20 oktober 2019

SVHA JO10-1 maakt er een spannende bekerwedstrijd van

Op een echte herfstachtige oktoberochtend moest JO10-1 naar DVOL om een vervolgwedstrijd te spelen voor de beker.
Helaas hadden we Noud ziek, dus gingen Jens en Yent als invallers met ons mee naar Lent. Wat hebben zij ons goed geholpen!
We waren lekker gestart en al gauw scoorde Luca het eerste doelpunt. Helaas werd deze algauw beantwoordt met een doelpunt van de tegenpartij: 1-1. Dit zou een wedstrijd worden met twee partijen die aan elkaar gewaagd zijn. Na de eerste time-out kregen we eerst een tegendoelpunt om onze oren, maar deze maakte Senn al gauw goed met voorzetten van Noor door er vervolgens twee te scoren, waardoor we met 2-3 voorstonden. Een eigen doelpunt van DVOL leidde vervolgens tot een voorsprong van 2- 4. Toch weer een ronde verder in de beker??
Aan keeper Mels lag het niet, die keepte super, geweldig hoe hij de ballen tegenhield! Ook complimenten voor verdediger Thijs die met zijn lange uithalen die bal steeds weer ver naar de overkant wist te brengen. Net voor de rust wist DVOL toch door onze verdediging te komen en maakte de 3-4.
Rust.
Peptalk door Roy, geen halve ballen meer, volop er tegenaan gaan! Helaas wisten de jongens en meisje van JO10-1 elkaar de tweede helft minder te vinden in het veld. Het werd 4-4, 5-4. Gelukkig maakte Cas er in de laatste 10 minuten gelijkspel van. 5-5. Maar wat nu? We hebben in de beker te maken met een Knock Out systeem. 10 minuten doorspelen, penalty’s nemen?? Aangezien de kinderen gewend zijn aan penalty’s nemen na afloop van een wedstrijd, stonden zij al klaar in een rijtje. We gaan dus penalty’s nemen, 5 stuks. Daarin viel de beslissing: DVOL won met de penalty’s en gaat dus verder. Voor ons een ervaring rijker en op naar volgende week zaterdag, weer een gewone competitiewedstrijd!