Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

14 mei 2018

SVHA JO11-1 blijft op koers tegen Leones

Een wedstrijd tegen de hekkensluiter is nooit makkelijk. Juist omdat deze ploeg al zoveel verloren heeft, heeft deze ploeg niks meer te verliezen. Als je als koploper dan ook nog op bezoek komt dan zullen alle motivatie speeches voor de jonge ploeg van Leones moeiteloos binnen dringen. Aan de andere kant waakt voor ons onderschatting, want laat het nog steeds geen misverstand zijn, wij kunnen en mogen niet boven onze stand leven. We zullen week in, week uit goed moeten zijn want anders krijg je de deksel op je neus.

Als de wedstrijd begint is het moeizaam voor de Groen/Witte. We komen er niet of nauwelijks aan te pas en zoeken tevergeefs de ruimte. Te snel kiezen we voor de lange bal wat voor veel balverlies zorgt. We komen er ook niet voetballend aan toe op het middenveld wat er voor zorgt dat het oppurtunisme van Leones beloond word, meermaals in de openingsfase neemt de ploeg uit Beneden-Leeuwen onze doelman Stijn van Bergen onder vuur. Stijn die de laatste weken in uitstekende vorm verkeerd pakt de kansen van Leones. Het lijkt in de eerste 10 minuten een totale off day van SVHA zoals het ook al moeite had met minder geklasseerde ploegen als SCP en Victoria/SCD.

Als Leones dan ook nog (dik verdiend) op voorsprong komt lijken we nog niet echt een vuist te kunnen maken. We huppelen rond op het veld en gaan moeiteloos mee in het niveau van onze tegenstander. Als een individuele actie van Tim van Lent dan eindelijk de wedstrijd voor ons open breekt zijn we los. Tim speel zichzelf vrij en schiet hard en fraai raak aan de binnenkant van de kruising en laat de keeper van Leones kansloos. 1-1!

Vlak na de 1-1 begint SVHA meer te drukken, het is beter aan de bal maar door hulp van Leones komen we op voorsprong. Een corner van Tim draait naar binnen, de verdediger van Leones doet er alles aan om de binnen draaiende voorzet weg te werken maar hij treft zijn eigen goal. 1-2.

Na de 1-2 is SVHA eindelijk los. Eindelijk laat de koploper van de 2e klasse 07 zien waarom het bovenaan staat. Het spel wordt steeds beter en zonder heel groot te zijn komt het op een 1-3 voorsprong. Ditmaal via onze topscorer Bart Winnemuller die voor onbekende lijkt alsof hij dit met een gelukje binnen frommelt maar voor de kenners weten dat Bart met deze sleepbeweging terwijl hij met zijn rug naar de goal stond heel erg bewust maakt, de voorsprong dus 1-3!

Na rust zorgt Bart ook al snel voor de 1-4, met een typische 1 op 1 waar Bart er voor kiest om om de keeper heen te slalommen en binnen te werken met links. Wederom een prachtige goal voor Bart die hierna gretig op zoek gaat naar zijn hattrick, deze maar niet lijkt te vinden ondanks de grote kansen die Bart nog krijgt. Zo groot dat Bart gewoon boos op zichzelf wordt voor het missen van de kansen.

SVHA is helemaal los en dat heeft met name te maken met het fantastische spel van Dries Vonk van Noordegraaf die eerder dit jaar steeds terug viel in ziekte en steeds maar niet zijn vorm te pakken kreeg. Conditioneel achter bleef maar ook wedstrijd ritme tekort had en zichtbaar frustreert over zijn eigen spel rond liep. Toch is Dries weer helemaal terug. De jonge pupil is dominant en heersend de laatste wedstrijden. Zo helemaal vandaag waar Dries steeds fraai deed open draaien en de ruimte aan de andere kant ging zoeken. Dries beloond deze fantastische wedstrijd met een kopgoal uit een corner 1-5.

Het slotakkoord namens SVHA is voor Lev van Hulst. De middenvelder scoorde de vorige wedstrijd al 3 keer maar deed dat vandaag opnieuw, en opnieuw vanaf rechts. Hij wordt perfect bediend door Bart waar hij alleen nog maar de trekker hoeft over te halen. Ook met het mindere been maar dat mocht de pret niet drukken. 1-6!

Met een gewaagde wissel en een 2 spitsen, 1 verdediger wissel proberen we nog even wat te forceren en een aantal goals mee te pakken. Helaas werkt de wissel niet en krijgen we hierdoor nog een goal (wel een mooie!) tegen. Het maakt de eindstand op 2-6.

Voor wie het gemist heeft dit weekend, geen zorgen. We spelen alweer aankomende dinsdag. Een thuiswedstrijd, dus mocht je niks te doen hebben op een mooie lente avond. Kom eens kijken, kom ons aanmoedigen tegen opnieuw een nieuwe hindernis. Ditmaal DIO’30 die ook onderin mee draait, tot op heden zegt dat helemaal niks want daar hebben we het moeilijkste tegen. Dus kom kijken aanstaande dinsdag om 18:45! Tot dan!