Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

12 september 2016

SVHA JO-11-1 doet zichzelf tekort tegen DFS JO-11-2

Voor de eerste competitie wedstrijd van de vernieuwde E1 dit jaar stond de uitwedstrijd tegen DFS op het programma. De vernieuwde E1, of beter bekend als de Jongens onder 11-1 groep van 2016-2017. Ik zeg vernieuwde E1 omdat er slechts één over bleef van de succes ploeg van vorig jaar. Stijn van Bergen doelman, is gebleven in de E1. Verder werd de E1 aangevuld met Maurice Siefkes en Senne Pieters die beide over kwamen van de E2 van vorig jaar. De overige 6 spelers(Tim Berends, Cas van Schaik, Roan Gaal, Jay Daniël, Bart Winnemuller en Mart Vink) kwamen allemaal over van de F1. De trainers voor dit jaar zijn Sven Oppel en Roy Kuiper.

Wanneer de wedstrijd begint is er eigenlijk niks aan de hand. De spelers staan op scherp en  de aanvallende intenties van deze jonge groep zijn snel herkenbaar. Slalommend en combinerend werkt SVHA richting een 2-0 voorsprong. Helemaal niks aan de hand en DFS lijkt er geen antwoord op te hebben. Helaas schiet de bal toch een keer over alles en iedereen heen en weet DFS de aansluiting te vinden. Tevens ook meteen het antwoord op het aanvallende spel van SVHA. De ballen worden lang geschoten achter de defensie van SVHA waar de verdedigende taken niet goed worden uitgevoerd en de goals makkelijk worden weg gegeven. Helaas maakt SVHA de vele kansen die zij toch krijgen niet meer af en kijkt het bij de rust al tegen een 3-2 achterstand aan.

In de rust worden de jongens nogmaals op scherp gezet en verteld dat hier absoluut niet verloren hoeft te worden. Ondanks dat DFS meer dan ons wist te scoren was het voetballend absoluut niet de betere ploeg. Dat vonden de jongens zelf ook. Niet voor niets kregen de Opheusdenaren slechts 3 kansen die zij alle wisten te benutten terwijl dit voor SVHA zeker het dubbel aantal kansen resulteerde maar slechts een derde wist om te zetten in doelpunten.

Na de rust lijken de jongens even niks meer mee gekregen te hebben van de peptalk van de trainer en word er binnen de minuut al de 4-2 weg gegeven. Wederom door niet goed verdedigen geven we kinderlijk eenvoudig een doelpunt weg. Toch blijft het enorme aanvalsspel van SVHA de overhand houden in de wedstrijd. Dit maal zetten de mannen het wel om in doelpunten en werken de Hervelders snel naar een 4-4.

Hierna lijkt weer ineens alles mis te gaan. Iedere lange bal van DFS lijkt een opgave te zijn voor SVHA. We kunnen er geen antwoord op vinden en DFS profiteert eenvoudig bij iedere uitbraak. SVHA weet wel te scoren via een prachtgoal van Senne Pieters maar ziet inmiddels toch weer DFS de leiding te hebben genomen met 7-5. SVHA laat in deze periode enorme kansen liggen, kansen voor open goal, 1 op 1 situaties en goede schiet kansen worden om zeep geholpen. Wel benut Bart Winnemuller in de slotfase nog een penalty heel koelbloedig die hij ook zelf verdiende.

Niet veel later floot de scheidsrechter maar snel voor het einde van de wedstrijd en blijft SVHA in haar eerste wedstrijd steken op een 7-6 nederlaag. Waar de ploeg aanvallend zeker een dikke voldoende scoorde is er verdedigend echt nog wel wat winst te behalen. Ook in de afronding bleken we niet gelukkig en ondanks de 7 tegen doelpunten hadden we zelfs nog genoeg kansen op de winst.

Na afloop was Stijn van Bergen er kort over ‘We hebben niet goed verdedigt’ en legde Jay Daniël vooral de schuld bij het fysieke spel van DFS ‘Ze schopte en beukte ons alleen maar uit het veld’. Tim Berends zocht het bij zichzelf ‘Ik had vaker kunnen scoren vandaag, dan hadden we gewonnen’. Cas van Schaik had er de beste analyse op ‘We hebben gewoon niet genoeg gescoord vandaag’.

In de kleedkamer speelde vooral Stijn van Bergen als DJ terwijl Tim Berends aantoonde de nieuwe oplvoging te zijn van Lil’Kleine en Ronnie Flex te zijn. Midweeks spelen we nog voor de beker maar volgende week spelen we thuis tegen Blauw Wit die ook haar eerste competitie wedstrijd verloor. Aanvang 10:30, tot dan!