Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

16 april 2018

SVHA JO11-1 dendert nu over Quick 1888 heen

Wie SVHA JO11-1 dit jaar volgt zal opvallen dat de ploeg in een goede stijgende lijn zit. De ploeg word steeds beter als team, individueel maar ook in de resultaten. Zo werd vorige week nog mede koploper DVOL verslagen in de 2e klasse. Vandaag kwam een nieuwe test in de vorm van Quick 1888. De degraderend eerste klasser uitkomend op een prachtig sportpark was gebrand om een goed resultaat na de 1-5 overwinning in Zetten vorige week.

Wanneer de wedstrijd begint is het de eerste 5 minuten heerlijk om SVHA te zien voetballen. De ploeg uit Herveld brengt zich onder de grote(!) druk niet in de problemen en blijven er voetballend onder uit komen. Het resulteert in een 2-tal grote mogelijkheden via Bart. Vooraf was al door de trainer aan de jongens verteld dat we deze jongens snel pijn moeten doen door snel te scoren. Mentaal zal de ploeg snel in elkaar vallen maar dit laten we na in de openingsfase.

Daarna blijkt al snel dat de jongens uit Nijmegen daadwerkelijk kunnen voetballen. Met name de nummer 7 van Quick 1888 was fantastisch. Dezelfde grote als Lev van Hulst soleert de smaakmaker op het middenveld en vecht hij gretig de duels uit met Lev. Quick wordt gewoon echt wat beter, wij worden slordiger en houden net als vorige week moeilijker de bal in de ploeg. Echt hele grote kansen levert het voor Quick 1888 niet op, veel schoten uit de 2e lijn die voor onze doelman Stijn van Bergen echt geen probleem meer zijn.

Toch hebben we het moeilijk, Quick wat met 2 spitsen op onze defensie speelt heeft veel dreiging en we kunnen de enorme ruimtes op het middenveld maar moeilijk bespelen. Toch hebben wij een heerlijke kwaliteit die veel tegenstanders van ons niet hebben. En dat is dat we enorm makkelijk, en altijd kunnen scoren. En wie anders dan onder 11 topscorer Bart Winnemuller die met een harde, droge lage knal de keeper verschalkt en Herveld op voorsprong zet. 0-1!

Vlak na de openingstreffer is het Mart Vink die gretig op zoek gaat naar een goal en deze ook vind. De motor aan de rechterkant van het veld moest steeds van ver komen omdat zijn directe tegenstander steeds heel diep stond. Toch vond Mart ook de energie om te aanvallen en maakt de marge 2. 0-2!

Niet veel later neemt Lev een corner hard en laag. De keeper verkijkt zich op de inzet en werkt tot iedereen zijn verbazing in de eigen goal. Omdat de goal anders ook was binnen gevallen geven we de treffer toch aan Lev. Hij zet daarmee ook de rust stand op het scoreboord. 0-3!

Na rust is het spelbeeld gelijk. Veel golft het spel op en neer en is het zeker voor de neutrale een leuke wedstrijd om te kijken. Wat opvalt is dat Quick 1888 te snel voor het schot wilt kiezen. Zeker met een stabiele doelman als Stijn lijken al deze pogingen tevergeefs. Aan de andere kant probeert SVHA het vooral in de omschakeling of via de flanken. Dat loont bijna voor Bart maar hij raakt de paal.

Iets later komt Quick via een prachtige aanval op een goede 1-3. Vanaf de aftrap is het dan direct raak en zijn definitief alle intenties van Quick 1888 om nog te winnen aan de kant gegooid. De verre uittrap van Stijn wordt niet goed ingeschat door de Nijmeegse verdediging maar wel door Isa, die 1 op 1 met de keeper gaat, goed kijkt, en behendig en koel binnen schiet. 1-4!

Als het dan niet veel later via Mart ook nog 1-5 wordt lijken we net als vorige week weer eenvoudig te winnen met toch weer een geflatteerde uitslag. Iedereen die de eerst 20 minuten heeft gezien had gewoon door, dat dit een lastig potje zou worden. Toch blijkt zoals de trainer voorspelde als we Quick 1888 pijn doen door snel te scoren, en zeker achter elkaar dat de behendige ploeg uit Nijmegen zou breken. Dat gebeurd en ook volledig.  De aanvallende intenties zijn er nog voor de handige nummer 7 en de nummer 8 over de flank van Quick 1888 maar verder blijft het voornamelijk uit.

Toch scoort Quick nog een keer. Eerst nog pakt Stijn een inzet van Quick prachtig in 2 instanties. Dan lijkt de aanval zijn afgeslagen en schiet de Quick middenvelder tevergeefs weer uit de 2e lijn opnieuw richting de goed opgestelde Stijn. Echter verkijkt de doelman zich en glipt de bal zo door de duimpjes heen van de goalie. 2-5.

Het slotakkoord is voor Mart die zijn hattrick verzilverd na een rebound. De gretigheid van Mart vandaag en puur op inzet en veel loopvermogen pakt Mart zijn welverdiende beloning en is hiermee niet alleen hattrick hero vandaag, maar ook de man of the match. 2-6!

In ons drukke programma blijven we spelen, en waar veel teams vrij zijn volgende week, spelen wij gewoon. Ditmaal thuis om 10:30 tegen SCP. SCP is een prima 2e klasser die niks te verliezen heeft tegen de koploper uit de 2e klasse. Die status hebben we en tegenstanders zullen anders tegen ons gaan voetballen. Wij zullen daar mee om moeten gaan en moeten leren van deze wedstrijden want we hebben nog genoeg om aan te werken, op naar weer een week hard trainen en werken, op naar zaterdag, graag weer tot dan!