23 augustus 2014

SVHA en Excelsior in evenwicht

Nadat afgelopen dinsdag de wedstrijd niet was doorgegaan speelde we vandaag(23-8-2014) op een zonnig goedgevuld sportpark Jan van Baal. Het Excelsior wat bekend staat om grote sportieve successen de laatste jaren is niet meer. Veel spelers zijn gestopt of vertrokken. Dat zaterdag 3e klasser Excelsior heeft ingeleverd was duidelijk te zien. De groen / witte konden goed mee komen en hadden zelfs het betere veldspel.

Hoewel SVHA het betere veldspel had waren de kansen toch voor de heren uit Zetten. Zo heeft Excelsior twee opgelegde kansen gehad om de score te openen. Toch zijn het de mannen van Henk Stuivenberg die de score openen en het sportpark doen laten juichen. De score wordt geopend door Roy van der Vooren uit een hoekschop. Even later bij een voorzet van Excelsior blesseert de middenvelder van Zetten zich lelijk. Hij schreeuwt het uit van de pijn en lijkt een verkeerde landing te hebben begaan. De blessure lijkt ernstig en wij willen deze jongen dan ook beterschap wensen en een spoedig herstel. Dat Excelsior zich door dit voorval niet van de wijs laat brengen blijkt wel uit een binnen gekopte voorzet van de enorme lange nummer 9. 1-1 wat tevens ook de rust stand is en lijkt terecht. Hoewel Excelsior een enkele kans meer kreeg, was het veldspel in het gedurfde 3-4-3 systeem voor SVHA.

In de tweede helft daalt het niveau van twee kanten. Excelsior lijkt geen schim te zijn van het succeselftal van 2 seizoenen geleden. De Zettense formatie heeft dan ook moeite met de vlugge Jules Merkus die gevloerd wordt binnen de 16 meter. Het lijkt op het oog een makkelijk gegeven penalty maar het oordeel van de scheids is duidelijk. De speler van Zetten komt er zonder straf vanaf waar hij dankbaar voor mag zijn, want als de scheidsrechter dan toch fluit zou dit vallen onder het ontnemen van een scoringskans. Goed Ali Saleh schiet de penaltie binnen achter de boomlange doelman die geen schijn van kans had 2-1.

Lang mag er niet genoten worden van de voorsprong want enkele minuten later trekt de ploeg spelende in het rood zwart de stand alweer gelijk. Dit doelpunt voor 2-2 betekend ook meteen de einduitslag. Een terechte uitslag. Zeker de 2e helft maakte geen van de 2 ploegen de indruk deze bekerwedstrijd kosten wat het kost te willen winnen. Leuk dat Excelsior 1 na afloop besloot een biertje te blijven drinken bij ons in de kantine. Top! Op naar de volgende wedstrijd!

Fotografie: Rene Roelofs