1 mei 2015

SVHA heeft een makkelijke avond bij Loo

Donderdag 30 april stond de competitiewedstrijd Loo 1 – SVHA 1 op het programma. De wedstrijd begon om 19.15 uur in de avond. Loo staat voorafgaand aan dit duel stijf onderaan in de competitie, op een 12e plaats.

De ploeg haalde slechts 5 punten uit 19 wedstrijden. Afgelopen zondag verloor de ploeg thuis met 1-2 van CHRC. SVHA staat op een 10e plaats in de competitie met 20 punten uit 19 wedstrijden. Afgelopen zondag verloor de ploeg thuis met 1-4 van SDOO. Bij winst tegen Loo klimt de formatie van Henk Stuivenberg naar de 8e plaats. Het eerst duel tussen beide ploegen eindigde in een 2-1 overwinning voor SVHA. Loo kwam destijds nog wel op een 0-1 voorsprong, maar door doelpunten van Pieter Mantel en Roy van de Vooren werd de overwinning veilig gesteld.

Bij SVHA ontbreken Jesse Schreuders, Jeroen Janssen en Roy van de Vooren vanwege andere verplichtingen. Jeroen van Boldrik is geschorst na zijn rode kaart afgelopen zondag tegen SDOO. Hierdoor sluiten Ronald Evers, Wesley Ebbeng en Bart van Olderen aan bij de selectie. Laatstgenoemde scoorde de laatste tijd veel doelpunten voor het tweede elftal. Ook was de aanvaller trefzeker in de uitwedstrijd tegen Oranje SC op 19 april jl. De opstelling ziet er als volgt uit: Sjoerd Veldhorst is de doelman. Leon Latta staat linksback, Jelmer IJkhout staat rechtsback, en het centrale duo achterin wordt gevormd door Twan Aarnink en Harm Ariese. Het middenveld wordt bezet door Nelson Konu, Elkjaer Rikken en aanvoerder Pieter Mantel. De voorhoede bestaat deze keer uit Rogier Jansen (links), topscorer Ali Saleh (spits) en Jules Merkus (rechts).

SVHA begint, net als tegen SDOO geweldig aan de wedstrijd. Een afgeslagen corner komt bij Jules Merkus terecht. Hij ziet zijn schot moeizaam verwerkt worden door de doelman van Loo. In de rebound is het Harm Ariese die de bal in het doel kan tikken. Harm Ariese lijkt patent te hebben op vroege openingstreffers, want vorige week had de verdediger slechts 1 minuut nodig om te scoren. Vandaag ligt de bal na 2 minuten spelen al in het net, 0-1.

Met deze vroege openingstreffer is het geen garantie dat het spel beter wordt, want vorige week ging de ploeg van trainer Henk Stuivenberg verder achteruit voetballen. Vandaag lijkt daar geen sprake van, want na een kleine 10 minuten spelen komt de ploeg al op een 0-2 voorsprong. Ali Saleh verovert de bal na geklungel achterin bij Loo. De spits loopt richting doel, en verschalkt met een bekeken schot de keeper van Loo. Dit is voor Ali Saleh alweer zijn 8e treffer van het seizoen, en dit mag de cornervlag ook weten, die betrokken wordt bij het vieren van zijn treffer.

SVHA neemt na de snelle 0-2 voorsprong geen gas terug, en gaat op zoek naar de 0-3. Deze komt er bijna. Een prima aanval belandt uiteindelijk bij aanvoerder Pieter Mantel die zijn inzet met links net naast het doel ziet verdwijnen. Na een kwartier had SVHA de wedstrijd al vroegtijdig kunnen beslissen. Dit gebeurt dus niet.

Het spel is de eerste 25 minuten redelijk tot goed, maar door het felle spel en het vele (na)trappen van Loo komt SVHA moeilijk tot voetballen toe in het tweede gedeelte van de 1e helft. Zo krijgt Ali Saleh drie flinke schoppen te verwerken. De schoppen zijn zo erg, dat hij hierdoor de tweede helft, en de rest van het seizoen zal moeten missen vanwege een blessure.

Het laatste gedeelte gaat SVHA minder goed voetballen, en voert Loo de druk ietsjes op. Sjoerd Veldhorst krijgt geel na een handsbal, en niet veel later krijgt ook Jelmer IJkhout geel voor een overtreding.

Loo komt aan het einde van de 1e helft bijna terug in de wedstrijd. Een schot van de aanvaller van Loo belandt op de lat. SVHA komt niet meer aan voetballen toe. Loo daarentegen komt dankzij vechtlust beter in het spel. Voetballend is de ploeg erg matig, maar omdat SVHA verzuimt de 0-3 maken is het nog altijd een wedstrijd op sportpark Immerloo.

Als de scheidsrechter fluit voor de rust, overheerst er toch een kleine teleurstelling bij de ploeg van trainer Henk Stuivenberg. De ploeg had het zich al veel makkelijker kunnen maken door zelf de 0-3 te maken.

In de rust wordt de geblesseerde Ali Saleh vervangen door Bart van Olderen, die de laatste weken in een zogeheten ‘flow’ zit.

Na de rust is er meteen een goede mogelijkheid voor SVHA. Een prima pass van Nelson Konu (die overigens weer veel ballen afpakte) komt terecht bij Rogier Jansen die iets te gehaast schiet, en zijn inzet over het doel ziet verdwijnen.

SVHA herpakt zich dus aan het begin van de 2e helft. Het krijgt later in de 2e helft goede mogelijkheden. O.a. Leon Latta die is opgekomen schiet net naast het doel, en Pieter Mantel ziet een inzet gepakt worden door de keeper van Loo.

Met nog 20/25 minuten spelen is de stand nog 0-2, terwijl het al 0-5 had kunnen staan voor SVHA. Loo voert de druk opnieuw iets op, maar doelman Sjoerd Veldhorst krijg weinig tot niets te doen in de 2e helft.

Leon Latta wordt in het laatste gedeelte van de 2e helft afgelost door Ronald Evers, en niet veel later komt ook Wesley Ebbeng in het veld voor Nelson Konu. Wesley Ebbeng komt rechtsback te voetballen, waardoor Jelmer IJkhout doorschuift naar de positie links op het middenveld.

In de laatste 10 minuten valt eindelijk de 0-3. Na een slim passje van Rogier Jansen heeft Bart van Olderen vrije doortocht naar het doel van de tegenstander. Bart van Olderen omspeelt de keeper, en schiet de bal met links in het doel.

Niet veel later maakt de aanvaller ook zijn tweede doelpunt van de avond. Een voorzet van Ronald Evers vanaf de linkerkant kan door de aanvaller, opnieuw met links, in het doel worden gewerkt, 0-4. Het is voor de aanvaller alweer zijn 5e treffer voor het eerste elftal, terwijl de aanvaller toch vaker bij het tweede elftal meespeelt.

Na de 0-4 laat Loo alles lopen, en SVHA krijgt de kans om uit te lopen. Dit lukt niet meer, en de scheidsrechter fluit na 90 minuten voor het einde van de wedstrijd. De 3 dik verdiende punten kunnen worden bijgeschreven, waardoor de ploeg op een 8e plaats komt te staan met 23 punten uit 20 wedstrijden. Een aderlating voor de ploeg is wel dat het topscorer Ali Saleh waarschijnlijk de laatste twee wedstrijden moet missen vanwege een blessure.