4 juni 2015

SVHA E1 pakt de regionale KNVB beker ten koste van GVA

Het is zover de grote dag voor de mannen van de E1 is aangebroken. De finale wedstrijd voor de KNVB beker staat op het programma. We trappen zaterdag 16 mei om 11:00 uur af tegen GVA E1 bij sportpark Jan van Baal. Het beloofd een spannende finale te worden, beide teams spelen in de 2e klasse met de competitie.

Om 10:15 verzamelen we bij de kantine en gaan we omkleden voor deze geweldige wedstrijd. Alle veters gestrikt en de mouwen opgestroopt en klaar zijn onze kanjers voor de wedstrijd. De jongens hebben enorm veel zin in deze wedstrijd en beginnen dan ook serieus aan een stevige warming-up. Er komt steeds meer publiek binnen stromen om onze kanjers te zien voetballen, dit geeft dan onze jongens extra veel kracht om deze wedstrijd te willen winnen en de beker in ontvangst te kunnen nemen.

Om 11:00 fluit de KNVB scheidsrechter en de wedstrijd kan beginnen. SVHA voert de druk goed op en zet GVA meteen vast. De eerste echte aanval wordt opgebouwd vanuit achter, Daan ziet  Tijn vrij staan en met een mooie steek pass weet hij Tijn te bereiken. Tijn snijd meteen naar binnen op snelheid en schiet hard op het goal en ….. hij scoort binnen 5 minuten komen wij op een 1-0 voorsprong. Pfff wat een ontlading voor de mannen en het publiek. De 1-0 geeft SVHA meer kracht en SVHA blijft gaan, op zoek naar de 2-0. Maar ook GVA komt een paar keer gevaarlijk weg met de counter. Gelukkig wist onze geweldige verdediging Leon en Sem hier wel raad mee en zorgde ervoor dat GVA niet op het goal kon schieten. SVHA blijft veel combineren via Namco, Daan, Tijn en Joey komt de bal bij onze spits Rowan. Rowan maakt zijn actie en komt door zijn versnelling 1 op 1 voor  de keeper. Rowan schiet de bal dan ook prachtig in de hoek en zo verdubbeld hij de voorsprong naar 2-0. SVHA speelt een geweldige wedstrijd en iedereen geniet van de jongens. Vlak voor tijd krijgen wij nog een corner en Tijn gaat achter de bal staan. Tijn staat al bekend om zijn goede corners en vandaag deed hij het weer hij draaide de corner met een mooi effect in het goal en zo maakte Tijn ook zijn 2e doelpunt van vandaag. We gaan dan ook rusten met een 3-0 voorsprong.

In de rust werden er nog een paar tips gegeven en nam Rowan nog even kort het woord. Onze spits pepte de jongens nog een keer op en zei” we staan wel 3-0 voor maar we zijn er nog niet, blijven vechten dan winnen we”.

GVA begon de 2e helft sterk te voetballen en zetten ons veel onder druk. Voetballend kwamen we er nu moeilijk uit. In de 2e helft moesten we dan ook echt met z’n alle vechten om de overwinning binnen te halen. GVA had een paar grote kansen maar onze keeper keerde alle ballen, een echte wereld keeper is het. Iedereen die hem nog niet kent heeft nu kennis mogen maken met Tijn Luiken hij hield met cruciale reddingen SVHA op het been. Uiteindelijk scoorde GVA de 3-1 maar SVHA liet het er niet bij zitten. We knokte er met z’n alle voor om deze wedstrijd niet uit handen te geven en SVHA gaf alles in elk duel. Met nog een mooie passe die voorin bij Rowan terecht kwam, wist Rowan de deur helemaal op slot te gooien, hij passeerde de laatste man en schiet de bal koelbloeding in de hoek 4-1. De scheidrechter fluit voor het einde van de wedstrijd en SVHA wint de KNVB beker.

Vandaag stond er een team op het veld wat voor elkaar vocht en voor elkaar werkte. Iedereen deed waar die goed is was en we hebben dan ook als één team gestreden voor deze welverdiende overwinning. SVHA begon goed de eerste helft en de tweede helft was voornamelijk voor GVA wat ook niet voor niets in de finale stond.  Mannen gefeliciteerd met deze mooie overwinning jullie hebben het dik en dik verdiend. Wij zijn als staf ontzettend trots op jullie.

Wij willen iedereen bedanken die onze heeft aangemoedigd en ons naar de overwinning heeft gejuicht.