10 april 2017

SVHA JO11-1 deelt tik uit in de titelrace aan Arnhemse Boys

Wat begint het weer heerlijk weer te worden. Het zonnetje stralend aan de hemel, lachende gezichtjes en waar wij altijd veel publiek trekken was het vandaag in nog grotere aantallen. Het Arnhemse Boys uit Arnhem zuid reisde vol vertrouwen af naar het mooie Herveld, vol vertrouwen gingen ze de strijd aan met het moeizaam presterende SVHA. Toch bleek SVHA vorige week alweer het voetbal gevonden te hebben, vandaag de taak om dat een vervolg te geven.

De scheidsrechter fluit voor de start van de wedstrijd en het mogen duidelijk zijn dat ondanks de ongeslagen status van Arnhemse Boys, dat SVHA totaal geen boodschap heeft aan de status van de Arnhemmers. Frivool en kundig combineert de JO11-1 van SVHA er vrolijk op los. Het laat werkelijk geen moment de Rood-Witte ploeg uit Arnhem in de wedstrijd komen. Terwijl Mart Vink en Senne Pieters aanvallend elkaar moeiteloos vinden, verdedigen Maurice Siefkes en Roan Gaal uitstekend. Cas van Schaik en Jay Daniël blinken uit in het pendelen tussen aanvallen en verdedigen. De laatst genoemde zorgt voor het eerste kansje van de wedstrijd. Vanaf een flinke afstand volleerd de jonge middenvelder zijn inzet naar de goal, hij raakt hem goed en hard maar de keeper krijgt de bal recht op zich af.

IMG_1409

SVHA krijgt meerdere kansen en blijkt nog niet heel gelukkig in de afronding te zijn. Mart Vink vind de keeper op zijn weg terwijl Senne Pieters net over schiet. Ook Cas van Schaik krijgt een goeie kans maar schiet met de linker voet net naast in het zijnet. Toch is het deze zelfde Cas die de openingstreffer op het scoreboord zet. We scoren nauwelijks uit corners maar ditmaal mag het dan een keer zo zijn. In eerste instantie word de corner nog uitverdedigd maar de afgeslagen bal word door Cas direct op de goal geschoten, wat bleek, geen makkelijk schot want het moest uit de draai gebeuren. Toch valt de dik verdiende 1-0 binnen!

Zichtbaar zijn de trainers van Arnhemse Boys aangedaan door het sterke spel van SVHA. Op de goede centrale verdediger en de doelman van de Boys na is er niemand die er aan te pas komt. Zo heeft Stijn van Bergen ook nauwelijks iets te doen de eerste helft wat ook echt te danken is aan het enorm sterke spel van Roan Gaal en Maurice Siefkes. De 2-0 lijkt dan een feit wanneer een uitstekende steekpass van Senne Pieters de doorgelopen Bart Winnemuller 1 op 1 zet mer de Arnhemse doelman. Normaliter is dit een garantie voor een doelpunt, Bart is namelijk altijd goud waard in zijn afronding, de middenvelder is echter niet heel snel en besluit dus ook om in plaats van door te lopen, vroegtijdig te schieten. Het is een goed schot, met veel kracht naar de hoek toe, maar toch heeft de doelman opnieuw een antwoord. De doelman is absoluut degene die de ploeg op de been houd.

Een kleine 10 minuten voor de rust verzuimen ook Senne Pieters en Cas van Schaik om de voorsprong uit te breiden. Waarna in de laatste 5 minuten Arnhemse Boys eindelijk van zich laat zien. Een hard schot naar de hoek word goed gepakt door Stijn van Bergen. Het is één van de weinige wapen feitjes van Arnhemse Boys.

In de rust krijgt de jonge ploeg de complimenten. Het heeft veel energie gestopt in de eerste helft en het enige verwijt wat te maken is dat we niet 4-0 voor staan. Het behoud de Arnhemse club in de race en nog alle opties open tot een goed resultaat. De trainer waarschuwt zijn groep voor de tegenstander die komen gaat en dat we goed met de bal om moeten gaan.

Zoals wel vaker is de rust onze grootste tegenstander, want opnieuw beginnen de Groen-Witte zwak aan de 2e helft. Ook laat Arnhemse Boys voor het eerst in de wedstrijd zien waarom het (gedeeld) bovenaan staat. Het brengt veel druk op de goal van SVHA. Met een 4 tal kansen binnen de eerste 5 minuten na rust lijkt het een kwestie van tijd voor Arnhemse Boys gaat scoren. De trainer brengt een extra verdediger in om meer rust te krijgen, dit lijkt wel iets te helpen maar kan niet voorkomen dat de op dat moment verdiende gelijkmaker op het scoreboord komt. 1-1.

IMG_1432

Na de gelijkmaker blijft SVHA het wel lastig houden met Arnhemse Boys, maar het gaat zelf ook weer wat terug doen. Het kan niet echt meer in het voetballende spel van de eerste helft komen maar mede door de goede lange ballen van Stijn van Bergen kan Senne Pieters gevaarlijk worden. De vlugge aanvaller speelt zichzelf 2 keer vrij, waar nog één keer de keeper redding kan brengen 1 op 1 kan de 2e keer de aanvaller niet de controle krijgen over de bal en ziet opnieuw de keeper redden. Aan de andere kant houdt Stijn van Berger met een prachtige redding zijn ploeg nog steeds op gelijke hoogte. Mooi om te zien hoe heel SVHA de doelman bedankt voor de mooie redding.

In de slotfase van de wedstrijd heeft Arnhemse Boys het betere van het spel. Toch gaat de grootste kans van de slotfase naar SVHA. Bart Winnemuller krijgt de bal goed terug gelegd van Senne Pieters die net ongelukkig de bal niet in de goal ziet verdwijnen maar redding van een Arnhems been ziet komen. Buiten nog een paar mogelijkheden van Arnhemse Boys die niet heel gevaarlijk meer worden komt de wedstrijd tot een einde. Een tevreden SVHA en een enorm balende koploper die zoals meerdere ouders van de tegenstander niet konden begrijpen waarom SVHA zo laag stond op de ranglijst.

Een verdiend punt gezien de wedstrijd. Op basis van de eerste helft was SVHA echt 2 klasse beter dan zijn Arnhemse leeftijdsgenoten. Echter in de 2e helft moest SVHA echt zijn meerdere erkennen in de Arnhemse Boys. Daarom een verdiend punt omdat je hem ook nog kan verliezen in de 2e helft. Echter vraag ik me af als we de eerste helft ons belonen met 3 á 4 treffers of de Arnhemse Boys in de 2e helft ook nog hetzelfde had kunnen opbrengen. Ik denk het niet, dus jammer ja, maar tevreden met het goede spel tegen deze goede tegenstander.