Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

2 september 2017

SVHA JO11-1 haalt hard uit in de beker naar Aquila

Na de overtuigende overwinning vorige week op Lienden moest er vandaag een vervolg gegeven worden aan dit goede resultaat. Ditmaal voor de knikkers namelijk het bekertoernooi tegen het altijd lastige Aquila, uit.

Onder de prachtige en tevens warme zon beginnen we furieus. Net als vorige week weet onze tegenstander al vrij snel waar het aan toe is. Lev van Hulst is in de opening fase de absolute schrik voor de Aquila defensie. De klein maar zeer begaafde middenvelder is ongrijpbaar voor zijn verdedigers. Zo kapt en draait Lev handig weg van zijn niet 1 maar 2 (!) mandekkers en schiet vervolgens vanaf de rechterkant van het goal hard en beheerst zijn inzet naar de verre hoek. 0-1!

Na de openingsgoal laten we onbedoeld Aquila terug komen in de wedstrijd. SVHA bouwt goed op, speelt elkaar goed in maar daar gaan ook wel eens dingen fout. Zo verkijkt Jay Daniël zich heel even op zijn tegenstander en levert de bal in. Jay die verder de hele wedstrijd enorme stappen aan het maken is als het aan komt op opbouwen levert in en de Blauw-Witte aanvaller schiet de bal langs Stijn van Bergen. 1-1.

Dat SVHA zich geen zorgen lijkt te maken blijkt wel wanneer het rustig blijft doen wat het al deed. Kansen creeëren en mooi voetbal laten zien aan de vele meegereisde ouders (top, echt gaaf!). Zo lijkt Tim van Lent ongelukkig in zijn afronding maar is het een absoluut genot om hem bezig te zien. Het zelfde geldt al voor de eerder benoemde Lev. Goede kop kansen voor Tim en Bart Winnemuller verdwijnen rakelings over het doel.

De kansen bouwen zich op en dan kan de voorsprong ook niet uitblijven. Een combinatie tussen Mart Vink en Bart zorgen ervoor dat Bart 1 op 1 zijn tegenstander kan opzoeken. Bart zo kenmerkend als we hem kennen wacht op het instappen van zijn tegenstander en sleept de bal dan net op tijd om zijn tegenstander heen. Vervolgens met een klassieke punter mikt Bart zijn bal naar de korte hoek langs de keeper en tekent voor 1-2.

Het slotakkoord van de eerste helft is voor Dries Vonk Noordegraaf. De jonge spelbepaler strooide al met goeie passes en zijn tegenstander keer op keer op verkeerde been zetten, maar Dries had nog iets veel mooiers in huis. Namelijk een schot van pak hem beet 25 meter prachtig richting de kruising over de keeper. Dries vergroot hiermee de marge en bepaalt de rust stand op 1-3.

Ten opzicht van de vorige wedstrijd worden vandaag al veel beter de posities bespeelt. De jongens lopen minder uit hun positie waardoor niet alleen het veldspel een stuk beter is maar ook de kansen regen aanhoud.

Na de rust gaat de onder 11 van SVHA er vrolijk mee door. Kansen blijven er komen en het veldspel is om te smullen. Helaas heeft Tim niet het geluk mee zitten vandaag in zijn eigen afronding maar blijft wederom een enorme meerwaarde voor het elftal. Door goed zijn tegenstander steeds op te zoeken en het duel aan te gaan blijft Tim dreiging veroorzaken. Zo opnieuw wanneer Tim opnieuw zijn tegenstander kwijt is en hard en laag voor geeft, hier staat Lev klaar om binnen te tikken en 1-4 te vieren.

In deze fase gaat het hard, de flanken worden enorm goed gebruikt door SVHA, want laat er geen misverstand zijn. Aquila stond al opgesteld met 3 verdedigers maar dat werden er in de 2e helft al 4 waarbij iedere aanvaller van ons een mannetje had toegewezen gekregen. Juist door het veld aan de buiten kant te gebruiken zorgen we zelf voor de kansen. De tegenstander helpt hier niet, het is de onder 11 die dit zelf af dwingt. Het recept is het zelfde waarna de goals van Tim (schot), Bart (intikker over aanval rechts Mart) en Raoul  (intikker goed bij de 2e paal) zorgen voor een 1-7 tussenstand.

Aquila moet het gedurende de wedstrijd van momenten hebben. Eenmaal moet Stijn ingrijpen en pakt deze 1 op 1 goed. De keeper is eerder bij de bal en met een luide ‘LOSSSS’ ziet iedereen Stijn de bal eerder op pakken dan de aanstormende Aquila aanvaller. Toch geven we net als bij de 1-1 opnieuw een cadeautje weg. Wat geluk, gepriegel en wat ruzie met de bal hier en daar zorgt er voor dat de bal ineens vrij voor open goal ligt en de Dreumelse aanvaller ditmaal een ere treffer mag vieren. 2-7.

Het slot akkoord is voor Bart. Afgelopen training waren we aan het afwerken en toen zei ik het al een keer tegen Bart: ‘Moet dat nou zo mooi?’. Bart lacht en geniet tijdens het maken van de goals. Zo kan Bart hele mooie dingen doen maar zien we eerst Bart nog misschien wel het meest opmerkelijk voetbal moment ooit maken. Een goede aanval zorgt voor een nieuwe goal, zo lijkt het want de bal is de keeper al gepasseerd en rol tergend langzaam richting de doellijn. Bart is hier het eerste bij en waar iedereen wacht op het tikje van Bart, wil Bart het te mooi doen en de bal onder zijn voet door halen om vervolgens met een hakje te scoren. Dit gedraai van Bart zorgt er echter voor dat hij de bal precies voor de doel lijn uit verdedigd en tot ieders verbazing wordt het geen goal.

Waar ik naar toe wil is dat Bart zijn momenten ook kan afwisselen juist met dit gedraai met geniale momenten. Zo blijkt uit het slot akkoord van de wedstrijd. Bart dribbelt en soleert door de defensie van Aquila. Het slepen, kappen, draaien en de absolute controle over de bal zorgen er voor dat al zijn tegenstanders en zelfs de keeper op de doellijn kansloos zijn en Bart maakt prachtig de 2-8.

Een knappe en goede prestatie. Zeker de fase waar we goed door blijven komen over de flanken en scoren middels de voorzetten zijn als trainer echt om van te genieten. De jongens maken goede stappen. Voor de oplettende lezers heb ik het vandaag alleen over de jongens gehad. Namelijk ons meisje kampt met een blessure waardoor ze er vandaag niet bij kon zijn, we hopen dat ze volgende week weer mee kan doen.

Volgende week spelen we thuis tegen Victoria’28/SCD combinatie. De ploeg wist vandaag hun eerste beker wedstrijd ook overtuigend te winnen met 10-2. Zij gaan dus aan de leiding en geven een duidelijke signaal af dat het volgende week niet voor niks gaat zijn. We moeten goed zijn, en zorgvuldig, misschien wel beter omgaan met de kansen en uitgaan van onze eigen kracht dan gaan we weer voor het maximale en hopen we na deze wedstrijd te kunnen door bekeren. Volgende week dus, 10:30 thuis op ons eigen sportpark, hoop jullie dan weer te zien, bedankt!

Oja Sven, fijne vakantie!

6d4ee400-6b46-4f5e-be8a-73cfac76062f