het spelbeeld het zelfde. DIO’30 blijft onmachtig in de aanval en verdedigend staat de ploeg ook lang niet altijd best. Tim Berends krijgt een nieuwe kans op de gelijkmaker maar ziet zijn inzet (klemvast!) gepakt worden door de DIO’30 doelman. Een aantal goede kansen ontstaan er dan met Bart Winnemuller en Senne Pieters die beide helaas niet ruimte genoeg krijgen tot een grote kans.

Dan lijkt de gelijkmaker er eindelijk te komen. Een corner tegen gaat de lange Bart Winnemuller mee terug. Terwijl de snelle Senne Pieters in de spits gaat staan. De bal word onderschept door Bart die met een pass prachtig Senne Pieters met 1 bal alleen voor de keeper zet. Senne moet nog wel even aan de bak want het is nogal een stuk naar de goal met 2 verdedigers achter je aan. Echter is dit voor de snelle kleine dribbelaar geen probleem. De spits maakte vorig jaar deze kansjes koelbloedig af en probleemloos. Alleen komt de keeper onverwacht ver uit zijn goal en weet Senne het even niet meer, Senne schiet zijn inzet naast en begrijpt er zelf ook niks van.

In de tegenaanval schiet DIO’30 eindelijk weer is op de keeper. Deze pakt de bal nog goed maar in de rebound mag de DIO aanvaller vrij intikken. Het is geheel tegen de verhoudingen in maar toch staat er ineens 1-3 op het scoreboord.

SVHA blijft zoeken naar de goals en uiteindelijk komen er nog wel kansen voor Senne Pieters, Tim Berends en Bart Winnemuller. Ook een aantal corners krijgen we nog maar alle ballen lijken een prooi voor de uitstekend keepende DIO’30 doelman zonder twijfel de man of the match vandaag. Er is in de slotfase nog wel een doelpunt. Ditmaal bediend Senne Pieters de bal aan Bart Winnemuller met een steekpass, Bart blijft 1 op 1 wel uiterst koelbloedig en zet de 2-3 neer.

In de slotfase is er zowel voor DIO’30 als voor SVHA nog een kans. Beide pogingen worden gekeerd door de keepers van beide partijen. Afgelopen… wederom doen we ons zelf tekort door te weinig te scoren. Echter was het spel zeker bij vlagen echt een dikke voldoende. Als de mannen zo blijven presteren, elkaar blijven gunnen en samen verdedigen dan gaan die (doel)punten echt nog wel komen.

Na de wedstrijd is er gebruikelijk even de cooling down met wat leuke muziek. Mart Vink was jarig en trakteerde de groep op wat lekkers waar iedereen zeer van genoot. Verder werd er niet veel meer gesproken over de wedstrijd behalve Bart Winnemuller die daarmee ook de spijker op zijn kop sloeg: ‘Als we gewoon meer hadden gescoord, dan hadden we gewonnen. We hebben kansen zat gehad met zijn alle’. Dit vond Bart er van (foto).

Volgende week naar Woezik in Wijchen, bah mooie tijd. 08:30 trappen wel al af. Vrijdag op tijd naar bed dus, tot dan 🙂