21 november 2016

SVHA JO11-1 komt net te kort tegen Beuningse Boys

Na vorige week koploper DVOL een flinke domper in de strijd om het kampioenschap te hebben uitgedeeld kwam deze week nieuwe koploper Beuningse Boys naar Herveld. Uiteraard barste de mannen van JO11-1 vol vertrouwen na de overwinning. Toch wisten we dat Beuningse Boys misschien wel de sterkste was van de twee. Vooraf besloten we om ons niet aan te passen aan de tegenstander, en proberen om eigen voetballend vermogen te winnen van de koploper.

Aanpassen deed Beuningse Boys zich wel. Het scouting apparaat van de heren uit Beuningen hadden uitstekend werk geleverd. Zo hadden zij de moeite genomen om onze verslagen te lezen en hierop hun tactiek aan te passen. Hoi, Beuningse Boys :-)!

Wanneer de wedstrijd begint gaat het spel redelijk gelijk op. Het grote verschil is dat SVHA niet echt over de middenlijn komt. En dat Beuningse Boys vooral speelt op de helft van de groen / witte. Zonder echt gevaarlijk te worden spelen beide ploegen bij momenten goed voetbal. Er word over gespeeld en de duels zijn fel, zoals voetbal hoort. SVHA komt tot prima voetbal tot het op de helft van de tegenstander komt. Hier loopt het vaak vast door de goede organisatie van de mannen uit Beuningen.

Uit het niets krijgen de Beuningse Boys dan een schiet kans. De bal lijkt niet heel hard maar de doorgaans uitstekend keepende Stijn van Bergen verkijkt zich op het schot en laat de bal los waardoor de 0-1 op het scoreboord komt. Ondanks dat Beuningse Boys wel op de SVHA speelt werd het nog niet gevaarlijk en lijkt dit toch een cadeautje.

Bij een goede individuele actie van Senne Pieters haalt de spelmaker een corner er uit. De corner komt goed voor, waar Jay Daniël klaar staat om de bal met een volley hard en hoog binnen te  schieten. De eerste kans is dan ook meteen een goal. 1-1.

Dat Sinterklaas nadert blijkt wel als SVHA ook de 2e treffer van Beuningse Boys cadeau doet. Het spelbeeld veranderd namelijk ook niet. SVHA voetbalt voornamelijk op eigen helft. En omdat de mannen de opdracht hebben van de trainer om zoveel mogelijk te durven voetballen brengt dit ook het gevaar mee dat er fouten worden gemaakt. Zo gaat Maurice Siefkes bij de 1-2 in de fout. Een slechte terugspeelbal naar Stijn valt zo in de voeten van de Beuningen aanvaller. Die schiet dan ook nog gelukkig door de benen van Stijn en zo is het 1-2.

SVHA doet gewoon goed mee, maar helaas geeft het zelf de tegenstander de doelpunten. Dat Beuningse Boys bovenaan staat is niet met grote overhand te zien. Het word wel steeds beter in de eerste helft maar grote kansen krijgt het niet echt. Een paar doelpogingen verdwijnen naast. Dat het wel degelijk kan voetballen blijkt bij de 1-3. Een goede combinatie aan onze linkerkant speelt de rood – witte ploeg zich vrij. De aanvaller blijkt niet zelfzuchtig en legt goed terug. Hier zit Stijn van Bergen nog knap tussen met een hand. Zo gelukkig als Beuningse Boys bleek in de eerste helft valt ook de rebound goed voor de aanvaller, die schiet uit de draai en via een SVHA rug valt de bal alsnog binnen.

Ondanks dat we geen kansen kregen en uit een standaard situatie scoorde. Beuningse Boys wel iets beter was en meer de bal had voelt dit toch als een onnodige tussenstand.

Na de rust is SVHA een stuk beter. De omzetting van Bart Winnemuller in de as van het veld lijkt goed uit te pakken. De doorgaans lange spits stond nu op het middenveld met de opdracht spelers te bedienen en weg te sturen. Bart vervulde deze rol optimaal en was mede de reden dat SVHA de 2e helft echt een stuk beter voetbalde dan koploper Beuningse Boys. Zo ontstaan er ook een aantal kansen met name voor Senne Pieters en Tim Berends die beide niet weten te scoren en bloot leggen waar het de eerste seizoenshelft echt aan te kort gekomen is.

Ondanks dat SVHA nu het betere van het spel heeft, blijft Beuningse Boys natuurlijk ook dreigend. De ploeg staat niet voor niets bovenaan en toont met een aantal goede voetballers en een reus op het middenveld gewoon een goed gebalanceerde ploeg te zijn. Wanneer de grootste kans van de Boys vrij word ingeschoten is keeper Stijn gepasseerd, echter viel Roan Gaal dit jaar een aantal keer in voor de geblesseerde Stijn en was hij even vergeten dat hij een groen shirt aan had i.p.v. een blauw. Hij bokst de bal eigenlijk als een echte doelman uit de goal en voorkomt de 1-4 van Beuningse Boys, de scheidsrechter fluit terecht voor een penalty.

De penalty word hard en laag ingeschoten maar doelman Stijn van Bergen toont zich wederom een uitstekend doelman en tikt de bal uit de goal. Nog veel knapper is de rebound die voor Beuningse Boys is, die ook knap gepakt word door Stijn. De doelman onderscheid zich echt en wat is het na 6 wedstrijden zonder hem, heerlijk om hem er weer bij te hebben.

De grote kansen voor SVHA blijven komen, zo mist Senne Pieters een 1 op 1 met de tevens ook uitstekend (maar klein) Beuninge doelman en schiet Bart Winnemuller verwoestend hard op de onderkant van de lat.

Beuningse Boys gooit niet veel later alsnog de wedstrijd in het slot. Slecht uitverdedigen levert Beuningse Boys opnieuw de bal op. Die dit goed uitspelen en de 1-4 alsnog op het scoreboord neer zetten. De wedstrijd blijft hard, fel en fanatiek. SVHA krijg nog 1 kans van Senne Pieters die opnieuw de doelman op zijn weg vind.

Ondanks de uitslag was het vandaag gewoon soms goed en verzorgd. Gezien het feit dat we tegen een tweedejaars groep en de koploper speelde heeft deze groep zich gewoon goed geweerd. Ruimte voor verbetering is er zeker, maar deze jonge groep maakt mooie stappen en kan de 2e seizoenshelft vol vertrouwen in gaan, eerst volgende week nog de laatste wedstrijd van het jaar tegen AWC. We verwachten van AWC gewoon een goede ploeg ondanks dat ze slechts 1 plek onder ons staan. AWC is in deze competitie met 60 doelpunten de meest productieve ploeg. We mogen dus nog 1 keer aan de bak!