Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

3 december 2018

SVHA in pittige derby langs SDOO

HERVELD – SVHA heeft zaterdag de derby met SDOO in de vijfde klasse D verdiend en overtuigend met 3-0 gewonnen. Voor de Hervelders was het de eerste zege sinds 14 oktober. SDOO haalde uit de laatste vier duels slechts één punt.

Alle ingrediënten waren zaterdagavond aanwezig voor de derby SVHA-SDOO. Een flinke snuf vuurwerk van beide supporterskampen plus een toefje opruiend gezang, een mespunt agressie in de duels en wat peper middels gele kaarten en een rode. En drie goals om de pittige Betuwse strijd af te maken, wel alle drie voor de thuisclub.

Dat de Hervelders wonnen, was zwaar verdiend. Vanaf minuut 1 straalde SVHA uit dat de drie punten op het regenachtige en winderige sportpark Jan van Baal zouden blijven. Iedere speler van SVHA was fel in de duels en soms te fel. De Heterenaren hadden er geen verweer tegen. En hielpen de thuisploeg door matig verdedigen ook aan de drie goals.

De eerste viel na een kwartier uit nota bene een (verre) ingooi, Yosry Hassan profiteerde: 1-0. Tien minuten later strafte Sjoerd Veldhorst Heterens gepruts af. Diep in de tweede helft maakte Veldhorst ook nog 3-0, waarbij de SDOO-defensie wederom te laks was. SVHA speelde toen al in ondertal, vanwege rood voor Mark van Eldik (afreageren op tegenstander die hem vasthield).

Arbiter Jan Crienen had de handen vol aan de Betuwse voetballers die regelmatig over de schreef gingen, maar na afloop gebroederlijk een biertje dronken in de volgepakte kantine in Herveld.

Bron De Gelderlander Hans Schmeinck, foto Fons Sluiter