18 september 2017

SVHA JO11-1 bekert moeiteloos door na winst op Uchta

Vandaag stond de laatste beker ontmoeting op het programma. Na overtuigend gewonnen te hebben van Aquilla en Victoria/SCD combinatie. Was vandaag het in de lagere klasse geplaatste Uchta aan de beurt. Bij winst of een gelijkspel bekeren we door. Trainer Roy Kuiper was duidelijk vooraf; ‘Jongens, wij kunnen beter voetballen, is dat een reden om rustiger aan te doen? Nee! We gaan vol voor de winst, vol voor de aanval en het doel is om zoveel mogelijk aanvallen te creëren met 4 passes vooraf. Wie niet alles geeft, zich niet aan onze opdrachten houdt wordt gewisseld. Dus denk er aan. Niet alleen strijd en de wil om te winnen. Die is er bij jullie wel, maar ik wil goed voetbal zien. Stijn, jij speelt niet de bal lang, we bouwen op vanuit achter. Jay en Raoul, hou de rust achterin. Middenvelders zorg dat je aanspeelbaar bent en zoek Bart. Zijn we er klaar voor!? Lets gooo!’.

Tijdens de warming up is het al duidelijk dat onze tegenstander onder de indruk is van de koploper in de bekerpoule. Onze warming up vorm vooraf is zichtbaar iets waar de jonge Uchta mannen van op kijken. Wanneer de wedstrijd begint is het duidelijk dat SVHA veel en veel beter is. Of het gewenste spel van de trainer terug te zien is? Nee dat niet. De passing is onzorgvuldig en de laatste eindpass ontbreekt eigenlijk te vaak. Staat het dan nog 0-0? Nee tegen het einde van de rust staat het 5-0. Een 4x Bart Winnemuller en 1x Mart Vink. Slechts eenmaal gaat die met een goede aanval, verder is het voornamelijk gebruik maken van de onkunde van Uchta.

In de rust hebben we dus geen tevreden trainer. Toch wordt de trainer gelukkig van het feit dat jongens als Tim van Lent, Lev van Hulst en Dries Vonk Noordegraaf dit al zeggen voordat de trainer zijn praatje doet in de rust. We hebben de speciale opdracht van 4 keer overspelen en dan een kans creëren maar 1 keer voltooid. Tegen een zwakke tegenstander als deze moeten we gewoon meer brengen. We maken goals, daar valt niks van te zeggen, maar weinig tot niet met echt goed voetbal. De trainer vertelt de mannen: ‘Kijk eens daarheen (wijst naar alle ouders). De tweede helft spelen we naar onze ouders toe. We gaan beter voetballen, we gaan laten zien wat we kunnen en er een goede 2e helft van maken.’.

In de 2e helft wordt al een stuk beter gevoetbald. Meer rust op het veld zorgt er voor dat we de jonge Uchta mannen helemaal zoek spelen. Naast dat we nog een hoop kansen missen, maken we nu wel veel goede aanvallen en combineren we de speciale opdracht met doelpunten en met kansen. Het spelen tegen een tegenstander die weinig gas terug geeft maakt het moeilijk voor onszelf om er een kwalitatief goeie pot van te maken. Toch hebben we de 2e helft gedaan wat we moesten. We scoren 7 keer de 2e helft met doelpunten van 3x Bart, 2xLev, 1x Mart en 1x Tim. We krijgen helaas nog een doelpunt tegen. In een poging tot opbouwen gaat er wel eens wat fout en wordt een verkeerde inspeel pas keihard afgestraft, dat is niet erg, de intentie om te voetballen, ook vanuit achter was er zeker. Voor de oplettende lezer die zich nu af vraagt hoe vaak lukte nu de speciale opdracht met 4 passes voor een grote kans / doelpunt, dit kwam op een totaal van 6 keer uit, in de 2e helft lukte dit dus 5 keer waar de trainer goed mee kon leven. Einduitslag: 1-12.

Vanaf volgende week begint de competitie dus. Dan starten we voor het eggie. De eerste tegenstander is dan Kesteren JO11-1. Kesteren speelde in het bekertoernooi best aardig en won zelfs een keer met 14-0. We moeten dus weer op ons best zijn. We zullen veel meer weerstand krijgen dan vandaag. Kunnen we dat? Ja zeker, we gaan deze week weer keihard trainen en hopelijk aanstaand weekend gaan we weer een mooie pot voetbal laten zien. Wederom uit, we trappen af om 10:00 in Kesteren. Bedankt weer voor jullie support!

86032421-2c33-45a6-9bbf-544d0601bbb6